Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΥΡΤΟΣ

 

Μέσα από δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις κατοίκων, ολοκληρώνεται η μεγάλη ανάπλαση του παραδοσιακού Μύρτου, ο οποίος αλλάζει όψη στο κεντρικότερο  του σημείο.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας, είχαν κάνει τη σχετική μελέτη και η Περιφέρεια Κρήτης είχε χρηματοδοτήσει το έργο με 100.000 ευρώ.

«Το έργο αφορούσε στην ανάπλαση του κεντρικού δρόμου του Μύρτου ξεκινώντας από την ανατολική του είσοδο, διασχίζοντας το κέντρο και καταλήγοντας στη δυτική έξοδο του χωριού προς τα Τέρτσα Βιάννου. Είχαμε στην αρχή κάποιες αντιδράσεις από ορισμένους συγχωριανούς , αλλά τώρα που το έργο τελειώνει, το αποτέλεσμα φαίνεται ότι ικανοποιεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας. Το σίγουρο είναι ότι από το Πάσχα που θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι πρώτοι μας εποχικοί επισκέπτες, θα βρούν το κέντρο του παραδοσιακού Μύρτου πολύ διαφορετικό  και πολύ πιο λειτουργικό σε σχέση με αυτό που ήξεραν. Ο κεντρικός μας δρόμος στρώθηκε με κυβόλιθους, διαπλατύνθηκε και κλαδεύτηκαν οι μουριές, που σε λίγο καιρό θα αρχίσουν πάλι να μας χαρίζουν την απαραίτητη  δροσιά με την πρασινάδα τους», μας είπε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου κ Αλέκος Παντελάκης.

Στο μεταξύ παραμένει ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων,  ο στόχος της κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου , που θα περνά έξω από το Μύρτο και θα συνδέει παραλιακά την Ιεράπετρα, με τα Τέρτσα και την Ψαρή Φοράδα, περιοχές από όπου μεταφέρονται με  μικρά φορτηγά και νταλίκες,  χιλιάδες τόνοι κηπευτικών και  μπανάνες. Αυτά τα μεγάλα φορτηγά δεν μπορούν να διασχίσουν τώρα τον κεντρικό δρόμο του Μύρτου και αναγκάζονται να ακολουθούν τον δρόμο προς τον Συκολόγο, η το Καλάμι ,  για να βγούν στον επαρχιακό Ιεράπετρας –Βιάννου.

ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΑΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Θετική κατάληξη είχε προχθές η υπόθεση της ανάθεσης του έργου αποκατάστασης των ζημιών και στήριξης της μνημειακής γέφυρας που βρίσκεται βόρεια του Μύρτου και ανήκει διοικητικά στην κοινότητα Μουρνιών.

Ο νέος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας  των Μουρνιών  κ Γιάννης Δαμασκηνάκης έδωσε το  «παρών» στην υπογραφή της σύμβασης του έργου  της αποκατάστασης των ζημιών της  μνημειακής γέφυρας, που υπογράφηκε απο τον Περιφερειάρχη και τον ανάδοχο εργολάβο.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψει ο καιρός, όπως διαβεβαιώνει ο ανάδοχος του έργου. Παρόντες ήταν ο αντιπεριφεριάρχης κ Γιάννης Γουλιδάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης , ο αντιδήμαρχος κ  Μανόλης Βρυγιωνάκης, καθώς  και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης παρουσία του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη δεσμεύτηκε   μέχρι τέλους του καλοκαιριού να τελειώσει  και η ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου Μουρνιών – Μύθων.

 

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Ιεράπετρα: Αβέβαιο το μέλλον χωρίς εργάτες γης – Τι ζητούν οι αγρότες

admin

admin

ΔΕΔΔΗΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment