Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η 3η AGROEXPO ΤΗΣ  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Με επίκεντρο τις σύγχρονες θερμοκηπιακές κυρίως καλλιέργειες, την  παραγωγική τεχνογνωσία, τα νέα αγροτικά εφόδια, τα  μηχανήματα, τα εργαλεία της έξυπνης αυτοματοποιημένης γεωργίας, τα νέα εξελιγμένα «όπλα» στην αντιμετώπιση των βλαβερών εντόμων και των ασθενειών του φυτικού κεφαλαίου, καθώς και τα νέα υβρίδια κηπευτικών, τα προϊόντα των οποίων ζητούν  οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, άνοιξε  την  αυλαία της  η 3η AgroExpo της Ιεράπετρας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης  έγιναν στις 7.00 το απόγευμα της  Πέμπτης από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου και Μανόλη Θραψανιώτη, του δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμά Χαριτάκη, της Ιεραπετρίτισσας εκπροσώπου του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Κατερίνας Κοκκινάκη , της προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας  Κατερίνας Τσικαλουδάκη και του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας  Γιώργου Τσιφετάκη.

Παρόντες ήταν επίσης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης , υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Επαγγελματοβιοτεχνικών Συλλόγων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης , μετά τον χαιρετισμό του δημάρχου Ιεράπετρας, ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης να στηρίξει τη δημιουργία υποδομών μόνιμης εγκατάστασης της έκθεσης AGROEXPΟ στον χώρο της πρώην «ΑΓΡΕΞ» συνδέοντας την με την ανάπτυξη της Κρήτης και της περιοχής.
«Η Περιφέρεια Κρήτης πρώτη στην Ελλάδα ξεκίνησε το διάλογο για την ενσωμάτωση των 17 παγκόσμιων στόχων της βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Αυτό σημαίνει πως υιοθετούμε και αναπτύσσουμε, ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζει τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή, θα αναδεικνύει τον πολιτισμικό μας πλούτο. Ένα μοντέλο που θα μπορεί να συνθέσει για την Κρήτη και τη χώρα μας, μια αναπτυξιακή πρόταση με μοναδικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικά γεγονότα όπως η έκθεση της Ιεράπετρας, πρέπει να αποκτούν σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα και τις απαιτούμενες υποδομές. Πιστεύουμε λοιπόν ακράδαντα πως ο χώρος της «ΑΓΡΕΞ», μπορεί να φιλοξενήσει την αγροτική έκθεση και θα είναι ένα κορυφαίο έργο για την Ιεράπετρα. Ένα έργο το οποίο θα στηρίξει η Περιφέρεια και θα προωθήσει την υλοποίησή του, με βάση τα δεδομένα που θ’ αναδείξει η μελέτη του Δήμου. Στόχος μας, να γίνει μια υποδομή που θα βοηθήσει να καθιερωθεί η AgroExpo Ιεράπετρας, ως μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», είπε ο κ Αρναουτάκης.
Η 3η αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας, η AgroExpo 2019,φιλοδοξεί να πετύχει περισσότερο από κάθε προηγούμενη διοργάνωση, αφού τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση.
Η έκθεση άνοιξε με την τελετή του αγιασμού από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων, εκθετών και πλήθους κόσμου.

Με την ευκαιρία που η 3η Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας διοργανώνεται στο Μισεδάκειο Αθλητικό Κέντρο  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε πως  το γήπεδο αυτό αμέσως μετά το τέλος της έκθεσης  θα αποκτήσει νέο χλοοτάπητα. Το έργο έχει ήδη ανατεθεί σε εργολάβο και ξεκινά άμεσα.

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για φοροελαφρύνσεις στις συνεταιρισμούς και στους αγρότες μέλη των Ομάδων Παραγωγών, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του γραφείου του  υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Ιεραπετρίτισσα γεωπόνος Κατερίνα Κοκκινάκη , αλλά και ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι, οι τελευταίες εξαγγελίες για τα έργα υποδομής και για τις φοροελαφρύνσεις των συνεταιρισμένων αγροτών, δεν είναι μέτρα προεκλογικής σκοπιμότητας.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου,  Βασίλης Κεγκέρογλου, στον χαιρετισμό του είπε ότι, «την Τετάρτη στη Βουλή, ελέω Τσίπρα και Μητσοτάκη, βιώσαμε τη  στείρα αντιπαράθεση σε χαμηλό επίπεδο και την αδυναμία διαμόρφωσης πολιτικών για το αύριο της χώρας.

Στην Ιεράπετρα, βρεθήκαμε  στην άλλη Ελλάδα για την οποία μίλησε η Φώφη Γεννηματά.  Στην Κρήτη και  την Ελλάδα της παραγωγής, της ανάπτυξης και της  προοπτικής για κοινωνική πρόοδο.

Η 3η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας, είναι σημαντικό γεγονός όχι μόνο για την Ιεράπετρα, αλλά για την Ελληνική αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα τον Αγροδιατροφικό Τομέα και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους πήραν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν την Έκθεση».

Related posts

Έκτακτο δελτίο EMY: Χιόνια και στην Αττική σε λίγες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

admin

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ. 

admin

Παγκόσμια Ημέρα Συνεργατισμού & Κλιματική Αλλαγή

admin

Leave a Comment