Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΤΑΖΗ

Μετά τη δημοσίευση των θέσεων του επικεφαλής της μείζονος  μειοψηφίας  στο Δήμο Ιεράπετρας και στην παράταξη «Δήμος Πρότυπο» κ Αντώνη Πετρά για την υπόθεση της αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, τη σκυτάλη για να ασκήσει σκληρή κριτική προσωπικά στον δήμαρχο κ Θεοδόση Καλαντζάκη,  πήρε  ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ Αργύρης Πανταζής. Από την πλευρά του ο κ Καλαντζάκης αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια, δεν απαντά στις κλήσεις των εκπροσώπων του Τύπου και κρατά τα χαρτιά του κλειστά, μέχρι το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου , οπότε έχει συγκαλέσει σε τακτική μονοθεματική συνεδρίαση  το Δημ. Συμβούλιο ο νέος πρόεδρος του,  κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Ο κ.  Αργύρης Πανταζής,  καυτηριάζει τη στάση του δημάρχου Ιεράπετρας και τον κατηγορεί  για « απουσία ενημέρωσης από την  πλευρά του Δήμου σε σχέση με τις  επαφές που  έκανε  ο ίδιος στο Υπουργείο Παιδείας και το αποτέλεσμα που είχαν.

 Ήταν λάθος που δεν συζητήθηκε το θέμα από την προηγούμενη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, , αφού ήταν γνωστό πως τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και όλες οι επιτροπές θα χρειαζόταν αρκετό χρόνο μέχρι να μπορέσουν  να λάβουν αποφάσεις με τις νέες τους συνθέσεις.

Επίσης  στις 28 του προηγούμενου μήνα δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το διορισμό του Διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου και  δεν έγινε έκτακτη σύγκλιση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για τις παροχές που προσφέρει το Μουσικό Γυμνάσιο, όπως δωρεάν σίτιση, δωρεάν μεταφορά, επίπεδο μάθησης, επαγγελματικές προοπτικές κ.α. »

 Ο κ.  Αργύρης Πανταζής θεωρεί περίεργη τη στάση του δημάρχου και δηλώνει ότι,

 « η σιωπή  του Δημάρχου δεν μπορεί να εξηγηθεί. Δεν έχει μιλήσει σε κανένα για το θέμα,  και δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του , ώστε να γίνουν γνωστές οι θέσεις του. Κινήσεις που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά και πως ίσως δείχνουν πως κάποιοι φοβούνται να πουν τις απόψεις τους , για τις οποίες βέβαια θα ερωτηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο», καταλήγει ο κ Πανταζής.

Τη Δευτέρα το απόγευμα  θα συζητηθεί το θέμα του Μουσικού Γυμνασίου στο έκτακτο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο που ζήτησε η παράταξη του Αντώνη Πετρά και συνυπόγραψε και ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρης Πανταζής.

Για αγώνα δρόμου προκειμένου να πετύχει  ο κ Καλαντζάκης την παράταση των εγγραφών στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιεράπετρας,  μιλούν οι αντιδήμαρχοι και το περιβάλλον  του, τονίζοντας ότι έστειλε σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και επισκέφτηκε ο ίδιος την κ Κεραμέως. Αν μέχρι  τη Δευτέρα δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη για το θέμα αυτό, η πίεση από την πλευρά των γονέων που έχουν ζητήσει να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο μουσικό Γυμνάσιο,  αλλά και οι παρατάξεις της μειοψηφίας , θα αυξηθεί προς κάθε κατεύθυνση.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ

Η δημοτική παράταξη «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» λειτουργώντας στα πλαίσια της συμμετοχικής δημοκρατίας, αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ομάδων εργασίας  και προσκαλεί τους δημότες  της Ιεράπετρας, οι οποίοι ασχολούνται ή και διαθέτουν πιστοποιημένες γνώσεις σε  σχετικά γνωστικά αντικείμενα και θέλουν ενεργά να συμβάλλουν στα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας, να δηλώσουν συμμετοχή στην αντίστοιχη ομάδα εργασίας. Οι 11 ομάδες εργασίας είναι:

1.ΟΕ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

2.ΟΕ Αστικών Παρεμβάσεων

3.ΟΕ Αναπτυξιακών Έργων

4.ΟΕ Παιδείας

5.ΟΕ Πολιτισμού

6.ΟΕ Τουρισμού

7.ΟΕ Αθλητισμού

8.ΟΕ Υγείας και Πρόνοιας

9.ΟΕ Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ)

10.ΟΕ Διαχείρισης Αδέσποτων  και Δεσποζόμενων Ζώων

11.ΟΕ Πρωτογενούς Τομέα

                                                            ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Ανακυκλώσιμα προϊόντα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ στο Στόμιο Ιεράπετρας.

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με τον Δήμαρχο Σητείας.

admin

Ιεράπετρα: Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος την Πρωτομαγιά και οι εκτεταμένοι έλεγχοι

admin

Leave a Comment