
Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιεράπετρα. Η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κάτω Μερά.
Ακολούθησε ο Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Ιεράπετρας παρουσία του Δημάρχου Εμμανουήλ Φραγκούλη.
Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που τήρησαν το έθιμο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να πάρουν την ευλογία του, όμως ο Γιώργος Φωνιαδάκης, μαθητής της Γ’ Λυκείου κατάφερε να φτάσει πρώτος.
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε: Τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των Υδάτων μας υπενθυμίζουν τη φανέρωση του Θεού στον κόσμο. Εύχομαι η χάρις του Αγίου Πνεύματος να μας καθοδηγεί́ σε δημιουργικούς δρόμους με υγεία, ευημερία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Χρόνια Πολλά και καλή φώτιση σε όλους μας.
Παρευρέθηκαν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Τζουμάκας, οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, Γεώργιος Χατζάκης, Εμμανουήλ Τζώρτζης, Γεώργιος Γιακουμάκης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική υπό τη Διεύθυνση του Μάριου Μαμούτη.
