Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΣΤΟ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την περιοδεία του, που είχε χρώμα προεκλογικό, στην Ανατολική Κρήτη, ξεκινώντας νωρίς το πρωί τις συναντήσεις του  από το Δήμο Σητείας.
Συναντήθηκε με το Σύλλογο των Επαγγελματιών Αλιέων, έκαμε μια βόλτα στην αγορά της Σητείας, όπου άκουσε και τις ανάλογες πολιτικές Σητειακές μαντινάδες, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με το δήμαρχο  Θοδωρή Πατεράκη.
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίστηκε στην Ιεράπετρα, όπου έφτασε γύρω στις 1030 π.μ. κάνοντας μια στάση στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας έχοντας ολιγόλεπτη συζήτηση με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Κύριλλο.
Αναχωρώντας από τη Μητρόπολη ζήτησε  να επισκεφτεί τον ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών, αλλάζοντας το πρόγραμμα του.
 Εκεί τον ξενάγησε ο αντιδήμαρχος Αγροτικών Αργύρης Πανταζής , απαντώντας σε δεκάδες ερωτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήθελε να μάθει πάρα πολλές λεπτομέρειες για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ στην Ιεράπετρα.
Επιστρέφοντας στην πόλη της Ιεράπετρας έκανε πεζός μια μεγάλη βόλτα στο εμπορικό κέντρο, όπου μίλησε με πολλούς καταστηματάρχες, χαιρέτισε  τον κόσμο που είχε κατέβει στην αγορά να ψωνίσει με την ευκαιρία των θερινών εκπτώσεων, και κάθισε σε κεντρικό κατάστημα ζητώντας ένα «εσπρεσάκι» και έχοντας ένα ενδιαφέρον χαμηλόφωνο «τετ α τετ»  με τον δήμαρχο Ιεράπετρας  Θεοδόση Καλαντζάκη. Επιστρέφοντας στο δημαρχείο της Ιεράπετρας ανέβηκε για την εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του δημάρχου και αμέσως μετά, πήρε μέρος στη σύσκεψη με τίτλο «Λειψυδρία στην Κρήτη. Δίνουμε λύσεις»,  η οποία κράτησε δυόμιση ώρες.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγησε τους λόγους της επίσκεψης του στην Ιεράπετρα,  λέγοντας ότι γίνεται σε συνέχεια των συσκέψεων που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
«Ήρθαμε περισσότερο να ακούσουμε τους τοπικούς φορείς και λιγότερο  να μιλήσουμε εμείς, για ένα πρόβλημα τη λύση του οποίου θέλουμε να εντάξουμε στον πολιτικό προγραμματικό μας λόγο», είπε μεταξύ άλλων ο κ Μητσοτάκης.
Δεν θέλαμε να κάνουμε μια προεκλογική συγκέντρωση. Σκοπός μας είναι να προετοιμαστούμε για να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  περιοχές όπως της Ιεράπετρας, όπου έμαθα ότι ο πρωτογενής τομέας κάθε χρόνο κάνει τζίρο 300 εκατ. ευρώ.
Αυτό θέλουμε να κάνουμε δίνοντας προτεραιότητες σε αναγκαία έργα υποδομής, σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄βαθμού, την επόμενη μέρα των εκλογών, εφόσον μας εμπιστευτεί με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει.
Θέλουμε να κάνουμε τα απαραίτητα έργα που θα δίνουν μακροχρόνιες λύσεις στο πρόβλημα της λειψυδρίας, με ενιαία διαχείριση των νερών της Κρήτης από έναν υπεύθυνο φορέα.  Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η σωστή και μακροχρόνια διαχείριση του νερού θα γίνει ενσωματώνοντας τις λύσεις που μας δίνει η τεχνολογία και η επιστήμη, όπως έχει κάνει το Ισραήλ.
Να αλλάξουμε νοοτροπία στη χρήση του νερού. Να επιβραβεύσουμε και να δώσουμε κίνητρα σε εκείνους που κάνουν εξοικονόμηση στη διαχείριση του νερού, πριν δούμε πια είναι τα απαραίτητα μεγάλα έργα που χρειαζόμαστε.
Να κάνουμε το νερό φτηνότερο για όλους αλλά ακριβότερο για όσους κάνουν σπατάλες  στη χρήση του.
Να επιβραβεύουμε τους συνεπείς και να δίνουμε αντικίνητρα στους σπάταλους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Η κατάσταση στο Φράγμα Μπραμιανών που επισκέφτηκα , είναι αποκαρδιωτική.
Το φράγμα είναι σχεδόν άδειο και υπάρχουν ώριμες μελέτες για έργα που θα ενισχύσουν και θα εμπλουτίσουν μακροπρόθεσμα τον ταμιευτήρα.
Αυτό θα πρέπει να αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Θέλουμε σε συνεννόηση με την περιφέρεια και τους Δήμους να βάλουμε σε προτεραιότητα αυτά τα έργα.
Να επαναχρησιμοποιήσουμε το νερό της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των βιολογικών καθαρισμών που τώρα πάνε στη θάλασσα.
Θα δώσουμε κίνητρα για ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων που είναι οι μεγάλοι καταναλωτές νερού.
Το Πολυτεχνείο Κρήτης μπορεί  να μας δώσει λύσεις σε πολλά από αυτά τα σοβαρά προβλήματα. Να συνδέσουμε την Πανεπιστημιακή έρευνα με το πρόβλημα της διαχείρισης του νερού.
Όλες αυτές οι προτάσεις καταγράφονται και ενσωματώνονται στο δικό μας πολιτικό προγραμματικό λόγο»  δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης .
 
«ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ»
 
Ερωτηθείς σχετικά με την αβάστακτη φορολογία από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης  Γιώργο Βαρδάκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε ότι , « η πραγματική οικονομία σήμερα υποφέρει από τα φορολογικά βάρη. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους και  τις εισφορές στην εργασία. Αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη κεντρική πολιτική δέσμευση. Δε συμφωνούμε με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης , που δημιουργεί υπερπλεονάσματα μεγαλύτερα από αυτά που μας ζητούσαν. Εμείς θα τα επιστρέψουμε πίσω  στην πραγματική οικονομία , σε αυτούς από τους οποίους τα πήραν», είπε κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Related posts

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ

admin

Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης – ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε

admin

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΧΑΝ 2 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ — 57 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 61 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ

admin

Leave a Comment