Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ  Μ. ΧΑΤΖΑΚΗΣ: AΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ

 Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη νέα τουριστική σαιζόν που ξεκίνησε και στην Ιεράπετρα  στις 2 Απριλίου με το άνοιγμα του πρώτου μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Θέση Κάτεργο Αγίου Ιωάννου, εμφανίζεται ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Χατζάκης, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους , αναμένοντας  το τέλος της σαιζόν τον ερχόμενο Οκτώβρη,  για   να μιλήσει με πραγματικά και όχι φανταστικά στοιχεία.

Ενώ όλα τα δημοσιεύματα μιλούν για μια  νέα σαιζόν με αύξηση των διανυκτερεύσεων μέχρι και 30% σε σχέση με πέρυσι , υπάρχουν και εκείνοι οι ξενοδόχοι που δεν συμμερίζονται τις υπεραισιόδοξες  εκτιμήσεις όσων μιλούν για ένα καλοκαίρι που το τουριστικό ρεύμα στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα,  θα σπάσει όλα τα ρεκόρ των προηγούμενων χρόνων.

«Δεν αμφιβάλω ότι οι κρατήσεις μας πάνε καλά σε όλη την Κρήτη και στην Ιεράπετρα. Θέλω όμως να περιμένω να κυλήσει ομαλά η τουριστική περίοδος χωρίς προβλήματα και στο τέλος όταν θα έχουμε αποχαιρετήσει και τον τελευταίο επισκέπτη , να κάνουμε με ηρεμία τον απολογισμό της περιόδου, να κάνουμε τις συγκρίσεις με τις προηγούμενες σαιζόν και να εξαγάγουμε ασφαλή και όχι  ατεκμηρίωτα συμπεράσματα.

Πέρυσι τέτοια εποχή διαβάζαμε και πάλι τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις για την τουριστική περίοδο που ξεκινούσε με αισιοδοξία και θα ξεπερνούσε τη σαιζόν του 2019  που έχει μείνει στην ιστορία σαν η καλύτερη της τελευταίας 20ετίας. Το αποτέλεσμα ήταν να πάμε καλά αλλά όχι τόσο καλά, όσο έλεγαν στο ξεκίνημα  οι διάφοροι τουριστικοί αναλυτές», μας είπε ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Χατζάκης.

Στις 7 και στις 16 Απριλίου θα ανοίξουν άλλα τρία  μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ανατολική Ιεράπετρα,  για να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες του Λασιθιώτικου  Νότου, ενώ μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα,  θα έχουν ανοίξει και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής από το Μύρτο μέχρι το Μακρύ Γιαλό.

«Παρότι ξεκινούμε κάποιες μέρες νωρίτερα την τουριστική σαιζόν,  οφείλω να σας πω ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι 100% για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου , γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη δημοτικά έργα στο εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί   οι επισκευαστικές εργασίες σε τουριστικές μονάδες  και τουριστικά καταστήματα καθώς και μαγαζιά του κλάδου της εστίασης που κάνουν ανακαινίσεις και γιατί  δεν έχουν στελεχωθεί ακόμα στο 100%  όλα τα ξενοδοχεία που αναζητούν εξειδικευμένο και ανειδίκευτο προσωπικό. Παρόλα αυτά  θέλω να πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα θα λιγοστεύουν τα προβλήματα που δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν και ότι τελικά θα πάμε πάρα πολύ καλά», προσθέτει ο κ Χατζάκης.

Ερωτηθείς για τη συνέχιση της αυστηρής εφαρμογής του σχεδίου δράσης για την προστασία της νήσου Χρυσής ο κ Χατζάκης  στις απαντήσεις του είναι κατηγορηματικός.

«Πέρυσι εμείς που διατηρούμε  μικρές ξενοδοχειακές μονάδες μέσα στην πόλη της Ιεράπετρας, χάσαμε απίστευτο αριθμό πελατών που έρχονταν για τριήμερα στην Ιεράπετρα, αρχικά για να κάνουν μια ημερήσια κρουαζιέρα στη Χρυσή και για να επισκεφτούν την ενδοχώρα του Ν Λασιθίου αφήνοντας στην αγορά πάρα πολλά χρήματα μέσα σε λίγες μέρες. Αυτοί είναι οι πελάτες που θέλει η τοπική οικονομία της Ιεράπετρας.

Όσοι κατάφεραν πέρυσι να ταξιδέψουν μέχρι τη Χρυσή , αναγκάστηκαν να πέσουν στη θάλασσα και να φτάσουν κολυμπώντας στην αμμουδιά . Κάποια άτομα που δεν ήξεραν να κολυμπούν έμεναν μέσα στο ημερόπλοιο και τα παράπονα τους ήταν πάρα πολλά όταν επέστρεφαν το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Όσοι βγήκαν κολυμπώντας στην παραλία δεν είχαν μια ομπρέλα και μια ξαπλώστρα , ούτε καν ένα μπουκάλι νερό να ξεδιψάσουν  και δεν επιτρεπόταν να μπουν στο δάσος των κέδρων, να βρούν λίγη σκιά. Το ότι συνεχίζεται κι εφέτος η εφαρμογή του ίδιου σχεδίου δράσης , αποδυναμώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον των επισκεπτών που επέλεγαν την Ιεράπετρα για τις διακοπές τους λόγω της Χρυσής», καταλήγει ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Μ. Χατζάκης.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ     

Related posts

ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ:”ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ”

admin

Εκλογές στον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας – Δικαίωμα Υποψηφιότητας

admin

ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment