Image default
ΑΡΧΙΚΗ

NΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ –ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
————————————————
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Όταν μια κοινωνία 40.000 εξυπηρετούμενων , ντόπιων και ξένων, έχει περάσει 10 ολόκληρα χρόνια, με ένα Νοσοκομείο που έχει τις περισσότερες μέρες του μήνα, κλειστή την Παθολογική κλινική, μαθαίνει ότι υπάρχει βάσιμη πιθανότητα να καλυφτούν τις επόμενες εβδομάδες 2 από τις κενές θέσεις των παθολόγων, δε μπορεί παρά να ελπίζει…
Και αυτό κάνει τώρα , η κοινωνία της Ιεράπετρας, που συνεχίζει να αγωνίζεται για το αυτονόητο… Για ένα Νοσοκομείο με ανοικτές και λειτουργούσες κλινικές,  με επαρκές ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, όπου νιώσαμε ότι είμαστε αδικημένοι, και ότι το Νοσοκομείο μας είχε στοχοποιηθεί.
 Η κοινωνία μας αντέδρασε με μεγάλες κινητοποιήσεις που το προστάτεψαν» , αναφέρει  σχετικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και πρόεδρος του τοπικού ΕΕΣ κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος.
«Η Παθολογική κλινική είναι στην ουσία κλειστή εδώ και χρόνια, καθώς δε μπορεί να εφημερεύσει με ένα γιατρό περισσότερες από 8 ημέρες το μήνα.
Τώρα το Νοσοκομείο μας είναι καλύτερα στελεχωμένο με διοικητικό, νοσηλευτικό  και τεχνικό προσωπικό ενώ αναμένονται κι άλλες προσλήψεις στο Ακτινολογικό και στο Μικροβιολογικό.
Εντός των ημερών θα πρέπει να τελειώσει από το Συμβούλιο Κρίσεων το θέμα της πρόσληψης δυο Παθολόγων(Διευθυντή και Επιμελητή Β΄) και ελπίζουμε επίσης και σε έναν επικουρικό.
Αν ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες και ανοίξει κανονικά η Παθολογική κλινική τότε θα μιλάμε για ένα κανονικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας», επισημαίνει ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.
Μέσα στην περίοδο της κρίσης η κοινωνία της Ιεράπετρας δημιούργησε το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου .
«Από τις προσπάθειες  του Συλλόγου μας αποκτήθηκε ένα μηχάνημα υπερήχων, με δωρεά της Πλαστικά Κρήτης Α.Ε., για τη Γυναικολογική Κλινική που άρχισε να ξαναλειτουργεί. Αποκτήσαμε ιατρικά εργαλεία για την Ορθοπεδική Κλινική, υπερσύγχρονη διαθερμία  για τα χειρουργεία μας, χόλντερ για τους καρδιολόγους μας και άλλο πλούσιο και σημαντικό εξοπλισμό  για πολλά τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Τώρα έχουμε  και την υπόσχεση της κ Μαυρομάτη από τη ΔΥΠΕ Κρήτης, ότι το Νοσοκομείο μας θα αποκτήσει  στις αρχές του 2019 και αξονικό τομογράφο, για τον οποίο αναζητείται ο χώρος και ο τρόπος που θα λειτουργήσει», καταλήγει ο Μαμαντόπουλος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Αντώνης Τσικαλουδάκης, που είχε πρωταγωνιστήσει σε όλους σχεδόν τους αγώνες για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας , σήμερα λέει , πως, «περιγράφοντας την πραγματική τωρινή εικόνα του Νοσοκομείου μας, διαπιστώνουμε ότι τώρα έχουμε περισσότερες ιατρικές  υπηρεσίες από την περίοδο προ των μνημονίων. Τα προβλήματα όμως και οι ελλείψεις προσωπικού παραμένουν. Η παθολογική κλινική παραμένει με ένα γιατρό να εφημερεύει 8 ημέρες το μήνα και παρά τις προκηρύξεις που έχουν βγεί δεν μπορούμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον έστω ενός ακόμα παθολόγου.
Ας βοηθήσει ο Θεός να έρθουν και να μείνουν στο Νοσοκομείο μας οι Παθολόγοι που τώρα δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την κάλυψη των κενών θέσεων.
Τώρα  δε λειτουργεί ούτε η Παιδιατρική κλινική γιατί έφυγαν δυο παιδίατροι από τους τρείς  ταυτόχρονα.
Η Γυναικολογική με έναν μόνο γυναικολόγο δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε.
Γενικά έχουμε πολλές δυσλειτουργούσες κλινικές, οι οποίες έχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Αν και έχουμε ωστόσο  μικρές βελτιώσεις, η δομή του Νοσοκομείου μας δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά», καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Αντώνης Τσικαλουδάκης.
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ στο μεταξύ δεν βλέπει με αισιοδοξία τις εξελίξεις που δείχνουν  κάποια σημάδια βελτίωσης στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.
«Ελλείψεις υπάρχουν σε όλα τα Νοσοκομεία. Δεν είναι σωστά στελεχωμένα τα Νοσοκομεία με ιατρικό νοσηλευτικό , τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Το κράτος υποχρηματοδοτεί  την Υγεία. Το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της Υγείας έχει εμπορευματοποιηθεί. Τα Νοσοκομεία έχουν καταντήσει να λειτουργούν σαν Κέντρα Υγείας.
Το βλέπουμε καθημερινά ότι στα Δημόσια Νοσοκομείο μικρός αριθμός εργαζομένων προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον τεράστιο όγκο των  ασθενών .
Εδώ στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας γίνεται καθημερινά ένας κακός χαμός από δεκάδες ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ και οι γιατροί δεν προλαβαίνουν να τους εξετάσουν σε σύντομο χρόνο.
Το καλοκαίρι η επισκεψιμότητα στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι πάρα πολύ μεγάλη με τους περισσότερους ασθενείς να προωθούνται στα Νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου η του Ηρακλείου», καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου κ Γιάννης Μαριδάκης.

Related posts

Μπλόκο Ελλάδας σε τομάτες από Τουρκία με ιό της ηπατίτιδας Α

admin

Αποτελέσματα Εκλογικής Διαδικασίας – Ευχαριστήριο

admin

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment