Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στις δομές υγείας της Ιεράπετρας και της Σητείας βρέθηκε,  το  Σάββατο 19 Μαρτίου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Η κ. Γκάγκα  περιόδευσε στην  Ανατολική Κρήτη στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της, στις δομές υγείας του νησιού.

Αναφερόμενη  στην επίσκεψη της  στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, η ίδια ανέφερε:

«Είχαμε μια πολύ ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση, με τους συναδέλφους, τη διοίκηση, τη διευθύντρια, όπως και την αντιδήμαρχο, στην Ιεράπετρα, αναφορικά με το Νοσοκομείο και τις ανάγκες του, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων και τα υπόλοιπα συναφή θέματα. Το γεγονός  ότι το Νοσοκομείο συλλειτουργεί και εφημερεύει καθημερινά με το κέντρο υγείας είναι σημαντικό, καθώς έχουμε και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα. 

Το νοσοκομείο διαθέτει αρκετό και καλό εξοπλισμό, με τους συναδέλφους να είναι ευχαριστημένοι. Διαθέτει, ακόμα, 40 γιατρούς. Τα πράγματα, θα τα δούμε. Είμαστε ακόμα σε μία φάση που ελέγχουμε όλα τα νοσοκομεία και τη στελέχωσή τους, πανελλαδικά. Είναι 124 νοσοκομεία. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκες και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες όλων.».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το νοσοκομείο Ιεράπετρας, η υπουργός απάντησε:

«Δεν θέλουμε καθόλου να κλείσουμε το νοσοκομείο, δεν το συζητάμε καθόλου. Δεν μπορούμε να έχουμε  τριτοβάθμια  φροντίδα υγείας  σε μία σχετικά μικρή περιοχή, αλλά αν χρειαστεί αυτή θα πρέπει  η διακομιδή να είναι εύκολη γρήγορη και με απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή. “κατέληξε η κ Γκάγκα, χωρίς ωστόσο να κάμει κάποια αναφορά στην ανάγκη άμεσης πρόσληψης 2 τουλάχιστον παθολογων, ενός αναισθησιολογου και ενός καρδιολόγου, χωρίς τους οποίους δε μπορεί να λειτουργήσει και να εφημερεύσει όλο το μήνα το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, το οποίο εχει ξεμείνει πάλι  από βασικές ειδικότητες ιατρών. 

Ως προς τους ανεμβολίαστους, η ίδια απάντησε ότι, δεν έχει ληφθεί ακόμα σχετική απόφαση.

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το δικό τους αγώνα δίνουν οι εθελοντικές ομάδες στήριξης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, συνδραμοντας στη σχεδίαση και την κατασκευή των νέων κλινικών καθώς και στον εξοπλισμό τους, πέραν εκείνου που εξασφαλίζεται από το Υπουργείο Υγείας. 

“Πετύχαμε στηρίζοντας το σχεδιασμό του αναπληρωτή διοικητη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, να κάνουμε τις κλινικές του  λειτουργικοτερες. Εγινε η πιο σωστή χωροθέτηση του Αξονικου τομογράφο και των εργαστηριων, πήραμε νόμιμες εγκρίσεις και  κάναμε τεχνικές εργασίες που σχεδιάστηκαν από τους  10 εθελοντές μηχανικούς  μας, τους οποίους έχω την τιμή να συντονιζω, αλλά χτυπήσαμε και πάρα πολλές πόρτες εθελοντών που συνεισεφεραν οικονομικά για να γίνουν πράγματα που δεν μπορούσε να μας προσφέρει το Υπουργείο Υγείας. 

Το ίδιο κάναμε για 5 ολόκληρα χρόνια με το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας του οποίου υπήρξα γραμματέας. Τώρα δουλεύουμε με όλες τις νόμιμες εγκρίσεις έχοντας τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες που υπήρχαν στο παρελθον”, μας είπε ο συντονιστής της 10μελους ομάδας των εθελοντών μηχανικών και συνταξιούχος μαθηματικός κ Μπάμπης Κανάκης. 

” Οι εθελοντές μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων που απαρτιζουμε την ομάδα των των τεχνικών εθελοντών έχουμε στόχο να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας. 

Καλύπτουμε τις ανάγκες που έχει η διοίκηση στο σχεδιασμό των τεχνικών  έργων  και στη συντήρηση τους. 

Μετά την εγκατάσταση του Αξονικου τομογράφου και την ολοκλήρωση των εργασιών του εξοπλισμού της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, συνεχίζουμε τμηματικά και προσθέτουμε νόμιμα, ότι άλλο χρειάζεται το Νοσοκομείο για να αποκτήσει την λειτουργικότητα που δεν είχε πριν”, μας είπε μεταξύ άλλων ο Πολιτικός Μηχανικός, εκπρόσωπος των εθελοντών κ Γιώργος Σωμαρακης. 

” Στα  δύο χρονια που βρίσκομαι στη διοίκηση του Νοσοκομείου, έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία όλων των κλινικών. Προσληφθηκαν και θα προσληφθούν και άλλοι γιατροί, ενώ θα ξεκινήσουν σύντομα να λειτουργούν και τμήματα που δεν διέθετε ποτέ αυτό το Νοσοκομείο. Όπως ο Αξονικος τομογράφος, η ΜΑΦ, η αιμοδοσία και αλλα. 

Έχουμε πετύχει πάρα πολλά με τη βοήθεια των εθελοντών και του Υπουργείου Υγείας. 

Η κοινωνία της Ιεράπετρας αξίζει να έχει ένα πλήρες Νοσοκομείο και αυτός είναι ο στόχος μας”, δηλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Μανολης Καλλιονακης. 

Related posts

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 2022

admin

Πίτμπουλ «τσάκωσαν» διαρρήκτες στην Ιεράπετρα

admin

Τελετή παράδοσης 2 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω ΕΣΠΑ στην 7η ΥΠΕ Κρήτης-Θα παραδοθούν άλλα 12 ασθενοφόρα-Χρηματοδότηση έργου 1,15 εκ. ευρώ

admin

Leave a Comment