Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Το πάγωμα των κρατήσεων που καταγράφηκε μετά τις εορτές του Πάσχα στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας και κράτησε μέχρι τα μέσα Μαίου, είχε ανησυχήσει αρχικά τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, που αρχίζουν σιγά-σιγά να αναθεωρούν τις απόψεις τους , βλέποντας την τελευταία εβδομάδα , να επιστρέφει η κανονική ροή των κρατήσεων, να αυξάνονται οι αφίξεις στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία, να ανοίγουν όλα τα μικρότερα ξενοδοχεία σταδιακά και να κινείται ακόμη και ο κλάδος των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η σαιζόν είχε ξεκινήσει πολύ καλά με τα μεγάλα ξενοδοχεία all inclusive να γεμίζουν σχεδόν κατά τη διάρκεια των διακοπών του καθολικού Πάσχα και να συνεχίζουν οι καλές πληρότητες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα των Ορθοδόξων, αλλά στη συνέχεια να πέφτει σημαντικά η επισκεψιμότητα και να παγώνουν στην ουσία οι κρατήσεις από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 10 Μαίου.

«Τις 10 τελευταίες μέρες έχουμε μια καλή ροή κρατήσεων που κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα , και είναι περίπου όπως την περσυνή αντίστοιχη περίοδο. Φαίνεται ότι ο κινητήρας της τουριστικής μηχανής της αναδυόμενης τουριστικής αγοράς της Ιεράπετρας ξανά πήρε εμπρός και αυτό θα έχει και συνέχεια . Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας που ή Ιεράπετρα διοργανώνει την 5η Agro Expo περιμένουμε ότι, θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία της πόλης από επισκέπτες, εκθέτες και εκπροσώπους εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πράγμα που θα έχει σαν συνέπεια να δουλέψουν πολύ καλά και τα καταστήματα καφέ και εστίασης , εκτός από τα ξενοδοχεία.

Στη συνέχεια , από τις αρχές Ιουνίου, οι πληρότητες όλων των ξενοδοχείων θα έχουν ξεπεράσει το 80-90% και αυτό θα συνεχιστεί τον Ιούλιο , τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Ο Οκτώβρης θα έχει μικρότερες πληρότητες αλλά θα είναι και αυτός ένας καλός μήνας για τον ξενοδοχειακό κλάδο της Ιεράπετρας», μας είπε ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Χατζάκης.

Στο χώρο των επιχειρηματιών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος , των επιχειρηματιών του τουρισμού και του εμπορίου, εκφράζονται παράπονα για την εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η πόλη(εμπορικό κέντρο) και το βόρειο παραλιακό μέτωπο, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας και του ύφαλου κυματοθραύστη στην Πάνω Παραλία , καθώς και οι αναπλάσεις στο πλαίσιο της κατασκευής του ανοικτού κέντρου εμπορίου(Open mall).

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά παράπονα για τις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των έργων που είναι υπο κατασκευή, καθώς υπάρχει μεγάλη ακαταστασία στα κεντρικότερα σημεία της πόλης και η εικόνα της, μοιραία δεν είναι αυτή που εμείς οι επιχειρηματίες του Τουρισμού θέλουμε να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες μας. Ζητούμε γρήγορη ολοκλήρωση και παράδοση των έργων, ώστε να γυρίσουμε στην κανονικότητα και να δείξουμε στους επισκέπτες μας το ωραίο πρόσωπο της πόλης μας», πρόσθεσε ο κ Γιώργος Χατζάκης , ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Οι επισκέπτες της Ιεράπετρας το τελευταίο δεκαήμερο έχουν αρχίσει να φαίνονται καθημερινά στους περιπάτους που κάνουν στην περιοχή του φρουρίου Καλές, του λιμανιού και της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας.

«Εμείς που έχουμε επιχειρήσεις καφέ και εστίασης στην περιοχή του λιμανιού δεν έχουμε το πρόβλημα των έργων που γίνονται στο βόρειο παραλιακό μέτωπο της πόλης . Εδώ στο λιμάνι όλα τα μαγαζιά δουλεύουν ικανοποιητικά . Εμείς πάμε καλύτερα σε σύγκριση με τον Μάη του 2022, γιατί έχουμε κόσμο από τα μικρά και τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης , έχουμε όμως και αρκετούς επισκέπτες , που ενοικιάζουν δωμάτια η διαμερίσματα από τις πλατφόρμες της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αυτοί οι πελάτες αφήνουν αρκετά χρήματα και στην εστίαση αφού δεν έχουν κλείσει διακοπές σε ξενοδοχεία all inclusive» πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης καφετέριας κ Αντώνης Χρυσός.

Το συμπέρασμα που έχουμε βγάλει μιλώντας από την αρχή της χρονιάς με τους επαγγελματίες του Τουρισμού στην Ιεράπετρα, είναι ότι , η σαιζόν που έχει ξεκινήσει θα είναι αρκετά καλή . Δεν θα είναι όμως τόσο καλή όσο την παρουσίαζαν στην αρχή της Άνοιξης ορισμένοι οι οποίοι υποστήριζαν ότι θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Αυτή σε γενικές γραμμές είναι και η θέση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργου Βαρδάκη.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Νέος δυνατός σεισμός 5,3 ρίχτερ στην Κρήτη

admin

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment