Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα20:59 Κορονοϊός: το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα Text to Speech Ποια ειναι η ασθενής και που νοσηλεύεται. Ποιά σχέση έχει με την Ιταλία.

Κορονοϊός: το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Μια 38χρονη που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ειναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα, η οποία είχε προσφάτως επιστρέψει απο ταξίδι της στην βόρεια Ιταλία. Τα συμπτώματα στην ασθενή ειναι ήπια, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Η 38χρονη μητέρα ενός παιδιού είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο για την εβδομάδα μόδας, καθώς δραστηριοποιείται επαγγελματικά με το χώρο της ένδυσης.

Επέστρεψε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής, βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καθώς ασχολείται και με τα κοινά. Όταν εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα δικοί της άνθρωποι, δύο άτομα σύμφωνα με πληροφορίες την έφεραν με αυτοκίνητο στο ΑΧΕΠΑ.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως το κρούσμα είναι θετικό, όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της ενημερώθηκαν ώστε να περιορίσουν τη συναναστροφή με άλλους και ιδίως με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η οικογένεια και φίλοι της είναι σε οικειοθελή περιορισμό, σε ζώνη υψηλού κινδύνου έχει τεθεί και το δημαρχείο της πόλης. Στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, έχουν γίνει συστάσεις να αποφεύγουν μετακινήσεις και επαφές ακόμη και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, δεν παρέστη νωρίτερα στη σύσκεψη που έγινε στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών του ΕΟΔΥ, όσοι έχουν ταξιδέψει προσφάτως στην Ιταλία και εμφανίσουν συμπτώματα που τους ανησυχήσουν, δεν πρέπει να μεταβούν μόνοι τους σε νοσοκομείο – προκειμένου να αποτραπεί διασπορά της νόσου – αλλά να καλέσουν ιατρική βοήθεια στο σπίτι.

Των σχετικών ανακοινώσεων ακολούθησε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Related posts

Η εμφάνιση Λούγαρων στην Κρήτη μαρτυρεί μειωμένες βροχοπτώσεις;

admin

«Προγραμματισμός εμβολιασμών κατά του COVID-19 στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης»

admin

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συμπαρίσταται στους πυρόπληκτους Συνανθρώπους μας.

admin

Leave a Comment