Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Το πρωί της Τρίτης σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων  Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας, κ. Μανόλης Χατζάκης, κατέθεσε και γραπτά την παραίτηση του ,  για σοβαρούς προσωπικούς λόγους, η οποία έγινε αποδεκτή από όλα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Σύλλογος Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας είναι ο διαχειριστής του Ορφανουδάκειου Δημοτικού Γηροκομείου, τα έξοδα του οποίου καλύπτονται από τις  μηνιαίες εισφορές των 70 τροφίμων, οι οποίοι φιλοξενούνται σήμερα στις δομές του, πληρώνοντας 700 ευρώ το μήνα.

Το τελευταίο εξάμηνο στο μεταξύ, και  ιδιαίτερα μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού,  η διοίκηση του Γηροκομείου δε μπορούσε να καλύψει τα μηνιαία πάγια έξοδα λειτουργίας της δομής, καθώς και τους μισθούς των εργαζομένων, αφήνοντας κάθε μήνα ένα υπόλοιπο οφειλών γύρω στις 6.000 ευρώ, με αποτέλεσμα σήμερα το χρέος να έχει  ξεπεράσει τις 35.000 ευρώ.

«Μετά από ώριμη σκέψη δήλωσα και εγγράφως την παραίτηση μου,  από τη θέση του προέδρου,  την οποία έκανε  ομόφωνα δεκτή το Διοικητικό Συμβούλιο.

Παραιτήθηκα λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η δομή φιλοξενίας των ηλικιωμένων, μετά την αυτόματη αύξηση του κατώτατου μισθού που μοιραία αύξησε και τη δαπάνη για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Για την αναγκαστική ρύθμιση παλαιών οφειλών επίσης, που ανέβασε κατά πολύ το μηνιαίο κόστος λειτουργίας, σε σύγκριση με τα μηνιαία μας έσοδα.

Είχα κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου  κάμποσες φορές , ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα , απευθυνόμενος σε φορείς  της τοπικής κοινωνίας , ζητώντας οικονομική στήριξη. Από τη στιγμή που  δεν λάβαμε και από εκεί  κανενός είδους οικονομική στήριξη, πήρα την τελική μου απόφαση να παραιτηθώ.

Αφορμή για την παραίτηση μου έδωσαν και οι προσωπικές βολές που δέχομαι από μεμονωμένα άτομα(εργαζόμενους και πολίτες) που προσβάλουν την προσωπικότητα μου», κατέληξε στη γραπτή δήλωση παραίτησης του ο κ Μανόλης Χατζάκης.

Με αφορμή την παραίτηση του κ Μανόλη Χατζάκη, ακολούθησαν και οι παραιτήσεις όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, πράγμα που βάζει σε περιπέτειες την ομαλή λειτουργία του Γηροκομείου από τώρα και στο εξής , ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή και ο κτηριακός  εκσυγχρονισμός της Δομής φιλοξενίας των ηλικιωμένων στη θέση Περιστεράς Ιεράπετρας.

Το παλιό κτήριο που κληροδοτήθηκε από τον ιδρυτή του Γηροκομείου αείμνηστο Συμεών Ορφανουδάκη, στο Δήμο Ιεράπετρας, νομιμοποιήθηκε και πήρε μια γενναία χρηματοδότηση για να εκσυγχρονιστούν όλες οι κτιριακές και μηχανολογικές του εγκαταστάσεις.

Το ερώτημα είναι , πως θα λειτουργήσει στη νέα του μορφή αυτό το ίδρυμα που θα φιλοξενεί 55 τροφίμους όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής του, από τη στιγμή που τώρα δε μπορεί να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα φιλοξενώντας 70 τροφίμους;

NIΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ»

admin

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

admin

ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment