Image default
ΑΡΧΙΚΗ

72 RAPID TEST ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ . ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

72 RAPID TEST  ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ . ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και την Κινητή Ομάδα Υγείας(ΚΟμΥ) της  Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 11 Μαρτίου,  μαζικές δειγματοληψίες με Rapid Test,  για να διαπιστωθεί από ένα μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού της ευρύτερης  περιοχής,  το επίπεδο της διασποράς του  κορονοϊού στο μεγαλύτερο Δήμο του ανατολικότερου Νομού της Κρήτης.

«Είναι πράγματι η πρώτη φορά που με την κινητή ομάδα υγείας του ΕΟΔΥ ερχόμαστε στην Ιεράπετρα για ανοικτά  μαζικά rapid test , αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε ελέγχους σε ομάδες πληθυσμού της Ιεράπετρας. Έχουμε κάνει συνολικά γύρω στους 1500 ελέγχους στην Ιεράπετρα με rapid test και με PCR(μοριακά τέστ). Σχεδόν κάθε εβδομάδα βρισκόμαστε στις κλειστές δομές και τις ελέγχουμε.

Θα θέλαμε από την πρώτη μέρα , να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή του πληθυσμού της Ιεράπετρας σε αυτά τα  δωρεάν μαζικά τέστ που κάνουμε. Μέχρι τις 12:30  δεν είχαμε μεγάλη προσέλευση, καθώς  είχαν προσέλθει και είχαν δώσει δείγμα μόνο  50 άτομα και ήταν όλα αρνητικά», μας  είπε η ιατρός κ Αθηνά Καρπούζη , συντονίστρια  των ΚΟμΥ Π.Ε Λασιθίου.

Λίγο πριν το τέλος της λήψης των δειγματοληψιών της πρώτης μέρας βρέθηκε ένα θετικό δείγμα , σε νεαρή γυναίκα, η οποία έκανε αμέσως και το μοριακό τέστ, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται.

Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν στην Ιεράπετρα και την Παρασκευή 12 Μαρτίου αλλά και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

«Θέλω να προσκαλέσω τους δημότες της Ιεράπετρας να προσέλθουν για να κάνουν το δωρεάν rapid test  γιατί αξίζει να έχουμε μια εικόνα για το πού βρισκόμαστε σαν περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε στην Ιεράπετρα για μαζικούς ελέγχους του πληθυσμού μετά από μια δύσκολη περίοδο που περάσαμε στον Άγιο Νικόλαο. Πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο ότι σαν περιοχή έχουμε κερδίσει μέχρι σήμερα. Η κατάσταση στο Νομό Λασιθίου φαίνεται καλή , αλλά μπορεί να ανατραπεί σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οπότε καλό να ξέρουμε που βρισκόμαστε για να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα  και εμείς αλλά και ο καθένας για τον εαυτό του και για την οικογένεια του. Όλος ο Νομός Λασιθίου μέχρι στιγμής είναι σε μια πολύ  καλή ελεγχόμενη κατάσταση. Δείγματα θετικά έχουμε καθημερινά σχεδόν, αλλά είναι σε πολύ μικρό ποσοστό», πρόσθεσε η κ Αθηνά Καρπούζη.

Μέχρι τις 2:00  μετά το μεσημέρι το συνεργείο της ΚΟμΥ Π.Ε. Λασιθίου είχε λάβει 72 δειγματοληψίες από τις οποίες ένα δείγμα νεαρής γυναίκας βγήκε θετικό.  Την ενημέρωσαν άμεσα και της έκαναν για επιβεβαίωση και μοριακό τέστ PCR  η απάντηση του οποίου αναμένεται.

Οι δειγματοληψίες λαμβάνονται  από το προσωπικό της ΚΟμΥ Λασιθίου , στο Κλειστό Γυμναστήριο ΄΄Μάρκος Φωνιαδάκης΄΄  στη Βόρεια πλευρά της πόλης και  είναι χωρίς ραντεβού.

« Όποιος κάτοικος της Ιεράπετρας θέλει να κάμει το  Rapid Test την Παρασκευή  12 και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου,   μπορεί να προσέρχεται  στις εγκαταστάσεις του μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου,  κρατώντας τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τον ΑΜΚΑ του. Δεν θα κάνουμε drive through test σε διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων , αλλά σε κατοίκους από 10 έως 100 χρονών που εθελοντικά θα προσέλθουν για να ελεγχθούν. Εάν έχουμε θετικά δείγματα,  θα ενημερωθούν άμεσα οι άνθρωποι και θα ακολουθήσει κατόπιν και μοριακό τεστ για επιβεβαίωση.

Την πρώτη μέρα των ελέγχων δεν είχαμε μεγάλη προσέλευση κόσμου , αν και το προηγούμενο διάστημα μας ζητούσαν οι συνδημότες μας να κάνουμε μαζικά τεστ για να διαπιστώσουμε που βρισκόμαστε σαν περιοχή.

Παρακαλούμε λοιπόν τους δημότες μας να προσέλθουν για έλεγχο στις ημέρες και ώρες που έχουν ανακοινωθεί γιατί είναι προς το συμφέρον μας, αφού είμαστε σε μια καθαρή μέχρι σήμερα περιοχή, που θέλει να διατηρήσει ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Είναι θετικό για όλους μας να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είμαστε. Να μη φοβηθεί ο κόσμος και να έλθει να κάμει αυτό το γρήγορο τέστ, το οποίο προσφέρει δωρεάν ο ΕΟΔΥ, που διοργανώνει αυτές τις δράσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Νομού μας», πρότεινε η κ Μαρία Ρουμελιωτάκη , αντιδήμαρχος καθαριότητας , περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ιεράπετρας.

Ήδη  η ΚΟμΥ  Π.Ε. Λασιθίου έρθει αρκετές φορές στην Ιεράπετρα και έχει κάνει τις σχετικές δειγματοληψίες στο προσωπικό του Δήμου , σε αστυνομικούς και σε εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και σε κλειστές δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων. Δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού και αυτό δείχνει ότι η Ιεράπετρα πάει καλά μέχρι τώρα. Σε γενικές γραμμές ωστόσο τις τελευταίες μέρες τα στοιχεία για το Νομό Λασιθίου δείχνουν ότι,  βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί,  οι δειγματοληψίες από την Κινητή Ομάδα Υγείας της Π.Ε. Λασιθίου  θα συνεχιστούν στη Σητεία και στο Οροπέδιο. Στη Σητεία τα συνεργεία θα βρίσκονται, εκτός απροόπτου, στις 16, 23 και 30 Μαρτίου, ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου στις 18 Μαρτίου.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΣΤΟ 90% ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ»

admin

Άς δούμε πως διαμορφώθηκαν σήμερα οι τιμές των πρώιμων κηπευτικών στην Ιεράπετρα.

admin

Στόχοι κοινωνικής και οικονομικής ανθεκτικότητας

admin

Leave a Comment