Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΙΑΣ ΑΔΙΚΙΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΙΑΣ ΑΔΙΚΙΑΣ
Κύριοι βουλευτές όλων των κομματων καλή σας μέρα!
Απευθύνομαι σε εσάς επειδή πιστεύω οτι αν ενημερωθείτε σωστά μπορείτε να διορθώσετε κάποιες αδικίες που ταλανιζουν τον πρωτογενή τομεα, την αγροτική και την εργατική τάξη.
Στην Ιεράπετρα, στο Τυμπακι και στα Χανιά, λειτουργούν συσκευαστηρια, εξαγωγικές- εμπορικές επιχειρήσεις, ομάδες παραγωγών, Συνεταιρισμοι, φυτώρια παραγωγής φυτών και μεγάλες θερμοκηπιακες μονάδες που απασχολούν πάνω από 10 εργαζόμενους.

Επειδή μεταφέρονταν καθημερινά σχεδόν οι εργαζόμενοι τους στο χώρο εργασίας τους – παράνομα – με κλούβες και φορτηγά με τέντες στις καρότσες, οι κλήσεις της Τροχαίας, τους ανάγκασαν να καταφύγουν στην αγορά μικρών η μεγάλων λεωφορείων τα οποία ενώ ακριβοπληρώθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Οταν ήρθε η ώρα να τα ταξινομηθούν οι Αντιπεριφέρειες και οι Διευθύνσεις Συγκοινωνιών, σκονταφταν και σκονταφτουν μέχρι και σήμερα στο γράμμα του Νομου, που λέει ότι λεωφορεία ταξινομουν μόνο οι βιομηχανικές επιχειρήσεις και αυτές του πρωτογενή τομέα δεν τις θεωρούν τέτοιες η υποστηρίζουν όπως σας δείχνω στο παραπάνω ΦΕΚ ότι δικαιούνται ταξινόμησης λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού, μόνο εκείνοι που έχουν έδρα σε νησί, που έχει έως 280 κατοίκους. Δηλ κανεις. Γιατί σε νησάκια μικρότερα των 280 κατοίκων, δεν εδρεύει ούτε μια τέτοια μεγάλη επιχείρηση.
Αν θέλετε να συνδραμετε στην άρση αυτής της αδικίας, σας παρακαλώ καταθέστε μια σχετική τροπολογία στη Βουλή, που να διορθώνει την σχετική παράγραφο που λέει για νησάκια έως 280 κατοίκων, γράφοντας…
“για όλα τα νησιά της Ελληνικής Επικράτειας” , συνεπώς και της Κρητης,
ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα να λειτουργήσουν μεταφεροντας το προσωπικό τους με τα λεωφορεία, όπως γίνεται σε όλα τα ξενοδοχεία, και επιπλέον, να μπορεί ο εργαζόμενος να πήγαινοερχεται στη δουλειά του, χωρίς να επιβαρύνεται ο ίδιος το κόστος της μεταφοράς του.
Η άλλη λύση είναι να χαρακτηριστουν βιομηχανικές αυτές οι επιχειρήσεις, ώστε να δικαιούνται νομιμα τα τμήματα Συγκοινωνιών να ταξινομουν βανάκια η mini bus, με τα οποια θα μεταφέρονται ασφαλώς και νόμιμα αυτοί οι εργάτες που συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
Σίγουρος ότι θα βοηθήσετε να αρθεί αυτή η αδικία, προς όφελος του πρωτογενή τομέα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Related posts

Έκτακτη Ανακοίνωση

admin

Στ. Αρναουτάκης : Την θέσπιση κώδικα «ψηφιακής ηθικής» καθιστούν αναγκαία στο νέο περιβάλλον η επικοινωνία, η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η εκπαίδευση.

admin

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

Leave a Comment