Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΩΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Αν και  οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού, πίστευαν ότι, η «Thomas Cook» θα έβρισκε και αυτή τη φορά,  τον τρόπο  να διασωθεί, η πρωινή είδηση της πτώχευσης του τουριστικού αυτού «γίγαντα», σκόρπισε την απογοήτευση και τον πανικό, σε όλους τους τομείς του τουριστικού κλάδου της περιοχής.

«Παρότι δεν υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν απευθείας σχέση με την «Thomas Cook», υπάρχουν εκείνες που έχουν συνεργασίες με τις εταιρείες «δορυφόρους» αυτού του  μεγάλου τουριστικού πρακτορείου.

Στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού και στην Ιεράπετρα, υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία στα οποία  σήμερα διαμένουν περισσότεροι από 2000 τουρίστες, οι οποίοι έχουν διακινηθεί μέσω της «Thomas Cook». Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για τον τρόπο επαναπατρισμού τους. Εμείς οι ξενοδόχοι  θα πρέπει να κάνουμε υπομονή  και να φροντίσουμε να φιλοξενήσουμε αυτούς τους επισκέπτες,  όπως μπορούμε καλύτερα, ξέροντας ότι για εμάς, θα μείνει μόνο η χασούρα», μας λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο επαγγελματίες , ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι στην ευρύτερη Ιεράπετρα, φοβούνται ότι, το ντόμινο των δυσάρεστων οικονομικών παρενεργειών που θα έχει αυτή η χρεοκοπία , θα έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κλάδο στην επόμενη κυρίως τουριστική περίοδο, καθώς ήδη έχουν πουληθεί τα επόμενα πακέτα των διακοπών  τα οποία τελικά και δεν θα εκτελεστούν, αν δεν αλλάξει θεαματικά η σημερινή κατάσταση.

«Η «Thomas Cook» ήταν μια τεράστια καθετοποιημένη εταιρεία  με δική της αεροπορική εταιρεία. Ακόμα και αφίξεις  πελατών άλλων τούρ οπερέιτορ γίνονταν  με τα δικά της αεροπλάνα. Όλες αυτές οι πτήσεις πλέον  τίθενται εν αμφιβόλω.

Άρα περιμένουμε μια τεράστια ανακατοσούρα στην τουριστική αγορά την οποία θα τη δούμε σύντομα.

Σε ότι αφορά την επόμενη τουριστική περίοδο, αυτή τη στιγμή, όλες οι προβλέψεις είναι εκτός τόπου και χρόνου, γιατί  απλά δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί αύριο το πρωί.

Πάντως θα υπάρξει μια τεράστια αβεβαιότητα  στην αγορά και αυτοί που μίλησαν για παγκόσμιο πόλεμο στον τουρισμό, έχουν απόλυτο δίκιο.

Επειδή όμως έχουμε περάσει και άλλες κακές περιόδους πανικού και ανασφάλειας στον  τοπικό Τουρισμό , εκτιμώ ότι  τελικά,  δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας από τον ξενοδοχειακό κλάδο στη δική μας περιοχή», καταλήγει ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.

Μουδιασμένοι και αιφνιδιασμένοι από τα πρωινά αρνητικά μαντάτα για την  «Thomas Cook», κανείς από τον Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας,  δεν είχε διάθεση να πεί το παραμικρό, αν και γνωρίζουν ότι μέσα σε όλες τις παράπλευρες απώλειες που είναι πιθανόν να δημιουργήσει,  το «φέσι» του τουριστικού αυτού γίγαντα, στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της περιοχής, είναι και το ενδεχόμενο να χαθούν άμεσα πάρα πολλές θέσεις εργασίας  και τον Οκτώβριο αλλά και την επόμενη τουριστική περίοδο, την οποία ήδη βλέπουν με απαισιοδοξία  όσοι ξέρουν να «διαβάζουν» την τουριστική αγορά.

Related posts

ΔΤ ΛαΣυ Αγ.Νικολάου-Δήλωση Γ.Φιλιππάκη για το έγκλημα στο Πειραιά με θύμα τον Αγιονικολιώτη Αντώνη Καρυώτη

admin

«Άμεσες ενέργειες για τη δημιουργία και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στην Κρήτη».

admin

Ακόμη περιμένουν αποζημίωση λόγω κορωνοϊού οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

admin

Leave a Comment