Image default
TOPIKA NEA ΑΡΧΙΚΗ

ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

 

Άγνωστοι διαρρήκτες έβαλαν στο στόχαστρο τους  την παραδοσιακή Ανατολή Ιεράπετρας, όπου κτύπησαν το πρωί της Δευτέρας, την ώρα της παρέλασης, αφαιρώντας από την ταβέρνα και την οικία του κ Μανόλη Άρχου, 10.000 ευρώ μετρητά , χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ και μια κυνηγετική καραμπίνα.

«Στις 9.00 το πρωί φύγαμε με τη γυναίκα μου να πάμε στην Ιεράπετρα, να  παρακολουθήσουμε την παρέλαση των μαθητών. Επιστρέψαμε κατά τις 12.00 το μεσημέρι κι ενώ είχαν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για τα ‘’Καζανέματα’’ που διοργάνωνε ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος του χωριού μας. Μόλις φτάσαμε στο σπίτι μας, είδαμε ότι τα πάντα είχαν γίνει άνω κάτω, όπως επίσης και στο μαγαζί μας, που είναι ακριβώς δίπλα. Από την πρώτη έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι μπήκαν άγνωστοι διαρρήκτες από το  μικρό παραθυράκι της τουαλέτας, πήγαν στο ταμείο του μαγαζιού και  πήραν γύρω στα 40 ευρώ ψιλά . Αμέσως μετά αφού βγήκαν από το παράθυρο του μαγαζιού, σκαρφάλωσαν από το μπαλκόνι σαν αίλουροι και μπήκαν αφού παραβίασαν μια μπαλκονόπορτα στο σπίτι μας.

Αφού έριξαν τα πάντα στο πάτωμα ανοίγοντας όλα τα ράφια , τα συρτάρια και τη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας  μας,  έκλεψαν 10.000 ευρώ μετρητά , όλα τα κοσμήματα μας αξίας 5.000 ευρώ και μια κυνηγετική καραμπίνα . Είμαστε όλοι οι συγχωριανοί σε κακή κατάσταση γιατί έχουν ξανακτυπήσει στο χωριό μας  και θέλουμε να παρακαλέσουμε  όποιον είδε κάποιους γνωστούς ή άγνωστους να κινούνται  ύποπτα στην περιοχή μας το πρωί της Δευτέρας, να ενημερώσουν το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας», μας είπε ο κ Μανόλης Άρχος, που προσπαθεί με τη σύζυγο του  να ξεπεράσει το σοκ το οποίο έχει υποστεί.

Πάνω στο γραφείο του,  ο κ  Μανόλης Άρχος είχε ένα ημερολόγιο ανάμεσα στα φύλλα του οποίου είχε κρύψει αρκετά χαρτονομίσματα, τα οποία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν .

Προσπάθησαν όμως να κλέψουν και ένα καλό ποδήλατο του 13χρονου γιού του, το οποίο τελικά πέταξαν στο παρακείμενο αγρόκτημα, γιατί κάποιος από το χωριό εκείνη τη στιγμή που έφευγαν , είχε φτάσει έξω από την ταβέρνα και φώναζε στην σύζυγο του κ Άρχου να ανοίξει το μαγαζί για να πιεί καφέ.

«Είδαμε γύρω στις 12.00 τον Μανόλη Άρχο να φτάνει στο χωριό από την Ιεράπετρα και λίγα λεπτά αργότερα να έρχεται κλαίγοντας να μας λέει ότι  του διέρρηξαν το σπίτι και το μαγαζί του, κλέβοντας του πολλά χρήματα , όλα τα χρυσαφικά και το κυνηγετικό του όπλο.

Εμείς που βρισκόμασταν στον κεντρικό δρόμο του χωριού από νωρίς το πρωί δεν παρατηρήσαμε κάποια ύποπτη κίνηση αγνώστων για να υποπτευθούμε κάτι», μας είπε η κ Μαρία Φωτιάδη που διατηρεί παραδοσιακό Καφενείο στην Ανατολή.

«Εμείς οι ηλικιωμένοι που μένουμε ακόμα στα χωριά για να μην ερημώσουν, αισθανόμαστε μεγάλη ανασφάλεια. Περνούν βέβαια τη νύχτα κυρίως, τα περιπολικά της Αστυνομίας, αλλά η αστυνόμευση αυτή δεν επαρκεί για  να περιοριστεί η εγκληματικότητα», συμπληρώνει ο κ Κώστας Μαράκης, ένας από τους ηλικιωμένους κατοίκους της Ανατολής.

Μετά την καταγγελία που έκανε ο κ Άρχος στο τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το χώρο , ενώ η Σήμανση προσπάθησε να βρεί τα δαχτυλικά  αποτυπώματα των δραστών.

Λίγα χιλιόμετρα βορειότερα στην Καλαμαύκα Ιεράπετρας, πριν λίγες μέρες,  δυο άγνωστοι κακοποιοί , είχαν αφαιρέσει με την μέθοδο της απασχόλησης από ζευγάρι ηλικιωμένων, χρήματα , χρυσαφικά και βιβλιάρια Τραπέζης, χωρίς μέχρι στιγμής οι Διωκτικές Αρχές να έχουν εξιχνιάσει την υπόθεση αυτή.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Αναλγησία της Κυβέρνησης οι διακοπές ρεύματος σε κλειστές επιχειρήσεις καφέ και εστίασης

admin

Προβληματισμός στον εμπορικό κλάδο της Ιεράπετρα λόγω της περιορισμένης αγοραστικής δραστηριότητας

admin

Φονική Θεομηνία στη Χαλκιδική: 6 νεκροί και ένας αγνοούμενος

admin

Leave a Comment