Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ:27-3-2019

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ:

 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ!

Τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, πήραν τα πινέλα τους, από τον περασμένο Οκτώβρη, και με την καθοδήγηση της δασκάλας των εικαστικών  κ. Θεοδώρας   Λευκημμιάτη κατάφεραν να μετατρέψουν το σχολείο τους σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό έργο τέχνης.

 

Οι  μεγάλου μεγέθους και άριστης τεχνικής τοιχογραφίες που έχουν καταφέρει οι μικροί μαθητές να ολοκληρώσουν,  μετά  από μια 6μηνη καθημερινή δημιουργική απασχόληση, ακόμα και τις απογευματινές ώρες, έχουν αλλάξει την ψυχολογία τους , με αποτέλεσμα να είναι πιο ευδιάθετα , πιο χαρούμενα που βρίσκονται σε ένα χρωματιστό, εικαστικό, φιλικό, και χαρούμενο περιβάλλον, με αποτέλεσμα και οι δάσκαλοι τους αλλά και οι γονείς να βλέπουν μια διακριτή διαφορά και στη συμπεριφορά τους αλλά και στις επιδόσεις τους στα μαθήματα του σχολείου.

«Αφού επέστρεψα φέτος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, ως διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, όπου εργαζόμουν και στο παρελθόν, σε μια συζήτηση που είχαμε στην αρχή της σχολικής περιόδου με το Σύλλογο των διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου μας , αποφασίσαμε με την καθοδήγηση της δασκάλας των εικαστικών, να προχωρήσουμε στην ζωγραφική από τα ίδια τα παιδιά του εσωτερικού του σχολείου και στην προσπάθεια να δημιουργήσουν οι μαθητές πρωτότυπες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά  από την καθημερινότητα τους.

Στις 8 Ιουνίου έχουμε προγραμματίσει να παρουσιάσουμε στο κοινό της Ιεράπετρας τα έργα των παιδιών σε μια ανοικτή έκθεση που θα κάνουμε με τη στήριξη και τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων», μας είπε ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ Μανόλης Μπαρμπεράκης.

«Η ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία όλων μας, να κάνουμε το σχολείο μας πιο χαρούμενο , πιο όμορφο και να του δώσουμε χρώμα. Βλέπαμε τα παιδιά να μπαίνουν στο σχολείο  για να δημιουργήσουν με τα πινέλα τους και εμείς προσπαθούσαμε να αναπτύξουμε και να προκαλέσουμε τη φαντασία τους, για να τους δώσουμε να μας φτιάξουν μόνα τους έναν ομορφότερο κόσμο. Τα παιδιά που δεν ήξεραν ακόμη  να πιάσουν το πινέλο στα χέρια τους, είδαν ότι με τη δική μας καθοδήγηση και συνεργασία , μπορούμε όλοι μαζί , να φτιάξουμε όμορφα πράγματα!

Τα παιδιά έχουν όλα δεξιότητες, που πρέπει να ανακαλύψουμε και η φαντασία τους είναι απέραντη. Για το λόγο αυτό τα έχω βαθμολογήσει όλα με δέκα, καθώς έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν φανταστικές   τοιχογραφίες  στο εσωτερικό του σχολείου μας», προσθέτει η δασκάλα των εικαστικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ Θεοδώρα Λευκιμμηάτη  από την Κέρκυρα.

ΕΧΟΥΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι γονείς των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, έχουν ξετρελαθεί με τα έργα τέχνης, που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά τους και δε χορταίνουν να τα καμαρώνουν.

«Εμείς στο Σύλλογο Γονέων παρακολουθούμε με ενθουσιασμό την προσπάθεια των παιδιών μας και των δασκάλων τους, που ξεκίνησε να υλοποιείται σιγά-σιγά από τον περασμένο Οκτώβρη, για να ολοκληρωθεί στις 8 Ιουνίου , με μια έκθεση που θα έχει τίτλο ‘’Δημιουργώ Δεσμούς’’, όπου προγραμματίζουμε  να παρουσιάσουμε και τις τοιχογραφίες των  μικρών μαθητών αλλά και τις κατασκευές τους, με ανακυκλώσιμα υλικά, που είναι  ακόμα σε εξέλιξη.

Η ικανοποίηση μας είναι πάρα πολύ μεγάλη, από αυτό που συντελείται στο σχολείο μας, και τα παιδιά μας βλέπουν πλέον το σχολείο τους με άλλο μάτι. Έρχονται με ανυπομονησία και ενθουσιασμό κάθε μέρα στο σχολείο ,  να ιδούν πως εξελίσσονται τα έργα τέχνης τους,  και κάθε μέρα  ανακαλύπτουν ότι μπορούν να κάνουν πράγματα που δεν τα είχαν ποτέ φανταστεί. Είναι παράλληλα  πάντα καλοδιάθετα και ρουφούν σα σφουγγάρι τη γνώση, που τους προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Έχουν επίσης με αυτές τις δραστηριότητες απομακρυνθεί σε μεγάλο βαθμό, από την τηλεόραση, το κομπιούτερ, το κινητό και το τάμπλετ  , πράγμα το οποίο μας το λένε πάρα πολλοί γονείς» μας είπε η κ Αρετή Αφορδακού, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Τρόμος στον αέρα: Αεροπλάνο κάνει απότομη «βουτιά» 30.000 ποδιών

admin

Η ομάδα “Ζείδωρος” Ηρακλείου τίμησε την ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού

admin

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΣΕΒ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ

admin

Leave a Comment