Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ανοιχτό παράθυρο για κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο

Σημαντικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δωθεί κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου.

Επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορώντας την πως για προεκλογικούς λόγους έδωσε το κοινωνικό μέρισμα πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, αντί τον Δεκέμβριο του 2019. Έτσι όπως τόνισε «Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το ποσό του φετινού μερίσματος έχει καταβληθεί».

Στην συνέχεια υπογράμμισε πως «Η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με σοβαρότητα και χωρίς συνθήματα». Παρ’ όλα αυτά όμως ο κ. Σταϊκούρας άφησε ένα «παράθυρο ανοικτό» ότι μπορεί να δοθεί τελικά κοινωνικό μέρισμα και τον Δεκέμβρη. Αν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, τότε προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Το κοινωνικό μέρισμα ήταν ένα βοήθημα το οποίo ξεκίνησε να χορηγεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τα Χριστούγεννα του 2017 καθώς η κυβέρνηση κάθε τέλος του χρόνου διέθετε το υπερπλεόνασμα για την στήριξη των αδυνάτων.

Όπως είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα είχε ανακοινώσει από πέρσι στη ΔΕΘ, φέτος, εφόσον κέρδιζε τις εκλογές (κάτι που δεν κατάφερε), δεν θα έδινε κοινωνικό μέρισμα αλλά το υπερπλεόνασμα θα έπαιρνε μορφή μόνιμων φοροελαφρύνσεων.

Παρόλο που η τωρινή κυβέρνηση είχε αρνηθεί την πιθανότητα να δοθεί κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου, εντούτις ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Related posts

Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Λιμενάρχη

admin

«Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για Μειωμένες Χρεώσεις στην Ενεργοβόρο Βιομηχανία».

admin

Πτώση Phantom F-4 στην Ανδραβίδα: Πετούσε με 800 χλμ./ώρα τη στιγμή της συντριβής

admin

Leave a Comment