Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Σύντομα νέα Υπουργική Απόφαση για τα θερμοκήπια, λέει το ΥπΑΑΤ

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΕΚΑΓΕΜ.

Στα πλαίσια του προσχέδιου νόμου που ανάρτησε το ΥpΑΑΤ προς διαβούλευση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πολύωρη σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα, κ. Γεώργιου Στρατάκου.

Η ΕΚΑΓΕΜ ανακοίνωσε ότι, κατά τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των φορέων για τα τεχνικά ζητήματα της επικείμενης νομοθεσίας υπήρξαν πολλές και διαφορετικές απόψεις που αισιοδοξούμε με τις σωστές παρεμβάσεις να εξομαλυνθούν και να οδηγηθούμε σε ένα άρτιο νομοθετικό πλαίσιο.

Και πως: η ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας επεσήμανε την ασφάλεια των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και την προστασία του παραγωγού σε πολλαπλά επίπεδα ως προτεραιότητα του Υπουργείου και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τη νέα Υπουργική Απόφαση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΚΑΓΕΜ έχει ως εξής:

Στα πλαίσια του προσχέδιου νόμου που ανάρτησε το ΥΠΑΑΤ προς διαβούλευση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πολύωρη σύσκεψη μεταξύ των Εκπροσώπων της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος και τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου υπό την Εποπτεία του Γενικού Γραμματέα, κ. Γεώργιου Στρατάκου.

Οι θέσεις των Ελλήνων Κατασκευαστών δίνουν το σαφές μήνυμα ότι οι σύγχρονες κατασκευές πρέπει να εναρμονίζονται πλήρως με τους Ευρωκώδικες των θερμοκηπίων, ενώ οι διαδικασίες έγκρισης και ελέγχου μπορούν να απλοποιηθούν με τη χρήση ψηφιακών μέσων.

Κατά τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των φορέων για τα τεχνικά ζητήματα της επικείμενης νομοθεσίας υπήρξαν πολλές και διαφορετικές απόψεις που αισιοδοξούμε με τις σωστές παρεμβάσεις να εξομαλυνθούν και να οδηγηθούμε σε ένα άρτιο νομοθετικό πλαίσιο.

Σε καλό δρόμο το νέο Κανονιστικό Πλαίσιο

Η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας επεσήμανε την ασφάλεια των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και την προστασία του παραγωγού σε πολλαπλά επίπεδα ως προτεραιότητα του Υπουργείου και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τη νέα Υπουργική Απόφαση.

Αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για μια Υπουργική Απόφαση που θα δημιουργήσει ένα Κανονιστικό Πλαίσιο που θα τοποθετεί τα Θερμοκήπια στην πραγματική τους διάσταση.

Related posts

Κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων

admin

Στάση εργασίας και κινητοποίηση την Τρίτη 21 Γενάρη 2020

admin

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιεράς Μονής Παναγίας Εξακουστής Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment