Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Σε τροχιά ανάκαμψης το νοσοκομείο Σητείας – Επίσκεψη Γιάννη Πλακιωτάκη

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε από τη διοίκηση για το έργο πολύ σημαντικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία 4 χρόνια στο νοσοκομείο, αλλά και για τα προβλήματα που αναζητούν λύση, προκειμένου να βελτιστοποιηθούν οι παροχές υγείας στους κατοίκους της Σητείας αλλά και των γύρω περιοχών.

Το νοσοκομείο Σητείας, έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια με μόνιμο, επικουρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κατά 88 άτομα, ενώ έχουν ήδη προκηρυχθεί ακόμη 4 θέσεις ιατρών.

Παράλληλα, έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την ενεργειακή του αναβάθμιση, ύψους 1.250.000 εκατ. ευρώ, καθώς και για το πολυδύναμο ιατρείο στον Μακρύ Γιαλό, ενώ έχει συσταθεί περιφερειακό ιατρείο στο Παλαίκαστρο. Παράλληλα, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 1 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ το 1 εκατ. ευρώ πλησιάζουν και οι αναβαθμίσεις στον ιατρικό του εξοπλισμό.

Τα τελευταία χρόνια, το νοσοκομείο Σητείας έχει ανανεώσει τον ιατροτεχνολογικό του εξοπλισμό, έχει αναβαθμίσει τις χειρουργικές του αίθουσες, το δερματολογικό ιατρείο, απέκτησε αναπνευστήρες, απινιδωτές, καρδιογράφο και υπερηχογράφημα τσέπης, χειρουργικα εργαλεία. Έχει εξασφαλίσει επιχορηγήσεις για την αναβάθμιση κι άλλων μονάδων, αύξησε τον προϋπολογισμό του κατά 1 εκατ. ευρώ, έφτιαξε κλινική COVID, γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας, γραφείο ψυχολόγου, γραφείο διατροφής – διαιτολογίας και γραφείο ποιότητας, ενώ ακόμα, αναβάθμισε τις κτιριακές του υποδομές.

Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του, ευχαρίστησε σύσσωμο το ιατρικό, το νοσηλευτικό αλλά και το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ενισχύσει το ήδη εξαιρετικό έργο που παράγεται, επιλύοντας τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι.

Related posts

Ποιμαντορική Εγκύκλιος Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου για το Άγιο Πάσχα 2022

admin

Χριστόφορος Χαραλαμπάκης: Η δύναμη της γλώσσας ισοδυναμεί με βόμβα μεγατόνων.

admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΒΑ

admin

Leave a Comment