Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ: «Ο κ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ: «Ο κ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης, αγρότης στο επάγγελμα και ο ίδιος, έχοντας παρακολουθήσει την προσπάθεια που κάνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, για να διεκδικήσει με στοιχεία και ντοκουμέντα τις αποζημιώσεις-ενισχύσεις, που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα δώσει στους παραγωγούς κηπευτικών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ξεσπάθωσε σήμερα και κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Μάκη Βορίδη , «να σταματήσει να κοροϊδεύει τους αγρότες της Κρήτης και ειδικά τους παραγωγούς κηπευτικών».

Και ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας και η Επιτροπή Αγροτικών θεμάτων  του Δήμου, αλλά  και οι Συνεταιριστικοί φορείς όλης της Κρήτης,  έχουν ασχοληθεί πάρα πολύ με την τεκμηρίωση του αιτήματος της αποζημίωσης των παραγωγών κηπευτικών, συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία που ζήτησε το ΥΠΑΑΤ.

Παρόλα αυτά το ΥΠΑΑΤ ακολουθεί μια παρελκυστική τακτική, ζητώντας και άλλα  επιπλέον στοιχεία , που να αποδεικνύουν από την αρχή  τη ζημιά του κλάδου των κηπευτικών, ενώ είναι πασιφανές ότι μετά τα μέσα του Μάρτη η αγορά των νωπών λαχανικών είχε καταρρεύσει και όλα τα προϊόντα έμεναν απούλητα η τα αγόραζαν οι έμποροι σε τιμές εξευτελιστικές.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να αποζημιώσει μόνο τους τοματοπαραγωγούς και να αφήσει στο περιθώριο τους παραγωγούς αγγουριού, πιπεριάς και μελιτζάνας, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Νότια Κρήτη και στα Χανιά , καθώς όλοι γνωρίζουν ότι οι πάντες έχουν καταγράψει, μικρή η μεγάλη  μείωση του εισοδήματος τους .

«Έχω ήδη ξεκινήσει επαφές με τον περιφερειάρχη Κρήτης , τους δημάρχους  Φαιστού, Κισάμου και Καντάνου-Σελίνου,  με τους βουλευτές μας και με τους συνδικαλιστικούς φορείς των αγροτών, προκειμένου να οργανώσουμε μια επίσκεψη στο γραφείο του κ Βορίδη για να ξανα θέσουμε το αίτημα της ενίσχυσης- αποζημίωσης του κλάδου των κηπευτικών, ζητώντας του να μας πεί πόσα χρήματα θα πάρουν οι πληγέντες παραγωγοί  ανά στρέμμα  και πότε  θα τα πάρουν. Αν δεν πάρουμε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις από τον κ Βορίδη , είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τον πρωθυπουργό.  Δεν αποκλείουμε ούτε τις δυναμικές αντιδράσεις αν δεν πάρουμε άμεσες και σαφείς απαντήσεις όπως έχει δώσει ο κ Βορίδης σε άλλους κλάδους του πρωτογενούς τομέα», μας είπε ο κ Θεοδόσης Καλαντζάκης , ζητώντας και από τον υπουργό Ναυτιλίας και  κυβερνητικό βουλευτή Λασιθίου  κ Γιάννη Πλακιωτάκη, να στηρίξει το αίτημα του αγροτικού κόσμου.

Ο κ. Καλαντζάκης υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά την αδιαμφισβήτητη στήριξή του σε όλα τα αιτήματα των αγροτών πρόσθεσε ότι, «διανύουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει επιφέρει πολλαπλά πλήγματα στους παραγωγούς. Δε μας καλύπτουν οι τρέχουσες κυβερνητικές εξαγγελίες καθώς η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι εντατική, συστηματική και αντίστοιχη των αναγκών τους.

Παραμένω στο πλευρό του αγροτικού κόσμου του Δήμου Ιεράπετρας, ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε τις απαιτούμενες οικονομικές ενισχύσεις που θα εξασφαλίσουν την  μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους και τον αξιοπρεπή βιοπορισμό τους. » 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΚΟΥΠΕΡ

Τιμητική εκδήλωση έγινε στις 11.00 πρωί της Τετάρτης   στο άγαλμα του Παύλου Κούπερ  στο Στόμιο Ιεράπετρας , με την ευκαιρία της  συμπλήρωσης 49 χρόνων από τον θάνατο του. Αγρότες και όχι μόνο, παρευρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης, τιμώντας με τον ελάχιστο τρόπο τον οραματιστή  Ολλανδό Γεωπόνο που πρόσφερε τα μέγιστα στην περιοχή της Ιεράπετρας. Εκπρόσωποι του Δήμου και του  Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο προσωρινό Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου  Νέας Ανατολής.

Ο Παύλος Κούπερ ή Παύλος Κούπερς ή Πάουλ Κούιπερς (Paul Herman Felix Kuypers, 4 Ιουνίου 1939 – 9 Σεπτεμβρίου 1971) ήταν Ολλανδός γεωπόνος, πρωτοπόρος των θερμοκηπίων στην Ελλάδα και ήταν ευρύτερα γνωστός στην Ιεράπετρα της Κρήτης ως ο “Ολλανδός”.

Την Τετάρτη το πρωί στο λιτό αφιέρωμα  για τα 49 χρόνια από την εκδημία του  μπροστά στην προτομή του στην είσοδο του χωριού στο Στόμιο , παρουσιάστηκε συνοπτικά το έργο του με ομιλήτρια την γραμματέα του προσωρινού Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ανατολής κ Ιωάννα Μεταξάκη.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Σεβ Μητροπολίτου Ιεραπύντης και Σητείας κ. Κυρίλλου για το Άγιο Πάσχα 2023

admin

Εκτός τουριστικών επιχειρήσεων οι επαγγελματίες της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

admin

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ

admin

Leave a Comment