Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

COVID 19 – ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 

                                                                    COVID 19

ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα και μεγάλος προβληματισμός έχει μείνει στους ξενοδόχους της Ιεράπετρας από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η νέα ΚΥΑ η οποία  αφορά στα μέτρα που οφείλει να λαμβάνει το κάθε μικρό η μεγάλο ξενοδοχείο αλλά και οι μικρές μονάδες των ενοικιαζόμενων δωματίων και καταλυμάτων αυτό το καλοκαίρι.

Η ΚΥΑ αναφέρει σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργο Βαρδάκη πως :

 «στο πλαίσιο της εφαρμογής των οδηγιών ορίζεται ότι,  για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα η ξενοδοχεία έως 50 δωματίων θα πρέπει να υπάρχουν δυο δωμάτια καραντίνας και για τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία  θα πρέπει να διατίθεται το 3% των δωματίων του συγκροτήματος .»

Αξιοσημείωτο είναι  πως στην τελευταία  Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν υπάρχει μόνο ο όρος καραντίνα αλλά δύο διαφορετικοί όροι για διαφύλαξη της διασποράς . Απομόνωση και καραντίνα.

Η απομόνωση αφορά χώρο του ξενοδοχείου η του καταλύματος που θα φιλοξενηθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα για να μη διασπείρει τη νόσο και αναχωρεί από αυτόν μετά τη πάροδο της νόσου του.

Η καραντίνα αφορά χώρο πάλι του ξενοδοχείου η του καταλύματος όπου θα φιλοξενηθούν οι στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος για να παρακολουθηθούν αν αναπτύξουν νόσο και να μην διασπείρουν στη κοινότητα στο προ-συμπτωματικό στάδιο.

«Εμείς στην Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης θεωρούμε αδύνατον να εφαρμόσουμε αυτές τις οδηγίες, γιατί σε περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα δεν ξέρουμε πως θα πείσουμε το προσωπικό μας να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς να αισθάνεται ανασφάλεια αλλά και πως θα κρατήσουμε τους υπόλοιπους πελάτες μας που σίγουρα θα μάθουν ότι στη μονάδα φιλοξενούνται επισκέπτες που είναι φορείς της νόσου και μπορεί και  να τους τη μεταδώσουν», τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Ένωσης Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.

«Η πρόταση μας είναι να επιλεγεί ένα ξενοδοχείο  Covid  στην Κρήτη, κατά προτίμηση στο Ηράκλειο, επειδή είναι εκεί τα μεγάλα Νοσοκομεία του νησιού,  να είναι ένα καλό ξενοδοχείο όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν και επισκέπτες που θα προέρχονται από ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και που ο ξενοδόχος θα γνωρίζει ότι θα το αφιερώσει για τη φιλοξενία των κρουσμάτων Covid, αφού η πολιτεία του εξασφαλίσει μια λογική αποζημίωση που θα καλύπτει τα έξοδα του και θα μπορεί να παρέχει καλές ξενοδοχειακές υπηρεσίες σε όσους μεταφερθούν εκεί», προτείνει ο κ Γιώργος Βαρδάκης.

Αναφορικά με τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας που έχουν ανακοινώσει ότι θα αρχίσουν να ανοίγουν μετά τις 2 Ιουλίου σταδιακά, μέχρι τις 15 Ιουλίου,  τις τελευταίες μέρες η κατάσταση είναι πάρα πολλή ρευστή και ευμετάβλητη αφού έχουν παγώσει οι κρατήσεις και κάθε νέα εξέλιξη έρχεται να αναιρέσει και να ανατρέψει ότι ίσχυε μέχρι την προηγούμενη μέρα.

«Όλοι οι  ξενοδόχοι σταθμίζουν καθημερινά την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και είναι πάρα πολύ προβληματισμένοι για το άν θα πρέπει να ανοίξουν η όχι τα ξενοδοχεία τους.

Σίγουρα οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι ο Ιούλιος θα είναι ένας τουριστικά χαμένος μήνας», προσθέτει ο κ Γιώργος Βαρδάκης.

Από την άλλη πλευρά οι  εργαζόμενοι στον Ξενοδοχειακό κλάδο , περιμένουν πως και πώς να ανοίξουν τα ξενοδοχεία όπου έβρισκαν δουλειά κάθε καλοκαίρι για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Αν και τους διαβεβαιώνουν οι εργοδότες τους ότι θα τους επαναπροσλάβουν, οι ίδιοι φοβούνται  ότι με 20% και 30%  πληρότητα, δεν θα έχουν κάθε μέρα πλήρη απασχόληση. Η εργασία εκ περιτροπής η ακόμα και η τετράωρη εργασία, δεν θα μπορέσει να τους εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές μηνιαίο εισόδημα, το οποίο θα καλύπτει τις  καθημερινές ανάγκες της οικογένειας τους

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ.

Related posts

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Έτσι θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα. Η απόφαση της κυβέρνησης για το πόσοι θα επιτρέπεται να είναι σε κάθε ναό.

admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

admin

Leave a Comment