Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η διακρατική συνεργασία Ελλάδας –Ισπανίας πέτυχε την έγκριση και τη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος προώθησης των κηπευτικών της Κρήτης  και των φρούτων της  Ισπανικής Βαλένθια, στο πλαίσιο του 3ετούς  προγράμματος Mediteranean Combo, το οποίο θα κοστίσει στην Ευρωπαϊκή  Ένωση 3 εκατομμύρια ευρώ, και θα είναι η συνέχεια του αντίστοιχου προγράμματος Vegiteraneo που έτρεχε τα προηγούμενα 6 χρόνια και είχε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

«Το καινούργιο αυτό πρόγραμμα προώθησης των κρητικών κηπευτικών και των Ισπανικών φρούτων , είναι πιο επικεντρωμένο σε χώρες στόχους στις οποίες θέλουμε να διεισδύσουμε περισσότερο , όπως είναι οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Με τη διακρατική συνεργασία που κάναμε με τους Ισπανούς,  πετύχαμε να κερδίσουμε την έγκριση του ενός εκ των τριων συνολικά προγραμμάτων προώθησης που χρηματοδότησε 100%  η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νέο  τριετές ευρωπαϊκό  πρόγραμμα προώθησης των κηπευτικών της Κρήτης και των φρούτων της Βαλένθια μόλις ξεκίνησε,  με επικεφαλής εταίρο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ», το οποίο θα έχει μηδενικό κόστος για τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών της Κρήτης που θα συμμετέχουν σε αυτό το διαφημιστικό  ταξίδι. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο να κερδίσουμε καινούργιες αγορές», μας λέει ο πρόεδρος της «Ανατολής» της   μεγαλύτερης    Οργάνωσης Παραγωγών της Ιεράπετρας. κ Φώντας Δουλούμης.

Τα κηπευτικά προϊόντα της καρπερής ελληνική γης, όπως η τομάτα, το αγγούρι, η πιπεριά, η μελιτζάνα και φρούτα που καλλιεργούνται στην ηλιόλουστη Ισπανία, όπως ο λωτός, αποτελούν απαραίτητα συστατικά της μεσογειακής διατροφής και ο ευρωπαίος καταναλωτής τα επιλέγει τόσο για τη διατροφική τους αξία όσο και για την ξεχωριστή γεύση τους.

Τα θρεπτικά πλεονεκτήματα και η ασύγκριτη νοστιμιά των παραπάνω προϊόντων, προωθούνται στις αγορές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας, μέσω του προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά της ΕΕ», με διακριτικό τίτλο MEDITERRANEAN COMBO, το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας (Ελλάδα, Ισπανία).

Το τριετές πρόγραμμα MEDITERRANEAN COMBO μόλις ξεκίνησε με επικεφαλής εταίρο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ», και φορείς υλοποίησης τον Αγροτικό Οπωροκηπευτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμός Τυμπακίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής και Εμπορίας Κηπευτικών Ιεράπετρας «Νότος», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, τη Στ. Κομπογεννητάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. – Ο.Π. «Τα Φαλάσαρνα», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εμπορίας Κηπευτικών «Ψαρής Φοράδας», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής και Εμπορίας Πρώιμων Κηπευτικών Ιεράπετρας «Κάμιρος»(Κρητικό Περβόλι), και τον Ισπανικό Συνεταιρισμό Kaki (Asociacion Espanola Del Caqui). Το MEDITERRANEAN COMBO υλοποιείται με εκτελεστικό οργανισμό τη NOVACERT , μαζί με την ιταλική εταιρεία BLANCDENOIR.

«Με το βλέμμα σε μία χρονιά γεμάτη δράσεις που περιλαμβάνουν δειγματοδιανομές προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, καταχωρήσεις στον έντυπο τύπο, προσκλήσεις χονδρεμπόρων και ενημερωτικές εκδηλώσεις τύπου στις χώρες – στόχους, το MEDITERRANEAN COMBO ξεκινάει δυναμικά το πρώτο έτος υλοποίησης!

Θα ταξιδέψουμε σε χώρους στόχους όπως είναι η Ουγγαρία και θα διανείμουμε εκτός των άλλων δωρεάν, μέσα από τις συνεργαζόμενες αλυσίδες σούπερ μάρκετ τα κηπευτικά μας στο καταναλωτικό κοινό για να τα κάνουμε γνωστά  σε όλους. Ανάλογες δειγματοδιανομές , προγραμματίζουμε και μέσα στην Ελλάδα. Έχουμε επιλέξει την αγορά της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις συνεργαζόμενες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Στο πρόγραμμα προώθησης των προϊόντων μας σε χώρες έχουμε δειγματοδιανομές  κρητικών κηπευτικών προϊόντων ακόμα και σε πόλεις της ίδιας της Ισπανίας που είναι η ηγέτιδα δύναμη στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών», επισημαίνει ο κ Φώντας Δουλούμης.

Η Νοvacert  και η ιταλική Blancdenoir αναδείχθηκαν νικήτριες στον διαγωνισμό με κονδύλι  3  εκατ. ευρώ (3.038.745,00) μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, που έτρεξε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας Ανατολή (Α.Σ. Ανατολή) με έδρα στο Στόμιο Ιεράπετρας, ως Συντονιστής και πληρεξούσιος της Ένωσης επτά Οργανώσεων Παραγωγών από την Κρήτη (Ανατολή, Τυμπάκι, Νότος, Κουντούρα, Φαλάσσαρνα, Ψαρή, Κάμιρος) και του Spanish Association of Kaki .

 Αντικείμενο ήταν η  επιλογή ενός Εκτελεστικού Οργανισμού για την εκτέλεση του συνόλου των δραστηριοτήτων της Πρότασης με τίτλο MEDITERRANEAN COMBO που αφορά Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά. Συγκεκριμένα τα προϊόντα που θα τύχουν προώθησης και προβολής είναι λωτοί , τομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μελιτζάνες.

                                                                                              ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΠΝΟ: Έληξε η απεργία – Ξεκινούν τα δρομολόγια, ανακούφιση για τους αγρότες

admin

Πανικός σε πτήση: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 165 επιβάτες (pic)

admin

Τραγωδία: Συνετρίβη ρώσικο πυροσβεστικό Beriev στην Τουρκία – Νεκρά και τα 8 μέλη του πληρώματος

admin

Leave a Comment