Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΥΠΑ: Απαράδεκτοι οι σχεδιασμοί μετατροπής των Δ/νσεων Λαϊκών Αγορών σε ΝΠΔΔ

Την άμεση απόσυρση των σχεδιασμών μετατροπής των Δ/νσεων Λαϊκών Αγορών σε ΝΠΔΔ ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά:

Για άλλη μια φορά βλέπουμε να προωθείται η μετατροπή των Δ/νσεων Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης σε ΝΠΔΔ.

Δεν ξέρουμε ποιοι συνέταξαν το σχέδιο νόμου που κυκλοφορεί, το σίγουρο όμως είναι ότι την μετατροπή αυτή την είχαν ζητήσει τόσο η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών, Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας με το από 21/8/2021 έγγραφό της κατά την συζήτηση του ν. 4849/ 2021 για την «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου κλπ», όσο και «αυτοδιοικητικοί» παράγοντες των Περιφερειών.

Επαναφέρουν λοιπόν μια πρόταση για την παραπέρα προώθηση της λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και της εκτόπισης από τους πάγκους των λαϊκών αγορών χιλιάδων φτωχών λαϊκατζήδων, παραγωγών και μεροκαματιάρηδων, για να παραδώσει τις λαϊκές αγορές στους μεγαλέμπορους και στις αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ. Αυτό εννοούν όταν αναφέρονται (άρθρο 1) «στον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης μέσω της δημιουργίας ευέλικτων δομών οργάνωσης και διοίκησης»!!! Αυτό, μαζί με την μεγαλύτερη ευχέρεια στη διαχείριση του χρήματος, όπου η οικονομική αυτοτέλεια, η ταμειακή αυτοτέλεια, η περιουσιακή αυτοτέλεια κοκ του ΝΠΔΔ, «χαλαρώνουν» διαδικασίες, ενισχύουν την αδιαφάνεια, την δημιουργία και εκμετάλλευση μηχανισμών, τα περιθώρια διαφθοράς, διασπάθιση δημόσιου χρήματος κτλ, ακόμα κι αν προσχηματικά κρατάει η εποπτεύουσα αρχή (άρθρο 7) κάποιες αρμοδιότητες.

Γιατί αλλιώς, ας μας πουν τι τους εμποδίζει με την σημερινή οργανωτική διάρθρωση να προχωρήσουν σε λήψη μέτρων για τον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών;

Κρύβουν σκόπιμα ότι η μετατροπή σε ΝΠΔΔ είναι το πρώτο βήμα για την μετέπειτα μετατροπή σε ΝΠΙΔ, ότι αποτελεί θεσμικά ένα πρόκριμα για να το κάνεις μετά ΝΠΙΔ ή ακόμα και σε ΑΕ, γιατί μετά απλά αλλάζεις την ταμπέλα…, όπως εξάλλου έχει γίνει και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις με την πορεία ιδιωτικοποίησης, επιχειρηματικοποίησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας πάρα πολλών φορέων και πτυχών και υπηρεσιών που σε παλιότερες φάσεις παρείχε ο Δημόσιος τομέας.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται δυο φορές απαράδεκτη η προωθούμενη ρύθμιση εγκλωβισμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Δ/νσεις Λαϊκών Αγορών (άρθρο 11), που θέλει να αποσπάται αυτοδίκαια στους νέους φορείς, δηλαδή να αποσπάται στα ΝΠΔΔ υποχρεωτικά, χωρίς να ερωτηθεί, χωρίς να καταθέσει σχετική αίτηση όλο «το προσωπικό που υπηρετεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος στη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής και στη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» !!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Οι εργαζόμενοι δεν είναι εμπορεύματα, να τα πουλάτε όπου θέλετε και όσο θέλετε.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ Ή ΑΠΟΣΠΑΣΗ

Θέλουμε οι Λαϊκές Αγορές να καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, να στηρίζουν τους μικροπαραγωγούς και τους πωλητές.

Related posts

«Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας 2021»

admin

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

admin

Ακύρωση τελετής κοπής Βασιλόπιττας

admin

Leave a Comment