Image default
ΑΡΧΙΚΗ

1300 ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

1300 ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ολοκληρώνονται και θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Μάη, δυο νέες υπερσύγχρονες τουριστικές μονάδες, που θα προσθέσουν 1.300 περίπου νέες κλίνες, στις 15.000 που μέχρι σήμερα διαθέτει η Νοτιοανατολική πλευρά του Ν Λασιθίου, από το Μύρτο , την Ιεράπετρα, τον Άγιο Ιωάννη μέχρι και τον Μακρύ Γιαλό.

Από το ξεκίνημα της επικείμενης τουριστικής σαιζόν, είναι σχεδόν έτοιμες και θα λειτουργήσουν ανατολικά της πόλης της Ιεράπετρας, στον Άγιο Ανδρέα και στο Κουτσουνάρι Αγίου Ιωάννου, δυο νέες υπερσύγχρονες τουριστικές μονάδες, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της κατασκευής τους , και οι οποίες στην πλήρη ανάπτυξη τους , θα προσθέσουν περισσότερες από 1300 νέες κλίνες, στην αναδυόμενη τουριστική αγορά της Ιεράπετρας.

«Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την τουριστική αγορά της Ιεράπετρας. Ότι σε σύντομο χρόνο ολοκληρώθηκαν δυο μεγάλα τουριστικά έργα, που αφορούν στην κατασκευή δυο υπερσύγχρονων παραθαλάσσιων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ανατολική πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας. Και οι δυο νέες μονάδες σε πλήρη ανάπτυξη, θα προσθέσουν άλλες 1.300 κλίνες περίπου, στις ήδη υπάρχουσες, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Η αναδυόμενη τουριστική αγορά της Ιεράπετρας, έχει κινήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και άλλων τουριστικών ομίλων, που έχουν έτοιμα τα επενδυτικά σχέδια τους, για τα επόμενα χρόνια», μας λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.

Αυτό από μόνο του, αποδεικνύει ότι, η Ιεράπετρα, μετά από τόσα χρόνια θεωρίας και προσδοκιών, δυναμώνει τουριστικά με καινούργιες σύγχρονες μονάδες και αποκτά πλέον μια άλλη δυναμική σαν τουριστικός προορισμός.

Οι υφιστάμενες μεγάλες και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες της ευρύτερης Ιεράπετρας, στον απολογισμό που έχουν κάνει για την προηγούμενη τουριστική σαιζόν και έχοντας απορροφήσει «αναίμακτα» τις όποιες απώλειες από την αιφνιδιαστική χρεωκοπία της Thomas Cook, δείχνουν ότι έχουν αντέξει και είναι έτοιμες συνεργαζόμενοι με νέους τουρ οπερεϊτορ, να γυρίσουν καινούργια επιχειρηματική σελίδα, ξεκινώντας τη νέα σαιζόν, από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαϊου.

«Η τουριστική σαιζόν που πέρασε το 2019 ήταν αντικειμενικά καλή , για τους περισσότερους ξενοδόχους, σε σύγκριση πάντα με τις δυο εξαιρετικές που προηγήθηκαν το 2017 και το 2018.

Μέχρι στιγμής λίγο πριν τα τέλη του Γενάρη, η εικόνα που έχουμε σχηματίσει από τις προκρατήσεις που έχουν αρχίσει να έρχονται στα ξενοδοχεία μας είναι πολύ καλή. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση , αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, η τουριστική σαιζόν που έρχεται , θα κινηθεί περίπου όπως εκείνη του 2019, η οποία ήταν καλή για τους περισσότερους», προσθέτει ο κ Γιώργος Βαρδάκης.

Στο μεταξύ από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη μέχρι σήμερα, οι ξενοδόχοι που είχαν μικρές η μεγάλες συνεργασίες με την Thomas Cook, έχουν υπογράψει συμφωνίες με άλλους μεγάλους ανταγωνιστικούς tour operator, , που εξασφαλίζουν πολύ μεγάλες πληρότητες και στη νέα σαιζόν η οποία προοιωνίζεται πολύ ενδιαφέρουσα το 2020.

ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

Οι κατασκευές των νέων ξενοδοχειακών μονάδων, η συντήρηση και η ανακαίνιση των παλαιότερων και η προοπτική ότι γίνονται σχέδια για την επέκταση και την ανοικοδόμηση και άλλων που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη , αλλά βρίσκονται στις μελέτες, έχουν δώσει μια τεράστια ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο που είχε μαραζώσει τα τελευταία 9 μνημονιακά χρόνια.

Οι περισσότεροι τεχνίτες και οι μάστορες επέστρεψαν στα επαγγέλματα τους, ενώ η ανεργία στον κλάδο των κατασκευών μειώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο κλάδος που έχει μηδενικό ποσοστό ανεργίας στην Ιεράπετρα και σε ολόκληρο το Νομό Λασιθίου, είναι εκείνος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, είτε των ειδικευμένων, είτε των ειδικευόμενων, που εκπαιδεύονται αναγκαστικά από τα ξενοδοχεία και τους εργοδότες τους.

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

Στην Ιεράπετρα έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού 2020, και τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά όλο το χρόνο, έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται κρατήσεις από παντού , για το τετραήμερο της Μεγάλης Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. «Εμείς από την πλευρά της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλιού, του Δήμου Ιεράπετρας, των ξενοδόχων και των επαγγελματιών Καφέ και Εστίασης, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να περάσουν αξέχαστα, όλοι οι επισκέπτες μας, αλλά και οι συμμετέχοντες στο καρναβάλι της Ιεράπετρας, που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο και πιο γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Φέτος περιμένουμε από τον γνωστό παρουσιαστή Σάββα Πούμπουρα, που θα παρουσιάσει το Γεραπετρίτικο καρναβάλι , να ξεσηκώσει τον κόσμο με τις ατάκες του και την ευρηματικότητα του και να αφήσει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα όπως έκαναν το δυο προηγούμενα χρόνια ο Γιώργος Λιανός και η Ματθίλδη Μαγγίρα», προσθέτει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ιεράπετρας κ Μαρία Σακαδάκη.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Oμιλία Υπουργού

admin

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ

admin

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΗ ΚΟΥΡΕΜΠΕ

admin

Leave a Comment