Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΕ ΛΑΊ΄ΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΥΡΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στο Μύρτος η προγραμματισμένη λαϊκή συνέλευση με θέμα  την πεζοδρόμηση του παραδοσιακού οικισμού, που φέτος το καλοκαίρι  λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με την πρόσβαση και την διέλευση των οχημάτων από το κέντρο του χωριού, με κατεύθυνση προς τα Τέρτσα Βιάννου.
Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο στενό κεντρικό δρόμο που διέρχεται απο το κέντρο του χωριού και συνεχίζει παραλιακά προς το Νότιο Τμήμα του Δήμου Βιάννου Ηρακλείου, προκαλούσαν καθημερινά κυκλοφοριακό έμφραγμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται εκνευρισμός αλλά και πολλά προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών καθώς δεν χωρούσε να περάσει το απορριμματοφόρο του Δήμου..

Στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος  Θεοδόσης Καλαντζάκης οι αντιδήμαρχοι   Μάνος Λουτσέτης, Αργύρης Πανταζής,  και Μαρία Ρουμελιωτακη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Αντώνης  Πετράς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανόλης Ζερβάκης, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης  Νίκος Χανιωτάκης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μουρνιών, Μανόλης Δαμασκηνάκης και Παχιάς Άμμου, Γιώργος Ραπάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γουλιδακης, και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών του Μύρτου.
Στην Συνέλευση αναδείχθηκαν όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον αγροτουριστικό οικισμό:
1.Παράκαμψη Μύρτου
2. Μεταφορά Βιολογικού
3. Κυκλοφοριακή ρύθμιση Μύρτου
4. Εξεύρεση Πάρκινγκ και
5. Εφαρμογή επέκτασης σχεδίου
Συζητήθηκε εν αρχή , το  κύριο θέμα της  λαϊκής συνέλευσης για πεζοδρόμηση.
«Αποφασίστηκε όσον αφορά την πεζοδρόμηση και παράκαμψη της κυκλοφορίας των οχημάτων, να γίνει δεκτή η πρόταση της  Τοπικής Κοινότητας που υποστηρίζει ότι υπο τις παρούσες συνθήκες,  είναι αδύνατη η πεζοδρόμηση.
Όσο αφορά το βιολογικό καθαρισμό  ο Δήμαρχος  Ιεράπετρας δεσμεύτηκε να έρθει η  αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου, προκειμένου να συνταχθεί μελέτη μετεγκατάστασης!
Όσο αφορά το πάρκινγκ, ο Δήμαρχος μου έδωσε εντολή εξεύρεσης χώρου. Έγιναν προτάσεις για το χώρο και θα γίνει άμεση διερεύνηση αν παραχωρείται από τους ιδιοκτήτες του.
Όσο αφορά την κυκλοφοριακή ρύθμιση, αποφασίστηκε με την προγραμματισμένη ανάπλαση, να λυθεί το θέμα.

Για την παράκαμψη του οικισμού, η Τοπική Κοινότητα εμφάνισε τις προμελέτες που έχουν γίνει απο την τεως Νομαρχία και απο προηγούμενη δημοτική αρχή.
Όσο αφορά την επέκταση, ο  αρμόδιος  αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε να προχωρήσει την φάση εφαρμογής, που έχει κολλήσει.
Η Τοπική Κοινότητα παρουσίασε  επίσης  τη μελέτη του λιμενικού καταφυγίου Μύρτου,  που είχε εκπονήσει πριν μερικά χρόνια ο ΕΟΤ. Δυστυχώς ο Δήμος δεν την έχει στα χέρια του , όπως με ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Πετράς», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου Αλέκος Παντελάκης, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης,  ότι, η προγραμματισμένη εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού, που επρόκειτο να γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου ακυρώνεται λόγω πένθους..

Η  ανοικτή  αυτή συζήτηση επι όλων των θεμάτων, έγινε με απόλυτα Δημοκρατικό τρόπο, με ενημερώσεις και  τοποθετήσεις των κατοίκων  αλλά και απαντήσεις, από τους παριστάμενους  εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.

Related posts

Έργα και χρηματοδοτήσεις που διεκδικεί ο Δήμος Ιεράπετρας στην «ατζέντα» της συνάντησης του Δημάρχου με τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Ι. Πλακιωτάκη και τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Ι. Κεφαλογιάννη

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα με την νέα διοίκηση του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας.

admin

Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου για τη μετακίνηση προσωπικού σε άλλους νομούς της Κρήτης

admin

Leave a Comment