Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την Ιεράπετρα – Διέλυσε θερμοκήπιο 7 στρεμμάτων

Σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» τη νύχτα την Ιεράπετρα

Έπειτα από μια δύσκολη νύχτα με θυελλώδεις νότιους ανέμους οι αγρότες της Ιεράπετρας, που διατηρούν καλλιέργειες σε θερμοκήπιο στο παραλιακό μέτωπο, ξύπνησαν με την αγωνία του ενδεχόμενου μεγάλης καταστροφής από τη δύναμη του αέρα.

Ο μοναδικός παραγωγός – γεωπόνος, ο οποίος τελικά υπέστη πολύ μεγάλη καταστροφή, ήταν ο Γιάννης Εγγλεζάκης ο οποίος ειδοποιήθηκε στις 3 τα ξημερώματα ότι ανεμοστρόβιλος, ο οποίος ξεκίνησε με μορφή υδροστρόβιλου από τη θάλασσα, πέρασε πάνω από τα θερμοκήπιά του έκτασης 10 στρεμμάτων στη θέση Καθαράδες Ιεράπετρας προξενώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Από την αυτοψία που έκανε το neakriti.gr και από την εκτίμηση που έκανε ο ίδιος ο παραγωγός η ζημιά που έχει υποστεί στα 7 από τα 10 στρέμματα του θερμοκηπίου του ξεπερνά τις 100.000 ευρώ δεδομένου ότι έχουν καταστραφεί εντελώς οι πάγιες εγκαταστάσεις του και οι καλλιέργειες ντομάτας, μίνι αγγουριού και πιπεριάς (ντολμάς), οι οποίες ήταν στο μάξιμουμ της παραγωγής και σε μια περίοδο όπου οι τιμές παραγωγού είναι πάρα πολύ καλές.

Ο ανεμοστρόβιλος αν και πέρασε δίπλα από τις εγκαταστάσεις γειτονικού ξενοδοχείου δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Οικογένεια η οποία κατοικεί στην ίδια περιοχή, την ώρα που χτυπούσε το θερμοκήπιο ο ανεμοστρόβιλος, πίστεψε ότι η δύναμη του αέρα θα κατέστρεφε και το ίδιο το σπίτι τους.

Ευτυχώς ο ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε τη νύχτα που δεν υπήρχαν εργαζόμενοι μέσα στο θερμοκήπιο, διαφορετικά θα θρηνούσαμε ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια στην ίδια περιοχή ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα τμήμα του ίδιου θερμοκηπίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και να σωθεί την τελευταία στιγμή γεωπόνος που εργάζονταν σε πειραματικές καλλιέργειες σποροπαραγωγικού οίκου.

Από:Πετάσης Νίκος

Related posts

ΤΑ ΒΡΑΒΕΊΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

admin

ΝΗΣΤΕΙΑ ΞΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment