Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

 

Μετά τις δυο πρώτες καταγεγραμμένες  καταγγελίες για κλοπές  αγροτικών προϊόντων από δυο θερμοκήπια στη θέση Μπουντούλες τις Ιεράπετρας την περασμένη Δευτέρα , οι κλοπές συνεχίστηκαν και την περασμένη Τετάρτη σε δυο άλλα θερμοκήπια , ανατολικά της πόλης της Ιεράπετρας, από όπου οι θρασύτατοι κλέφτες αφαίρεσαν αγροτικά εφόδια και μηχανήματα.

Η πρώτη περίπτωση καταγγέλθηκε από τον 43χρονο αγρότη Μιχάλη Γαϊτανάκη, από το θερμοκήπιο του οποίου έκλεψαν σε τρείς διαφορετικές ημερομηνίες συνολικά 250 άδειες πλαστικές κλούβες , οι οποίες εικάζεται ότι, είτε χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες κλοπές κηπευτικών, είτε πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές ανάλογες νυκτερινές «εξορμήσεις»  των κλεφτών, σε θερμοκήπια ανυποψίαστων παραγωγών πρώιμων κηπευτικών.

«Δεν ξέρω πραγματικά τι να υποθέσω από όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν εφέτος στο θερμοκήπιο μου, το οποίο βρίσκεται στη θέση Στένακας ανατολικά της Ιεράπετρας πάνω από τους Καθαράδες.

Από τις 28 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα , σε διάστημα 17 ημερών έχουν εισβάλει στην αποθήκη του θερμοκηπίου μου, τρείς φορές και μου έχουν πάρει συνολικά 250 άδειες κλούβες, που τις  έχω χρεωθεί από το Δημοπρατήριο (Αγροδίκτυο)  με το οποίο συνεργάζομαι και  οφείλω να τις επιστρέψω όταν  τελειώσει η καλλιεργητική περίοδος. Υπάρχουν φυσικά και ανώνυμες κλούβες ανάμεσα τους, που τις είχα για να μεταφέρω σκάρτα κηπευτικά.

Πολύ φοβούμαι ότι, εκείνοι που έκλεψαν από το δικό  μου θερμοκήπιο τις άδειες κλούβες, παραβιάζοντας την είσοδο του  και κόβοντας τους σιδερένιους κρίκους της κλειδαριάς με τροχό η κόφτη,  είναι οι ίδιοι που εισβάλουν τις νύχτες στα θερμοκήπια των συναδέλφων μου δυτικά τις Ιεράπετρας, κλέβοντας τις ντομάτες τους πάνω από τα φυτά. Και εγώ έχω ξεκινήσει να κάνω μέσα στη νύχτα αιφνιδιαστικές εφόδους, για να παρακολουθώ όταν  έχει πανσέληνο ποιοι κινούνται ύποπτα στις περιοχές που έχω τα δικά μου θερμοκήπια. Δυστυχώς όμως για εμάς, είναι αδύνατον να φρουρούμε τα θερμοκήπια μας από το βράδυ μέχρι το πρωί και οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην περιοχή μας ξεπερνούν τις 16.000 στρέμματα . Τι να πρωτοπεριφρουρήσεις ;  Ούτε η Αστυνομία ούτε η αγροφυλακή  όπως είναι σήμερα, μπορούν να μας προφυλάξουν πια από τους κλέφτες», καταλήγει ο 43χρονος Μιχάλης Γαϊτανάκης.

Στα δημοσιογραφικά μας  γραφεία το πρωί της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου έφτασε και μια δεύτερη καταγγελία για κλοπή σε θερμοκήπιο που σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή ανατολικά της Ιεράπετρας, η οποία δεν αποκλείεται να έχει κάποια σχέση με την προηγούμενη κλοπή στη θέση Στένακας.

«Το όνομα μου είναι Στέλιος»μας είπε ο αγρότης . «Είμαι παραγωγός κηπευτικών, και τα θερμοκήπια μου είναι στην περιοχή Λιβάδια, ανατολικά της πόλης της Ιεράπετρας. Για πολλοστή φορά άγνωστοι δράστες μπαίνουν τη νύχτα στην αποθήκη του θερμοκηπίου μου, παραβιάζοντας την είσοδο και κλέβοντας χρήσιμα για την αγροτική μου καλλιέργεια μηχανήματα και εφόδια. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις μου έκλεβαν λιπάσματα και φυτοφάρμακα, αυτή τη φορά μου πήραν το ψεκαστικό μηχάνημα με όλα τα εξαρτήματα και τα λάστιχα του, που είναι πολύ ακριβό, καθώς επίσης και το μηχάνημα που μετρώ την αγωγιμότητα. Ίσως να μου έχουν πάρει και άλλα αγροτικά εφόδια, που αυτή την ώρα δεν έχω προλάβει από τη σύγχυση μου να τα ελέγξω και να τα καταγράψω. Ζητώ την προστασία των Αστυνομικών Αρχών και όποιου άλλου έχει την ευθύνη της αστυνόμευσης της υπαίθρου. Είμαστε απροστάτευτοι σε κάθε λογής κλεφτρόνια, που γυρίζουν κάθε βράδυ και αρπάζουν ότι έχει αξία από τα θερμοκήπια μας. Ο αγροτικός  κόσμος έχει αγανακτήσει και  έχει ξεκινήσει περιπολίες και φοβούμαι ότι κάποια στιγμή θα χυθεί αίμα αν οι σπείρες αυτές συλληφθούν επ΄ αυτοφόρω την ώρα της κλοπής», καταλήγει ο κ Στέλιος , στέλνοντας το σαφές αυτό  μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΟΙ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΙ

admin

Ιεράπετρα: Νέα κλοπή σε θερμοκήπιο – Σχεδόν ένας τόνος κηπευτικών έκανε «φτερά»

admin

 Ο ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment