Image default
ΑΡΧΙΚΗ

17 ΝΕΟΙ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

17 ΝΕΟΙ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑ ΟΓΔΟΗ ΦΟΡΑ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΗΛΙΑΡΩΤΑΚΗΣ

Δεκαεπτά τολμηροί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Ιεράπετρας για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό τηρώντας το έθιμο στον καθαγιασμό των υδάτων, ανήμερα των Αγίων Θεοφανίων, από τον ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην ενορία του Αφέντη Χριστού στη γειτονιά των ψαράδων.

Ταχύτερος και πιο τυχερός αναδείχτηκε για όγδοη φορά ο 31χρονος αγρότης Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης που αυτή φέτος είχε πάρει μαζί του και τον 10χρονο Δημήτρη, τον πιο μικρό βουτηχτή που τόλμησε να κολυμπήσει μαζί με τους μεγάλους και να τηρήσει το έθιμο για πρώτη φορά στη ζωή του. Οι 17 νέοι ,ντόπιοι και ξένοι, που κολύμπησαν από τον προβλήτα μέχρι το πλωτό Λ.Σ.138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, γνώριζαν εξαρχής ότι το μεγάλο φαβορί σε αυτή την 40μετρη κούρσα , θα ήταν ο 31χρονος Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης , που τα τελευταία 11 χρόνια τα έχει καταφέρει 8 φορές , στον καθαγιασμό των υδάτων, να φτάσει πρώτος κολυμπώντας πολύ γρήγορα τον Τίμιο Σταυρό, γιατί θεωρεί ότι πάντα φέρνει καλοτυχία στον ίδιο και την οικογένεια του.

Ο 31χρονος αγρότης Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης, επιστρέφοντας στη στεριά με το πλωτό Λ. Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, μας είπε ότι , «είναι η όγδοη φορά που τα καταφέρνω να φτάσω πρώτος τον Τίμιο Σταυρό, ελπίζοντας ότι και αυτή τη φορά θα φέρει τύχη, υγεία και ευτυχία σε εμένα τον ίδιο και την οικογένεια. Εύχομαι καλή χρονιά , χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλο τον κόσμο».

Ο 31χρονος Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης , δεν ακολούθησε ούτε εφέτος το έθιμο που θέλει τον τυχερό βουτηχτή , να περιφέρει τον Τίμιο Σταυρό σε δίσκο στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης , ώστε να τον προσκυνήσουν οι πιστοί που δεν τα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το λιμάνι λόγω συνωστισμού, και να του αφήσουν στο δίσκο το φιλοδώρημα τους, καθώς θεωρεί ότι αυτό δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του.

«Δε θέλω να νομίζει ο κόσμος ότι το κάνω για να μαζέψω φιλοδωρήματα. Μου αρκεί να βάλω τον Τίμιο Σταυρό στο σπίτι μου και στα θερμοκήπια μου για να πάρω την ευλογία του και να τον επιστρέψω στον Αφέντη Χριστό», μας εξήγησε ο Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης.

«Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και καλή φώτιση σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε τους νεαρούς που τόλμησαν να πέσουν στα δροσερά νερά του λιμανιού για να τηρήσουν το έθιμο μας. Ευχόμαστε οι ισχυροί του κόσμου να πάρουν τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος και να ξεκινήσουν να σκέφτονται τρόπους που θα φέρουν την ειρήνη σε όλο τον κόσμο», μας είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Ιεράπετρας κ Μανόλης Φραγκούλης

«Ο καθαγιασμός των υδάτων έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για εμάς που υπηρετούμε το Λιμενικό Σώμα αλλά και για τους ανθρώπους που βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στη θάλασσα είτε αυτοί είναι στο Εμπορικό είτε στο πολεμικό Ναυτικό. Θέλω να ευχηθώ γαλήνιες θάλασσες για όλους τους ναυτικούς και τους αλιείς μας και χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο», μας είπε μεταξύ άλλων ο λιμενάρχης Ιεράπετρας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ Γιάννης Παπαδάκης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Συνεχίζει δυναμικά την περιοδεία της η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, Ευγενία Τσατσάκη

admin

Πανελλήνιος θρήνος: Φτωχότερο το ελληνικό τραγούδι – Πέθανε ο Βασίλης Καρράς στα 70 του χρόνια

admin

ΜΕ 4 ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment