Image default
Αγροτικά Νέα

Το βράδυ της Τετάρτης τα χρήματα της επιδότησης στους λογαριασμούς των αγροτών…

Σύμφωνα agronews.gr  και με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει η δισκέτα με τις πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης παραδίδεται ως το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου στην Τράπεζα Πειραιώς, έτσι ώστε, μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας οι σχετικές πιστώσεις να είναι διαθέσιμες για τους δικαιούχους αγρότες από τα ΑΤΜ της τράπεζας και από την επόμενη στις άλλες τράπεζες.
Μόνο κάποιες µμεταβιβάσεις από κληρονομιές δεν ολοκληρώθηκαν και πάνε για την εξόφληση το Δεκέμβριο.
Τα ποσά που θα δοθούν τώρα αφορούν στην προκαταβολή της τάξης του 70%, στο πλαίσιο της πληρωμής του καθεστώτος της βασικής ενίσχυσης, που γίνεται τον Οκτώβριο, τα τελευταία 5 χρόνια.

Το λεγόμενο «πρασίνισμα» αναμένεται το Δεκέμβριο, όπως και η εξισωτική.

Από βδοµάδα και σταδιακά υπόλοιπα Βιολογικών του 2018 από ενστάσεις

Από την επόµενη εβδοµάδα, µετά τις 21 Οκτωβρίου, και σταδιακά, ξεκινούν οι πληρωµές των αγροπεριβαλλοντικών προγραµµάτων του 2018 µετά από ενστάσεις. Σύµφωνα µε τους αρµόδιους του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι εκκρεµότητες αφορούν βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, κοµφούζιο, ζιζανιοκτονία και αυτόχθονες φυλές περσινής χρονιάς. Να σηµειωθεί ότι οι εν λόγω πληρωµές καθυστέρησαν λόγω των αυξηµένων υποχρεώσεων των διοικητικών του Οργανισµού Πληρωµών για την έγκαιρη πίστωση της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.

Related posts

Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών & Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής

admin

Β.Κεγκέρογλου: «Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί και οι άλλοι παραγωγοί της Κρήτης από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα».

admin

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 5000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΦΑΠΑΞ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

admin

Leave a Comment