Image default
ΑΡΧΙΚΗ

75ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας κατέληξαν το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου, ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και  75χρονος ασθενής του , που ήθελε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα , αντί άλλου ασθενούς που  εξεταζόταν εκείνη τη στιγμή με σοβαρό πρόβλημα στο αφτί για το οποίο  θα έπρεπε  να γίνει εισαγωγή στην Παθολογική κλινική.

«Η ώρα ήταν 11.30 το πρωί όταν εξέταζα στο ιατρείο μου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ασθενή με σοβαρό πρόβλημα στο αφτί, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία για την εισαγωγή του και τη νοσηλεία του στην Παθολογική κλινική. Καθυστερούσα όμως επειδή τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούσαν σωστά με αποτέλεσμα να υποχρεωθώ να μεταφέρω τον ασθενή μου στη διπλανή χειρουργική αίθουσα όπου ο υπολογιστής λειτουργούσε για να πάρω τους κωδικούς που έπρεπε για το περιστατικό αυτό. Στο διάδρομο του Νοσοκομείου με ακολούθησε ένας άλλος ηλικιωμένος ασθενής , τον οποίο έχω εξετάσει άλλες 5 τουλάχιστον φορές και μου ζητούσε να τον εξετάσω αμέσως, αφήνοντας στη μέση το προηγούμενο περιστατικό. Όταν επέστρεφα στο ιατρείο μου με ακολούθησε ξανά στο εσωτερικό του, κλείνοντας πίσω του την πόρτα. Με απειλές και βρισιές κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου, με χτύπησε στο αφτί και την κοιλιά , ενώ προσπαθώντας να τον απομακρύνω από πάνω μου βρεθήκαμε και οι δυο στο πάτωμα. Έτρεξαν κάποιοι  άλλοι ασθενείς να μας ξεχωρίσουν και λίγο αργότερο καταλήξαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας για την υποβολή μηνύσεων» , μας είπε ο Ωτορινολαρυγγολόγος κ Γιώργος Τσώνος, φανερά προβληματισμένος για την επίθεση που δέχτηκε εν ώρα εργασίας.

Από την πλευρά του 75χρονου ασθενούς μετά την μήνυση που κατέθεσε στο Α.Τ. Ιεράπετρας ο γιατρός που δέχτηκε την επίθεση, κατατέθηκε επίσης μήνυση  κατά του κ Τσώνου. Ακολούθησαν πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών για να επικρατήσουν στο τέλος οι πιο ψύχραιμες φωνές.

«Επειδή γνωρίζω τα  εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει ο ηλικιωμένος και επειδή δέχτηκα την ειλικρινή συγνώμη που μου ζήτησε μπροστά στη σύζυγο του την κόρη του, καθώς επίσης   και στον αναπληρωτή διοικητή του Α.Τ. Ιεράπετρας και στον δικηγόρο μου, ανακάλεσα τη μήνυσα που κατέθεσα εναντίον του, και δέχτηκα την ανάκληση και της δικής του μήνυσης , γιατί πάνω από όλα είμαι γιατρός και άνθρωπος  που σέβομαι τον κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο μου», πρόσθεσε ο κ Γιώργος Τσώνος αργά το απόγευμα όταν έδωσε τα χέρια με τον 75χρονο  θύτη μέσα στο Α.Τ. Ιεράπετρας.

Παρά ταύτα, το νέο αυτό περιστατικό , επίθεσης κατά ιατρού εν ώρα υπηρεσίας σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Κρήτης, δείχνει ότι το Εθνικό  Σύστημα Υγείας, αν και έχει μηχανοργανωθεί, έχει γίνει τόσο  πιο γραφειοκρατικό που υποχρεώνει τους γιατρούς  να βρίσκονται αρκετές ώρες πίσω από τους υπολογιστές τους ,  για να ενημερώσουν το Υπουργείο Υγείας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσε να έχει διατεθεί στην εξέταση των ασθενών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που  τους βασανίζουν.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να βιαιοπραγεί κατά του γιατρού η του νοσηλευτή του , γιατί δεν εξετάστηκε λίγο νωρίτερα .

Related posts

 Εξαγωγές Νωπών Οπωροκηπευτικών 21.4.2023 – Η ομάδα επαφής επιτραπέζιων σταφυλιών θα συνεδριάσει στο Ρίμινι

admin

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-3-2019 ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

admin

ΕΚΤΡΟΦΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΠΡΑΜΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

admin

Leave a Comment