Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Φωτιά Ελαφόνησος: Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους– Εκκενώθηκε οικισμός

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί στην Ελαφόνησο 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ επίσης επιχειρούν 2 αεροσκάφη «Καναντέρ» και 2 «Πεζετέλ» και πέντε ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε το πρωί.

Για τον συντονισμό των δυνάμεων από αέρος υπάρχει ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν ένα ελικόπτερο του στρατού και δύο μηχανήματα έργου, 4 οχήματα ΟΤΑ και μία υδροφόρα.

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που περιστασιακά φτάνουν και τα 9 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο κυρίως των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ή σπίτια και αν βοηθήσει ο καιρός εκφράζεται αισιοδοξία από τους αρμόδιους ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί.

Από νωρίς βρίσκεται στο νησί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που μαζί με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ από Forecast Weather Greece:

Ο φόβος για αναζωπύρωση ήταν υπαρκτός από το βράδυ του Σαββάτου και είχαν ενταθεί οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, ενώ είχε ζητηθεί από το Λιμενικό να φροντίσει να υπάρχει μόνιμα φεριμπότ στο νησί, για την περίπτωση που χρειαζόταν να απομακρυνθούν αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

64.jpg

 

Η φωτιά δεν έφτασε στον οικισμό Παναγιά και το κάμπινγκ στο Σίμο που εκκενώθηκαν λόγω του καπνού καθώς ήταν δύσκολη η παραμονή των παραθεριστών.

Related posts

Hazera Hellas ηγέτης στον σπόρο τομάτας.

admin

Να ενισχυθούν άμεσα οι παραγωγοί που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο

admin

Santa-Run Ierapetra

admin

Leave a Comment