Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Θρήνος και στα Χανιά για την τραγωδία με το Canadair

Ασύλληπτος θρήνος για την απώλεια των δύο πιλότων της πυροσβεστικής. Πένθος και στα Χανιά. Χανιώτικης καταγωγής ο ένας εκ των δύο κυβερνητών του αεροπλάνου.

Όπως όλη η Ελλάδα και τα Χανιά πενθούν για την απώλεια των δύο πιλότων του Canadair που χάθηκαν σήμερα το απόγευμα στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο που έχασαν τη ζωή τους, είναι ο κυβερνήτης Σμηναγός Χρήστος Μουλάς (34 ετών) που έχει καταγωγή από τα Χανιά και συγκεκριμένα από τον Αποκόρωνα. Μάλιστα, τα σχολικά του χρόνια τα έζησε στα Χανιά πριν εισαχθεί στην Σχολή Ικάρων και εν συνεχεία ακολουθήσει την πυρόσβεση με τα Canadair. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο στα Χανιά πριν εισαχθεί στη σχολή Ικάρων. Μάλιστα, αφού τελείωσε τις σπουδές του εργάστηκε σε ιδιωτική ελβετική εταιρεία ως πιλότος, ενώ με τα Canadair και την πυρόσβεση ασχολήθηκε τα τελευταία χρόνια. H οικογένειά του μάλιστα διατηρεί επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βάμου.

Συλλυπητήριο Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη για την πτώση του πυροσβεστικού Canadair και τον χαμό των δυο πιλότων

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair στην Κάρυστο εν ώρα καθήκοντος και τον τραγικό χαμό των δύο πιλότων, Χρήστο Μούλα και Περικλή Στεφανίδη, αναφέρει:

“Η Ελλάδα σήμερα πενθεί την απώλεια δύο νέων εν ενεργεία πιλότων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα και που με αυτοθυσία κλήθηκαν να εκπληρώσουν το καθήκον τους, λαμβάνοντας μέρος σε κατασβέσεις πυρκαγιών που εδώ και μέρες μαίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ο Χανιώτης κυβερνήτης του αεροσκάφους Χρήστος Μούλας και ο συγκυβερνήτης του, Περικλής Στεφανίδης, έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν στην «πρώτη γραμμή» για να προστατεύσουν και να προφυλάξουν από τη μανία της φύσης, ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και περιοχές ολόκληρες.

Η τοπική κοινωνία των Χανίων και ο Δήμος Χανίων, στεκόμαστε βαθιά συντετριμμένοι απέναντι στην τραγωδία αυτή, που στέρησε, τόσο άδικα και τόσο νωρίς, τη ζωή αυτών των δύο νέων ανθρώπων.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, θέλω να εκφράσω στις οικογένειες των πεσόντων τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια. Αθάνατοι”.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Related posts

«ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΟΝ COVID ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ»

admin

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ RAPID TEST KAI TEST IQ(01/04/2022)

admin

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment