Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΧΑΡΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ

Ενώ  οι ταξιτζήδες της Ιεράπετρας βιώνουν  την οικονομική εξαθλίωση, στην οποία τους έχει οδηγήσει η υγειονομική κρίση και περιμένουν καθημερινά ώρες ατελείωτες για να πάρουν έστω μια κοντινή κούρσα που θα τους επιφέρει ελάχιστα ευρώ, από το βράδυ της παραμονής των Φώτων,  είναι όλοι τους  ανάστατοι καθώς ένας 64χρονπς συνάδελφος τους , είδε τον χάρο με τα μάτια του,  όταν  ένας νεαρός αλλοδαπός, επιχείρησε να τον ληστέψει μέσα στο ταξί του, κολλώντας στον λαιμό του ένα μαχαίρι, με την απειλή του οποίου του πήρε λίγα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο, πριν εξαφανιστεί στο σκοτάδι.

«Ο 64χρονος συνάδελφος μας, βρισκόταν στην πιάτσα των ταξί μπροστά στο παλιό Δημαρχείο της Ιεράπετρας,  λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ της παραμονής των Φώτων,  όταν ήρθε ένας νεαρός αλλοδαπός μάλλον Πακιστανικής υπηκοότητας και του ζήτησε να τον μεταφέρει στο Στόμιο. Ο νεαρός ήθελε να κάτσει στο κάθισμα του συνοδηγού και ο συνάδελφος μας του είπε ότι, επιτρέπεται να κάτσει μόνο στο πίσω κάθισμα. Εκείνος  φορώντας κουκούλα και μάσκα για τον κορονοϊο στο πρόσωπο ,άνοιξε την  πόρτα και έκατσε πίσω δεξιά  στο ταξί. Όταν έφτασαν στο Στόμιο, τον ρώτησε ο συνάδελφος μας που θέλει ακριβώς να τον μεταφέρει. Εκείνος του ζήτησε να στρίψει αριστερά από το Στόμιο προς την  περιοχή του Καλαμακίου και σε κάποιο σημείο ερημικό του ζήτησε να σταματήσει ενώ  ταυτόχρονα γλίστρησε στη διπλανή θέση πίσω από τον 64χρονο, περνώντας το χέρι του, που ήταν οπλισμένο με ένα μαχαίρι, κάτω από το λαιμό του και φωνάζοντας αιφνιδιάζοντας τον …λεφτά…λεφτά!!!

Ο συνάδελφος μας τρόμαξε,  αλλά του είπε ότι δεν έχει χρήματα μαζί του και ταυτόχρονα του έπιασε το χέρι προσπαθώντας να απομακρύνει το μαχαίρι από τον λαιμό του. Ο νεαρός, σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο ίδιος ο 64χρονος  στους συναδέλφους μας , κατάφερε να του αρπάξει κάποια λίγα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο, πριν εξαφανιστεί στο σκοτάδι», μας είπε ο πρόεδρος του  Σωματείου Ραδιοταξί Ιεράπετρας κ Κώστας Σαλπέας.

Ο 64χρονος πήγε στο τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, όπου έκανε τη σχετική καταγγελία και κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστου, ενώ η αστυνομική   έρευνα έχει προχωρήσει με τη συγκέντρωση αρκετών στοιχείων που θα οδηγήσουν τις Αστυνομικές Αρχές στη σύλληψη του  νεαρού δράστη.

«Αυτό το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο για την οικογένεια των επαγγελματιών οδηγών ταξί της Ιεράπετρας, καθώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια , στη φιλήσυχη κοινωνία της περιοχής μας ,  δεν είχε καταγραφεί καμία ανάλογη περίπτωση , όπου να έχει κινδυνέψει η ίδια η ζωή κάποιου από τους συναδέλφους μας», δηλώνει ο κ Κώστας Σαλπέας.

ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ξεχασμένοι από την πολιτεία χωρίς δουλειά και με ατελείωτες ώρες αναμονής στην πιάτσα για μια κοντινή έστω κούρσα την ημέρα των 5 ευρώ , οι 32 επαγγελματίες ταξιτζήδες της Ιεράπετρας και οι οικογένειες τους, περνούν πάρα πολύ δύσκολα όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση και μιλούν  για την απαξίωση του κλάδου τους από την κυβέρνηση.

 Η κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει υποστεί ο κλάδος των ταξιτζήδων και για το λόγο αυτό μέχρι στιγμής, δεν τους έχει συμπεριλάβει απόλυτα  στα προγράμματα των οικονομικών κορονοενισχύσεων.

Ζητούν να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση  μια σειρά από μέτρα στήριξης, καθώς γι’ αυτούς τίθεται θέμα επιβίωσης και περιγράφουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει με μελανά χρώματα.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

 ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

admin

Ο Λαυρέντης είναι ακόμα εδώ…

admin

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

admin

Leave a Comment