Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΦΕΥΓΟΥΝ 15 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε αποκεντρωμένα τμήματα μετατρέπονται τα υποκαταστήματα ΕΦΚΑ  Ιεράπετρας και Σητείας ενώ μετατίθενται στον ΕΦΚΑ Αγίου Νικολάου 15 υπάλληλοι που υπηρετούν για πολλά χρόνια στο πρώην ΙΚΑ και στο πρώην ΤΕΒΕ.

Οι αποφάσεις της μετάθεσης των 15 άτυχων υπαλλήλων που θα αναγκάζονται από αύριο να κάνουν καθημερινά μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το σπίτι τους στη δουλειά τους στον Άγιο Νικόλαο  και αντίστροφα (το απόγευμα), ανακοινώθηκαν ονομαστικά την περασμένη Παρασκευή και έχουν  δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων στο Ν Λασιθίου και ειδικότερα,  στις οικογένειες των υπαλλήλων  που μετατίθενται αλλά και στις τάξεις των  εργαζομένων και των επιχειρήσεων που εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα ,  από τα πλήρως στελεχωμένα υποκαταστήματα στις δυο μεγάλες πόλεις του Ν Λασιθίου.

«Μετά την ανακοίνωση την Παρασκευή 27/8/2021 των αριθμητικών δεδομένων της στελέχωσης των Υπηρεσιών ΕΦΚΑ  σε Σητεία και Ιεράπετρα, όπου παραμένουν 14 υπάλληλοι στη Σητεία και 10 στην Ιεράπετρα, θεωρούμε ότι με την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων του ΕΦΚΑ και τη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη, των Δημάρχων, των Δημοτικών Παρατάξεων, των Βουλευτών της Αντιπολίτευσης Λασιθίου  και Ηρακλείου, Πολιτευτών,  και των Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων Σητείας τους οποίους ευχαριστούμε δημόσια, αποτρέψαμε τα χειρότερα, δηλαδή  να παρέμεναν 6 υπάλληλοι στο κάθε Υποκατάστημα ΕΦΚΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων  ΙΚΑ Ν Λασιθίου.

«Ο αγώνας των εργαζομένων» συνεχίζει, «οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών είχαν  ορατά  αποτελέσματα. Είναι αρνητικό το γεγονός ότι απομακρύνονται 6 υπάλληλοι από Σητεία και 9 υπάλληλοι από Ιεράπετρα και θα υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομική εξαθλίωση χωρίς σοβαρό υπηρεσιακό λόγο.

Ο Σύλλογος μας είναι μαζί τους και θα τους στηρίξει με κάθε τρόπο να επιστρέψουν στα Υποκαταστήματα τους. Υπάρχουν τρόποι και μέσα τα οποία θα εξαντληθούν μέχρι τέλους, για να αποκατασταθούν οι υπάλληλοι αυτοί, προς όφελος της Υπηρεσίας, δικό τους, και των τοπικών κοινωνιών», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ Παύλος Χριστοδουλάκης.

Στις 13/7/2021 ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ Σητείας και  Ιεράπετρας μέσω των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους, ότι το υποκατάστημα της Σητείας και της Ιεράπετρας θα λειτουργήσει με την  υπάρχουσα δομή έως 28/8/2021.

Από κει και πέρα τα υποκαταστήματα της Σητείας και της Ιεράπετρας θα λειτουργούν υποβαθμισμένα σαν αποκεντρωμένα γραφεία – τμήματα  κοινωνικής ασφάλισης με περιορισμένες αρμοδιότητες και με ελάχιστους υπαλλήλους, με τα κεντρικά γραφεία να βρίσκονται στον Άγιο Νικόλαο.

Στη θέση ότι η Ν.Δ. σήμερα εφαρμόζει το σχέδιο και το οργανόγραμμα που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, απάντησε με ανακοίνωση της  η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Σητείας, αναφέροντας ότι το «παραμύθι τους δεν έχει δράκο» και χρεώνει την υποβάθμιση των υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ  Ιεράπετρας και Σητείας στην σημερινή κυβέρνηση και στους υπουργούς Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Το παραμύθι τους για την υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας έχει δράκοκαι αυτός είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη – ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης και ο βουλευτής τους στον νομό κ. Πλακιωτάκης. Είναι ανήθικο και ξεδιάντροπο να φορτώνεις την ευθύνη των δικών σου αποφάσεων  και ενεργειών στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όποτε δεν σε συμφέρει ή όποτε σε συμφέρει.

Το ΠΔ 8 του Γενάρη του 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΦΚΑ δεν γράφει τίποτα για  υποβάθμιση υπηρεσιών και μετακινήσεις προσωπικού στην αναφορά του για τα  αποκεντρωμένα τμήματα του e-ΕΦΚΑ σε Σητεία και Ιεράπετρα, όπως διακινείται  κουτοπόνηρα και από «προοδευτικούς» κύκλους.

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και της ανάληψης της ευθύνης που  δεν παίρνει ο υπουργός εργασίας Χατζηδάκης, έχουμε να τονίσουμε τα εξής.

Το 2017 η τότε διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε σκοπό να εφαρμόσει το περιβόητο  οργανόγραμμα που προϋπήρχε από την εποχή του ΙΚΑ και που καταργούσε κάποια  υποκαταστήματα μεταξύ των οποίων σε Σητεία και Ιεράπετρα. Αμέσως οι  εργαζόμενοι αντέδρασαν σε αυτά τα σχέδια και με πρωτοβουλία του τότε και νυν  βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη έγινε συνάντηση των   αρμόδιων φορέων στο Ηράκλειο. Εκεί πάρθηκε μια πολιτική απόφαση για το Λασίθι.  Να μην καταργηθεί κανένα υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Λασιθίου και να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού λόγω της ιδιαιτερότητας του νομού μας.

Τα αιτήματα των εργαζόμενων έγιναν δεκτά από την τότε υπουργό Αχτσιόγλου σε αντίθεση με σήμερα που ο υπουργός της ΝΔ Χατζηδάκης δεν θέλει να συναντήσει  καν και να ακούει τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.

Το προεδρικό διάταγμα του 2019 καθιέρωσε τα αποκεντρωμένα τμήματα κοινωνικής ασφάλισης σε Σητεία και Ιεράπετρα που εκτελούν το 88% του κύκλου εργασιών των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει τα τμήματα αυτά σε απλά γραφεία διεκπεραίωσης αλληλογραφίας και συλλογής χαρτούρας διαδίδοντας ψευδώς ότι απλά εφαρμόζει το οργανόγραμμα.  

Φέρνουν ακέραια την ευθύνη της υποβάθμισης του ΕΦΚΑ σε Σητεία και Ιεράπετρα, αν υλοποιήσουν την απόφαση τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την μετακίνηση του προσωπικού των τμημάτων στον Άγιο Νικόλαο και την ταλαιπωρία των πολιτών των δύο πόλεων.  Φέρνουν ακέραια την ευθύνη για την κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση του νομού μας. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε. Είμαστε από την αρχή έμπρακτα στο πλάι των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ Σητείας», ΚΑΤΑΛΉΓΕΙ Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σητείας.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 1,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

admin

ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ 2021

admin

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλόςαύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 για όλη την Κρήτη

admin

Leave a Comment