Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ


Στις 28 Ιουνίου ο δήμαρχος Ιεράπετρας με ανακοίνωση του , χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένους αρθρογράφους η ΜΜΕ  διαβεβαίωνε τους συνδημότες για την καλή ποιότητα και την ασφάλεια του νερού της ύδρευσης  υποστηρίζοντας ότι:


«Η διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στον Δήμο μας είναι πρώτης προτεραιότητας.  
Πραγματοποιούμε συνεχείς και εντατικούς ελέγχους του πόσιμου νερού στις δεξαμενές, στις πηγές  και στις γεωτρήσεις ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητά του μέχρι τη στιγμή που φτάνει στη βρύση του καταναλωτή.
Επιπλέον, πραγματοποιούμε όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη ποσότητα νερού ύδρευσης στους δημότες μας. 
Το αρχείο των αναλύσεων του νερού είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ιεράπετρας, στο Αρχείο Αναλύσεων Νερού, για όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί με πραγματικά στοιχεία.
Κάθε είδους δήλωση και τοποθέτηση που δεν βασίζεται σε αληθή στοιχεία και αποσκοπεί να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη και να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις είναι πραγματικά ανάξια προσοχής.
Τα στοιχεία είναι σαφή και δε χωρούν αμφισβήτηση. Ποιος ο λόγος λοιπόν να δημιουργούμε άσκοπη ανησυχία και ανασφάλεια στους δημότες της Ιεράπετρας;
Όλοι μας έχουμε την απόλυτη ευθύνη των λόγων μας. Και είναι επιλογή του καθενός αν θα βασίζει το λόγο του σε αληθή δεδομένα ή θα διαστρεβλώνει την αλήθεια διακινδυνεύοντας παράλληλα την προσωπική του εγκυρότητα και αξιοπιστία.»
 
Απάντηση στο από  28-6-2018 δελτίο τύπου  του Δήμου Ιεράπετρας έδωσε ο κ Μανόλης Λουτσέτης του Γεωργίου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αναφορά του Δήμου έγινε σε δικά του δημοσιεύματα.
Στην απάντηση του ο συνταξιούχος αξιωματικός της Π.Α. Μανόλης Λουτσέτης αναφέρει:
«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε της Ιεράπετρας , κ. Θεοδόση Καλαντζάκη
Πριν λίγες μέρες δημοσιοποίησα απόψεις μου και σχόλια σχετικά με την λειψυδρία της περιοχής και την κατάσταση που επικρατεί 26 χρόνια τώρα στην ύδρευση της πόλης, που διαχρονικά όλες οι Δημοτικές Αρχές από το 1992 μέχρι σήμερα έχουν μεγάλες ευθύνες, σχολιάζοντας τα όσα είπατε τότε δημόσια μέσω ραδιοφώνου.
Οι απόψεις μου που δημοσιοποίησα και για τις οποίες εκδώσατε δελτίο τύπου ήταν:
«Κ. Δήμαρχε τη μελέτη του κ. Μαστοράκη για διπλό αγωγό από του Μύθους, και με υδραγωγεία στη διαδρομή, και με δεξαμενή αποθήκευσης 5000 κυβικών στους Μύθους, ο κ. Αναστασάκης τη πέταξε στα σκουπίδια, και το ξέρετε καλά .Τώρα και εσείς , μόλις αναλάβατε, πετάξατε στα σκουπίδια τη μελέτη του κ. Αναστασάκη που και αυτή προέβλεπε διπλό αγωγό και υδραγωγεία, για να έρθει από τους Μύθους το καλό νερό στο υδραγωγείο. Τώρα μας λέτε ότι < νερό για ύδρευση για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ιεράπετρας υπάρχει» 
Για ποιο νερό μιλάτε ?  Για τη χαβούζα της ντροπής στη Βαϊνιά, ?  Για το φράγμα Μπραμιανών ? Ή  για το υφάλμυρο υποθαλάσσιο νερό της Μαλαύρας Καβουσίου που δεν φτιάξατε ακόμη μηχανισμό ανακατέματος σύμφωνα με τις άδειες χρήσης. Πείτε μας την αλήθεια κ. Δήμαρχε , δηλαδή πως κάνετε την αναλογία 5 κιλά καλό νερό από τους Μύθους , με 1 κιλό κακό νερό από Μαλαύρα και φράγμα που σας υποχρεώνει η άδεια χρήσης ?Είπατε ότι θα φέρετε μελέτη για το καλό νερό. 4 χρόνια μας δουλεύετε, και μελέτη δεν φέρνετε . Είπατε ότι γίνονται έργα σε όλες τις τοπικές Κοινότητες. Γιατί δεν εξαιρέσατε τη Γρα Λυγιά? Ποια έργα γίνονται στο χωριό μας?
Ο Δήμος έχει συνέχεια είπατε. Γιατί τότε καταργήσατε κ. Δήμαρχε τη μελέτη ύδρευσης του κ. Αναστασάκη? Γιατί τότε δεν στηρίξατε τη πρόταση των 250 κατοίκων για επανασύσταση της ΔΕΥΑΙ και τη μελέτη που υπήρχε τότε του κ. Μαστοράκη ? Είπατε  στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ήταν μεγάλο λάθος το κλείσιμο της ΔΕΥΑΙ ? Τώρα το θυμηθήκατε ?»
Αυτές τις απόψεις δημοσιοποίησα κ. Δήμαρχε. Και αντί να απαντήσετε με προτάσεις και προγραμματισμό έργων, εσείς για άλλη μια φορά, όπως το είχατε κάνει ξανά  πριν δύο  χρόνια (μεσούσης της τουριστικής σεζόν), δεν λέτε την αλήθεια στο κόσμο, αλλά επιτίθεστε σε εμένα προσωπικά, λέγοντας στο κόσμο ότι εγώ δεν λέω την αλήθεια . Ποιος δεν λέει  την αλήθεια κ. Δήμαρχε?
 
