Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 11 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες,  που είχε αναβληθεί στην Ιεράπετρα την προηγούμενη Κυριακή, λόγω της κηδείας του 35χρονου Γιώργου Φαϊτάκη.

Ο χρόνος της κινητοποίησης που οργανώνουν ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο Αγροτικός Σύλλογος Σητείας , ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Λασιθίου, ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Λασιθίου , παρουσία εκπροσώπων του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και του Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου Χανίων, θα έχει την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

 «Επιλέξαμε για την πραγματοποίηση της εξ αναβολής διαμαρτυρίας μας  για τους Δασικούς Χάρτες την Κυριακή  11- 04 -2021  στις  10:00 π.μ.  στον χώρο επιβίβασης των ημερόπλοιων στην αποβάθρα κάτω από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, την ημέρα που θα ολοκληρώνεται η τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα , καθώς θέλουμε να  τον πιέσουμε μέχρι και την τελευταία ώρα της παραμονής του στην Κρήτη, να μας δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και να αναλάβει όλες εκείνες τις δεσμεύσεις που θα εξασφαλίζουν την αγροκτηνοτροφική περιουσία , η οποία με την ανάρτηση των δασικών χαρτών τίθεται εν αμφιβόλω.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου στη 1:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας θα δώσει το παρόν και θα ζητήσει σαφείς απαντήσεις από τον κ Σκρέκα σε  όλα εκείνα τα ζητήματα που παραμένουν θολά και αδιευκρίνιστα», μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Γιάννης Γαϊτάνης.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών σε ολόκληρη την Κρήτη προκάλεσε τεράστιες αναταραχές κυρίως με την έως τώρα άρνηση της κυβέρνησης να διαχειριστεί ορθολογικά το θέμα.

Οι φορείς  του Ν. Λασιθίου εναντιώνονται για άλλη μια φορά σε αυτή την πρακτική και επαναφέρουν το πάγιο αίτημα της  Λασιθιώτικης κοινωνίας για άμεση απόσυρση και τροποποίηση των Δασικών Χαρτών.

Για το λόγο αυτό , οργανώνεται  η συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 11/04/2021 και ώρα 10:00 π.μ στον χώρο επιβίβασης  των ημερόπλοιων στην Ιεράπετρα (Καραβάκια Χρυσής).

«Η διαμαρτυρία μας αυτή θα είναι ειρηνική και θα  έχει άκρως συμβολικό χαρακτήρα δίπλα στη θάλασσα , στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι,  με αυτούς τους Δασικούς Χάρτες,  θα απομείνει μόνο η θάλασσα «ελεύθερη» για να καλλιεργήσουμε αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα», καταλήγει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Γιάννης Γαϊτάνης.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας στηρίζει  και τις κινητοποιήσεις των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών Ν Λασιθίου κατά του σχεδίου Νόμου για την αναβάθμιση των Λαϊκών Αγορών, που αν εφαρμοστεί όπως έχει δεί το φώς της δημοσιότητας θα έχει σαν αποτέλεσμα να εκδιωχτούν οι μικροί παραγωγοί πωλητές Λαϊκών αγορών από τους πάγκους τους καθώς δεν θα έχουν την οικονομική δύναμη να ανταγωνιστούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις ισχυρές εμπορικές επιχειρήσεις που θα πλειοδοτούν στους διαγωνισμούς για να πάρουν της θέσεις της Λαϊκής τις οποίες τώρα κατέχουν οι

οικονομικά αδύναμοι παραγωγοί –πωλητές που έχουν ξενιτευτεί για να μπορέσουν να πουλήσουν μόνοι τους την παραγωγή τους, ώστε να μπορέσουν να ξεχρεώσουν τα δάνεια που όλοι χρωστούν ακόμα στις Τράπεζες.

 Στο πλαίσιο αυτό έχει οργανωθεί μια τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη , στην οποία θα πάρει μέρος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Γιάννης Γαϊτάνης.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Πίτμπουλ «τσάκωσαν» διαρρήκτες στην Ιεράπετρα

admin

ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

ΟΚΔΕ: Βουλευτικές εκλογές 2023 – Προεκλογικό σποτ

admin

Leave a Comment