Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Τυμπάκι η επόμενη ημέρα: Ένταση, επεισόδια, χημικά και συλλήψεις μετά την πορεία

Ένταση και μικροεπεισόδια με χρήση χημικών από την αστυνομία, συνόδευσαν το τέλος της συγκέντρωσης που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στις Μοίρες και στο Τυμπάκι, με αφορμή το κάλεσμα διαμαρτυρίας κατά των ξένων εργατών, κυρίως Πακιστανών, που βρίσκονται στη Μεσαρά.

Πολλοί από τους διαδηλωτές είχαν δώσει ραντεβού στον κόμβο των Αθανάτων και με τα οχήματά τους κατέβηκαν ως τις Μοίρες, ενώνοντας τις φωνές τους με τους ντόπιους και όσους είχαν συγκεντρωθεί εκεί, και από εκεί κατευθύνθηκαν στο Τυμπάκι για το συλαλλητήριο.

Παρά τις ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή και παρά την προσπάθεια που έγινε για την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, τα επεισόδια δεν έλειψαν.

Καθώς η βρίσκονταν σε εξέλιξη οι ομιλίες των συγκεντρωμένων, κάποιοι προκάλεσαν φθορές στο χώρο λατρείας που προσεύχονται Μουσουλμάνοι της περιοχής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση με την κατάσταση γρήγορα να ξεφεύγει.

Συνολικά έγιναν 18 συλλήψεις και 11 προσαγωγές για τα χθεσινά συμβάντα στη Μεσαρά ενώ ήσυχα κύλησε η νύχτα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη σήμερα αναμένεται να γίνει συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους φορείς της περιοχής, αλλά και με τους επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Related posts

Περιοδεία Κατερίνας Σπυριδάκη

admin

1 ο ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Ιεράπετρα 31-1-2021

admin

Προεκλογική εκδήλωση της ΟΚΔΕ

admin

Leave a Comment