Βάσει των υποχρεώσεων που έχετε αναλάβει πρέπει να κάνετε μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού του φράγματος και της Μαλαύρας κάθε μήνα. Πείτε στο κόσμο πότε τις δημοσιοποιήσατε, που είναι οι 30 και πλέον μικροβιολογικές αναλύσεις του φράγματος και της Μαλαύρας ,  δεδομένου ότι του λέτε να δει στο αρχείο του Δήμου , εκεί όμως δεν έχετε αναρτήσει καμιά .
 Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 -7 – 2016 που κάνατε για να με απαξιώσετε ενορχηστρωμένα, ειπώθηκε ότι < τα διυλιστήρια παίρνουν  νερό από το φράγμα των Μπραμιανών, μέσω κάποιας δεξαμενής του ΤΟΕΒ  , το διυλίζουν χλωριώνεται και οδεύει προς το δίκτυο κατανάλωσης. Η διύλιση αφορά τη παρακράτηση όλων εκείνων των αιωρούμενων σωματιδίων τα οποία  δεν φαίνονται για γυμνού οφθαλμού.  Μου δώσατε  εύσημα τότε όπως <Προστάτης της υγιεινής των κατοίκων>  <Ειδήμων στη διύλιση του νερού>  <Αστυνομικός ντετέκτιβ >  <Δυσφημιστής της Ιεράπετρας> και  άλλα. Ποιος δυσφημεί τη πόλη κ. Δήμαρχε ?
Για τη μικροβιολογική ποιότητα των καταγγελλομένων νερών δεν λέτε τίποτα. Για τα βούρκα και τα βατράχια της δεξαμενής της ντροπής στη Βαϊνιά δεν είπατε τίποτα.  Τώρα που τα καθαρίσατε τα είδατε ? Είχα δίκιο που το έλεγα 3 χρόνια?
Εσείς  κ. Καλαντζάκη έχετε παραδεχτεί  2 φορές ότι δεν έχουμε διυλιστήρια, ότι είναι ένας τρόπος του λέγειν , ότι είναι φίλτρα που φιλτράρουν το νερό . Επίσης εσείς κ. Καλαντζάκη έχετε πει  ότι οι άδειες χρήσης του νερού του φράγματος και της Μαλαύρας προβλέπουν, ανάμειξη με το καλό νερό μέσα στις δεξαμενές. Πως κάνετε αυτή την ανάμειξη κ. Δήμαρχε, αφού δεν έχετε δεξαμενή τέτοιας ανάμειξης?
Με έχετε χαρακτηρίσει  κ. Καλαντζάκη Δημόσιο Κατήγορο, και ΛΥΚΟΦΙΛΟ  με κεφαλαία. Δεν σπέρνω ανέμους κ. Δήμαρχε και ούτε θα θερίσω θύελλες. Επίσης απειλές δεν δέχομαι από εσάς και ούτε τις φοβάμαι.  Και άλλοι  με έχουν απειλήσει και μέσω ραδιοφώνου δημόσια, και με κρεμασμένα η’ όχι στα μουρέλα τα άντερα, αλλά δεν φοβάμαι κανένα κ. Καλαντζάκη. 
Πείτε όμως στο κόσμο κ. Καλαντζάκη ότι αν εσείς, Ο ΔΗΜΟΣ ,  είχατε φτιάξει αγωγούς μεταφοράς του πόσιμου νερού από τους Μύθους μέχρι τη πόλη της Ιεράπετρας, τώρα θα είχαν επί πλέον 5.600.000 κυβικά νερού στο φράγμα, από το νερό που πήρατε εσείς  από το φράγμα τα τελευταία 7 χρόνια, και δεν θα υπήρχε σήμερα θέμα λειψυδρίας στη περιοχή. Το νερό του φράγματος κ. Δήμαρχε είναι για τους Αγρότες και εσείς 26 χρόνια το χρησιμοποιείται για να καλύψετε την ανικανότητα όλων των διοικούντων το Δήμο από το 1992 μέχρι σήμερα.
