Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΚΑΡΠΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 73ΧΡΟΝΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Με όλα τα διαθέσιμα μέσα συνεχίστηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης η γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, και εθελοντών από το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ και από την ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου, προκειμένου να βρεθεί ο 73χρονος αγνοούμενος Γερμανός τουρίστας που πήγε για μπάνιο το απόγευμα της Δευτέρας και δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο του, όπου τον περίμενε η σύζυγος του.

«Ενώ ο 73χρονος είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Δευτέρας , ενημερωθήκαμε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ της ίδιας μέρας για την εξαφάνιση του και αρχίσαμε αμέσως τις έρευνες από ξηρά και θάλασσα κάτω από την παραλία του Αγίου Αντρέα , όπου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, είχαν βρεί το σακίδιο του με το πορτοφόλι του και όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, πάνω σε μια ξαπλώστρα γειτονικού ξενοδοχείου από εκείνο όπου έμενε.

Η ολονύχτια έρευνα με τη συνδρομή και ιδιωτικών σκαφών δεν είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα και με το πρώτο φώς της ημέρας οι έρευνες μας συνεχίστηκαν από τη στεριά και από τη θάλασσα με τη συνδρομή στρατιωτικού ελικοπτέρου , καθώς και του Ναυαγοσωστικού 519 που μας ήρθε από την Αγία Γαλήνη. Στις έρευνες πήραν μέρος και δύτες του Λιμενικού Σώματος και της Ομάδας Διάσωσης Αγίου Νικολάου καθώς και αλιευτικά σκάφη της περιοχής , ενώ από την ακτή ερευνούσαν εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ . Οι έρευνες μας έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στη θάλασσα, αφού όλα τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου βρέθηκαν στην ξαπλώστρα του. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί ο αγνοούμενος. Θα σταματήσουν μόνο αν περάσουν 72 ώρες από την εξαφάνιση του και δεν θα έχει βρεθεί», μας είπε ο λιμενάρχης Ιεράπετρας , αντιπλοίαρχος κ Γιάννης Παπαδάκης.

Ο 73χρονος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε κάποια θέματα υγείας και ήταν πάντα μαζί με τη σύζυγο του η οποία τον πρόσεχε.

«Πράγματι ήταν πάντα μαζί με τη σύζυγο του κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας κατέβηκαν μαζί από το ξενοδοχείο στην παραλιακή ταβέρνα που υπάρχει εκεί κοντά . Εκείνος περπάτησε γύρω στα 400 μέτρα δυτικά της Ταβέρνας όπου καθόταν η σύζυγος του και πήρε μια ξαπλώστρα γειτονικού ξενοδοχείου πάνω στην οποία αργά το βράδυ βρέθηκε άθικτο το σακίδιο του. Μετά τις 9.30 το βράδυ η σύζυγος του μας ενημέρωσε ότι ο άντρας της δεν είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο και αμέσως ενημερώσαμε τις τοπικές Αρχές για να μας βοηθήσουν να τον αναζητήσουμε.

Οι τοπικές Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και παρά τις ολονύκτιες έρευνες που συνεχίστηκαν την Τρίτη από νωρίς το πρωί με όλα τα μέσα από την ξηρά , τη θάλασσα και τον αέρα , ο 73χρονος δεν βρέθηκε», μας είπε ο κ Γιάννης Μπάλλας, διευθυντής ξενοδοχείου.

Ο μπάρμαν του beach bar του γειτονικού ξενοδοχείου όπου είχε πάει για πάει για μπάνιο ο 73χρονος είναι πιθανότατα ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε πριν εξαφανιστεί.

«Τον θυμάμαι να έρχεται να αφήνει τα πράγματα πάνω σε μια ξαπλώστρα και να έρχεται στο μπάρ μάλλον για μια μπύρα. Θυμάμαι ότι ήταν καλά και πολύ ήρεμος. Επέστρεψε στην ξαπλώστρα του και μετά δεν τον ξανά είδα . Σχόλασα στις 6.20 το απόγευμα και θυμάμαι ότι φεύγοντας το σακίδιο του με τα προσωπικά του αντικείμενα παρέμενε πάνω στην ξαπλώστρα ενώ ο ίδιος δεν φαινόταν πουθενά . Δε μπορώ να ξέρω αν μπήκε στη θάλασσα η αν απομακρύνθηκε προς την ξηρά», μας είπε ο κ Νίνο Μαρκέζε.

Related posts

«9ο Φεστιβάλ ‘Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός’ από το Δήμο Πλατανιά».

admin

Δεν έδωσε λύση ο κ Γεωργαντας στο πρόβλημα των Πακιστανών εργατών γής που μένουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας.

admin

Οι εργάτες γης που με τον ιδρώτα τους έγιναν αφεντικά στην Ιεράπετρα

admin

Leave a Comment