Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Ένας νεοσύστατος φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ιδρύθηκε στην Αθήνα και στηρίζει τις μονογονεϊκές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, που έχουν μηνιαία εισοδήματα κάτω από 1200 ευρώ.

Η Έλπω (Elpo Family) είναι ένας νεοσύστατος φιλανθρωπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες αλλά και τα βιώματα κοντινών τους προσώπων, αποφάσισαν να στηρίξουν και να βελτιώσουν έμπρακτα την καθημερινότητα της μονογονεϊκής οικογένειας, που στις ήδη δύσκολες συνθήκες, καλείται να σηκώσει διπλό βάρος.

Πιο συγκεκριμένα η Έλπω (Elpo Family) στηρίζει μονογονεϊκές οικογένειες και φροντίζει για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους με προσφορές και εκπτώσεις από επιχειρήσεις και υπηρεσίες καθώς και με δωρεάν επιταγές από σούπερ μάρκετ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ιδούν  ποιες εταιρίες προσφέρουν εκπτώσεις στους μονογονείς- μέλη της Έλπω. Τονίζεται πως τα μέλη του οργανισμού δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα για την εγγραφή τους και για να απολαμβάνουν αυτές τις παροχές.

Στόχος του οργανισμού είναι μέσα από την κάρτα παροχών «έλπω», η οποία αποστέλλεται ηλεκτρονικά δωρεάν, τα μέλη του να έχουν την δυνατότητα αμέσως μετά την εγγραφή τους, να αγοράζουν προϊόντα και να απολαμβάνουν υπηρεσίες με έκπτωση.

Η κυρία Άννα Γρηγοροπούλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του οργανισμού, ενημέρωσε πώς  δικαιούχοι της δωροεπιταγής αξίας 200 ευρώ θα είναι όλοι όσοι γίνουν μέλη εντελώς δωρεάν  στον οργανισμό Έλπω (Elpo Family). Η αποστολή  των  δωροεπιταγών θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας εγγραφής και θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνεπώς καλούνται οι ενδιαφερόμενοι μονογονείς να κάνουν την εγγραφή τους άμεσα.

Σε ερώτησή μας αν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, μας απάντησε πως «υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για να γίνει η εγγραφή τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 1200 ευρώ το μήνα».

Για αυτό το λόγο η Έλπω (Elpo Family) προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την αίτησή τους, για να γίνουν μέλη του οργανισμού άμεσα,  ώστε να υπάρχει χρόνος να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να τους αποσταλεί η κάρτα τους.

Κάτι πολύ σημαντικό που μας είπε η κυρία Γρηγοροπούλου έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια των ευάλωτων κοινωνικά συνανθρώπων μας, που πολλές φορές καταρρακώνεται σε κάποια ουρά για δωρεάν τρόφιμα ή ρούχα.

Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου κανένας μονογονέας να μην αισθανθεί άβολα, η Έλπω (Elpo Family) επέλεξε να δίνει δωροεπιταγές για αγορές σε σούπερ μάρκετ ώστε τα εγγεγραμμένα μέλη να επιλέξουν αβίαστα ό,τι χρειάζονται.

Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι, για να γίνει κάποιος  μέλος της Έλπω (Elpo Family) δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει ανήλικα παιδιά ή συγκεκριμένη ηλικία. Μέλη της ELPO FAMILY μπορούν να γίνουν όλοι όσοι είναι μονογονείς ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες μονογονέων που μπορούν να εγγραφούν είναι οι εξής:

α) Διαζευγμένοι

β) Χήροι

γ)Ανύπαντροι γονείς

δ) άτομα που εκτίουν ποινή σε σωφρονιστικό ίδρυμα

Στην εύλογη ερώτηση πώς συντηρείται ο οργανισμός Έλπω (Elpo Family), η απάντηση είναι  : «από τις  χορηγίες συμπολιτών μας. Γι’ αυτό, όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο έργο της Έλπω (Elpo Family) μπορεί να δει πληροφορίες στο ακόλουθο λινκ https://elpo-family.gr/simmetexo/

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Έλπω (Elpo Family) μετρά αναρίθμητες συνεργασίες για φιλανθρωπικό σκοπό μερικές από τις οποίες είναι με την Κοινωνική κουζίνα “Άλλος Άνθρωπος”, με το Δίκτυο Αγάπης και Αλληλεγγύης Κολωνού, με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα και πολλές άλλες».

Κάτι αρχίζει να αλλάζει στο τοπίο για τις μονογονεϊκές οικογένειες… Όσο υπάρχει Έλπω, υπάρχει και ελπίδα….

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Συνάντηση Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη με τον νέο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού του Υπ. Εξωτερικών Γιάννη Χρυσουλάκη

admin

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

Πρθ: «Η Κρήτη έχει πολλά να προσφέρει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης από το βήμα της 20ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Ξεναγών που γίνεται στο Ηράκλειο.

admin

Leave a Comment