Προσπαθείτε  κ. Δήμαρχε έντεχνα να στρέψετε το προσωπικό της Υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου εναντίον μου ότι δήθεν τα καταγγελλόμενα από εμένα αφορούν την Υπηρεσία Ύδρευσης και το προσωπικό της . Γνωρίζεται καλά κ. Καλαντζάκη ότι οι αποφάσεις για μελέτες και νέα έργα είναι αποφάσεις που τις παίρνει η Πολιτική Ηγεσία του Δήμου, δηλαδή εσείς , που για αυτό το λόγο εκλεχτήκατε.  Και συνεχίζοντας την επίθεση λάσπης έχετε πει ότι  < Δεν μπορεί λοιπόν να έρθει ο άλλος από τα Χανιά, που κάνει διακοπές  στην Ιεράπετρα, και να μας το παίζει εδώ πέρα ότι είναι γνώστης των πάντων. Περίμενα από το συγκεκριμένο να περάσει τη πόρτα του γραφείου μου και να ενημερωθεί >.  Δεν είπατε όμως πόσες φορές έχω έρθει στο γραφείο σας και πόσες φορές μου υποσχεθήκατε ότι η μελέτες είναι θέμα ημερών. Δεν είπατε πόσες φορές πέρασα και συνεργάστηκα με τον αρμόδιο ύδρευσης , για το καλό της πόλης. Τέσσερα χρόνια απραξίας πέρασαν  κ. Δήμαρχε.
Κ. Δήμαρχε, ο Δήμος Ιεράπετρας  ΔΕΝ διαθέτει διυλιστήριο νερού ,  και ΔΕΝ διαθέτει αναμεικτήρα ύδατος που είναι υποχρεωμένος να κάνει ανακάτεμα των νερών του φράγματος και της Μαλαύρας, με το καλό νερό από τη Σαρακίνα με αναλογία 1 προς 5. Επιτρέπεται να χρησιμοποιεί  αυτά τα νερά ο Δήμος χωρίς διυλιστήριο και χωρίς αναμεικτήρα?
 Η νομοθεσία  προβλέπει ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η υγειονομική αναγνώριση των πηγών υδροληψίας,  και οι αναλύσεις (μικροβιολογικές και χημικές )των πηγών αυτών. Το φράγμα Μπραμιανών, οι υποθαλάσσιες πηγές της Μαλαύρας, και η υπαίθρια λιμνοδεξαμενή στη Βαϊνιά, καθώς και άλλες λιμνοδεξαμενές, είναι πηγές υδροληψίας πόσιμου νερού του Δήμου Ιεράπετρας.  Έχετε υγειονομικές αναγνωρίσεις των παραπάνω πηγών υδροληψίας?
 Έχετε δημοσιεύσει μια μικροβιολογική ανάλυση του νερού του φράγματος πριν το υδραγωγείο, το Μάρτιο του 2016, και είναι ακατάλληλο !Έχετε κάποια άλλη ανάλυση από το σημείο αυτό που να είναι κατάλληλο το νερό ?
Θα μας πείτε κ. Καλαντζάκη πως χλωριώνετε το νερό στο νέο υδραγωγείο στα Κρεμαστά, και γιατί δεν έχετε ποτέ δημοσιεύσει αναλύσεις από αυτό το υδραγωγείο ?
Περιμένω τις δημόσιες απαντήσεις σας σε όλα τα παραπάνω κ. Δήμαρχε , για να δει ο κόσμος ποιος κάνει κακό στο τόπο και στη τοπική κοινωνία.
Με  εκτίμηση
Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου
Γρα Λυγιά 6-7-2018»

Related posts

43ΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΟΜΑΝΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

admin

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ TUTA ABSOLUTA

admin

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗ ΘΡΥΠΤΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ

admin

Leave a Comment