Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Αγία Άννα Χρόνια Πολλά!!

Ο Βυζαντινός ναός της Αγίας Άννας βρίσκεται λίγα μέτρα δυτικά του οικισμού της Θρυπτής και ακριβώς πάνω από την αρχή του ρέματος που σχηματίζει το επιβλητικό φαράγγι του Χα. Ο ναός είναι μικρός μονόχωρος και είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Αγίας Άννας (εορτ. 25 Ιουλίου).

Στο εσωτερικό του διασώζονται τοιχογραφίες του ύστερου 14ου και πρώιμου 15ου αιώνα. Επίσης υπάρχουν χαράγματα από τους περιηγητές της εποχής της Ενετοκρατίας, όπως συναντάται συχνά και σε άλλα ξωκλήσια της Κρητικής υπαίθρου.

Σύμφωνα με την παράδοση πάνω από την είσοδο παλαιότερα υπήρχε ξύλινο δοκάρι από ξύλο συκιάς που έγραφε «είμαι σκιά, μ’αξίζω σκιάς». Μέσα στο δοκάρι αυτό υπήρχε κρύπτη όπου οι Χριστιανοί έκρυβαν χρυσά νομίσματα και τιμαλφή για να μην πέσουν στα χέρια των πειρατών.

Related posts

Κώστας Καραμανλής: «Δίπλα στον πολίτη, δίπλα στην κοινωνία, με ισχυρό το αίσθημα της ευθύνης»

admin

ΤΑ ΤΕΜΠΗ, Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ, ΤΟ Ε.Σ.Υ. , ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.

admin

Πρόλαβε για άλλη μια φορά η Πυροσβεστικη Υπηρεσία!

admin

Leave a Comment