Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και  γονέων θα γίνει  στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο την Τρίτη 25/8/2020 στις 12.00   το μεσημέρι λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία .

Ο Σύλλογος  εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί δασκάλους και γονείς να πάρουν μέρος σε αυτήν την κινητοποίηση, για να στείλουν το μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας, ότι πρέπει άμεσα  να παρθούν ουσιαστικά μέτρα, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια εν μέσω πανδημίας.

«Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, δίνουν ρεσιτάλ ανοργανωσιάς και εμπαιγμού στις πλάτες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών, σχετικά με το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αναλώνονται σε επικοινωνιακή διαχείριση αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα ώστε τα σχολεία να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Ο χρόνος που κερδήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, με μεγάλες θυσίες από τους εργαζόμενους, δεν αξιοποιήθηκε για να σχεδιαστεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις η νέα σχολική χρονιά.

Την ώρα που είναι η μόνη κυβέρνηση στον κόσμο που αντί να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα τον αυξάνει εν μέσω πανδημίας, η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση συνεχίζουν να υπεραμύνονται των επιλογών τους και να μη μειώνουν τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα και συνεχίζουν να αναμασούν την ατομική ευθύνη εκπαιδευτικών – μαθητών – γονιών, για να μπορούν να κρύβουν τις δικές τους», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» κ Γιάννης Πασπαράκης.

 

Με αφορμή τη σχετική συζήτηση της Τρίτης 25 Αυγούστου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για το άνοιγμα  το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, ο κ Γιάννης Πασπαράκης καυτηριάζει στην ανακοίνωση του ότι, ο πολυδιαφημιζόμενος «καλός» και «έγκαιρος» προγραμματισμός της νέας σχολικής χρονιάς από το Υπουργείο Παιδείας «αποδείχτηκε φούσκα, αφού παροιμιώδης είναι ο εμπαιγμός χιλιάδων αναπληρωτών (ενδεικτικά αναφέρουμε το σίριαλ με το αν στην Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών θα υπάρχει Παράλληλη και ΖΕΠ, τι θα γίνει με τους χιλιάδες αποκλεισμένους λόγω παραβόλου και λαθών στο σύστημα, τι θα γίνει με τις προσλήψεις σε ειδικότητες και δομές αλλά και τα χιλιάδες κενά που θα μείνουν ακάλυπτα).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», απέναντι στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, καλεί όλες και  όλους να δώσουν μαζική και μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που προγραμματίζεται το μεσημέρι της Τρίτης στον άγιο Νικόλαο.

Καλούμε συναδέλφους και τους γονείς των μαθητών μας να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25/8 στις 12:00 στη Διεύθυνση Π.Ε. Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, όταν θα συζητιέται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το άνοιγμα των σχολικών μονάδων», αναφέρει ο κ Πασπαράκης.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Μαρία Λιουδάκη,   διεκδικεί:

1.          Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.

2.          Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

3.          Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19) .

4.          Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).

5.          Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.

6.          Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

7.          Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.

8.          Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρης 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.

9.          Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

10.    Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

11.    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

12.    Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

                                  ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Π.Ε. Λασιθίου: Ψεκασμός δακοκτονίας στις Μάλλες του Δήμου Ιεράπετρας

admin

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΥ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ

admin

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

admin

Leave a Comment