Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΔΥΟ 21ΧΡΟΝΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 04. 35 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας-Σητείας στη θέση Καθαράδες , έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου NUMO.

Ένα μικρό ΙΧ Επιβατηγό αυτοκίνητο που κινούνταν με κατεύθυνση προς τη Σητεία, εξετράπη της πορείας του,  σε μια επικίνδυνη στροφή -όπου έχουν σημειωθεί και άλλα τροχαία δυστυχήματα με απώλειες ανθρώπινων ζωών- προσέκρουσε στον  μαντρότοιχο του ξενοδοχείου  NUMO και αφού πήρε δυο τούμπες προσγειώθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας , έχοντας υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και έχοντας αφήσει τραυματίες τους  δυο νεαρούς επιβάτες  του ηλικίας 21 ετών.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου και οι τουρίστες που διαμένουν σε αυτό άκουσαν τον θόρυβο που προκάλεσε  η πρόσκρουση και η τρελή πορεία του μικρού επιβατηγού αυτοκινήτου, κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, ενώ έσπευσαν για να προσφέρουν τη βοήθεια τους στους δυο νεαρούς τραυματίες , ο ένας εκ των οποίων είχε εκτιναχτεί έξω από το αυτοκίνητο, ενώ είχαν ανοίξει και όλοι οι αερόσακοι του μικρού Τουίνγκο.

Οι διασώστες και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφθασαν σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο του τροχαίου ατυχήματος , παρέλαβαν τους δυο τραυματίες και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας , όπου τους περίμεναν οι εφημερεύοντες ιατροί , οι οποίοι αμέσως εκτίμησαν σωστά την κατάσταση και τα τραύματα των δυο παιδιών, διασωληνώνοντας  τον οδηγό του αυτοκινήτου και αποφασίζοντας την άμεση διακομιδή του συνοδεία αναισθησιολόγου και ιατρού , στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου , καθώς η κατάσταση του ήταν πολύ σοβαρή.

Λίγο αργότερα ο 21χρονος πολυτραυματίας έμπαινε στη  Μονάδα Εντατικής  Θεραπείας του Βενιζελείου  με τους θεράποντες ιατρούς να προχωρούν σε λεπτομερή έλεγχο των τραυμάτων  του,  ώστε να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν κάποια πιθανή εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι και τα ζωτικά του όργανα, θεωρώντας ότι μετά το πρώτο 48ωρο της νοσηλείας του θα είναι εφικτό να γίνουν πιο σαφείς εκτιμήσεις για την πορεία της υγείας του 21χρονου Ιεραπετρίτη.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν πιο ελαφρά χτυπημένος και κρατήθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, το οποίο διερευνά τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτό το τροχαίο ατύχημα, εξετάζοντας εκτός των άλλων ακόμα  και την πιθανή εμπλοκή στο τροχαίο ίσως και κάποιου διερχόμενου αυτοκινήτου.

ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ!!!

Τρομάζει τους εργαζόμενους στον κλάδο της Υγείας στην Ιεράπετρα, η σκέψη ότι αυτό η κάποιο άλλο σοβαρό τροχαίο θα μπορούσε να συμβεί από την Πέμπτη 22 Ιουλίου μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα  26 Ιουλίου, διάστημα κατά το οποίο,  οι αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, θα πρέπει να κάνουν την υπηρεσία τους στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου , αφήνοντας στο μέσον της τουριστικής περιόδου με τόσους επισκέπτες στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα , την περιοχή ολόκληρη της Ιεράπετρας χωρίς αναισθησιολόγο.

«Την Τετάρτη τα  ξημερώματα είχαμε ένα σοβαρό τροχαίο στην Ιεράπετρα με δύο νέα παιδιά. Ο  ένας εκ των δυο 21χρονος τραυματίας παραλαμβάνεται από τους διασώστες του ΕΚΑΒ με κλίμακα Γλασκόβης 4 . Λίγα λεπτά αργότερα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας γίνεται διασωλήνωση από την αναισθησιολόγο που εφημερεύει, και συνεχίζουν οι διαδικασίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Έλεγχος για εσωτερική αιμορραγία με υπερηχογράφημα, και διακομιδή ξανά με την αναισθησιολόγο που εφημερεύει, σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Θέλω να ρωτήσω τους  διοικούντες τον τομέα της Υγείας στο Νομό Λασιθίου, στην Κρήτη, και στην χώρα μας. Από την Πέμπτη μέχρι την Δευτέρα που οι αναισθησιολόγοι μας  θα εφημερεύουν στο Νοσοκομείο του  Αγίου Νικολάου, χωρίς να υπάρχει αναισθησιολόγος στην Ιεράπετρα, αν συμβεί κάποιο αντίστοιχο τροχαίο, τι θα γίνει;

Θα διακομιστεί στον κοντινότερο υγειονομικό σχηματισμό που διαθέτει αναισθησιολόγο σε εφημερία, δηλαδή στο  Νοσοκομείο Άγιου Νικολάου, ή στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας που θα έχει μείνει χωρίς αναισθησιολόγο;», ρωτά ο υπεύθυνος του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ Γιώργος Αγγελάκης.

«Τρομάξαμε τα ξημερώματα της  Τετάρτης  με το σοβαρό τροχαίο όπου είχαμε  δυο νέους τραυματίες, αλλά τα καταφέραμε! Ο ένας σε σοβαρή  κατάσταση, διασωληνώθηκε κι ο άλλος με διόλου ευκαταφρόνητα τραύματα  έγινε εισαγωγή για νοσηλεία στην κλινική. Και σκέφτομαι… Ευτυχώς που είχαμε αναισθησιολόγο για να διασωληνώσει σήμερα και δεν ήταν σε εφημερία  στον Άγιο Νικόλαο. Ευτυχώς που είχαμε ακτινολόγο, αυτή τη μια που μας έμεινε για να κάνει υπερήχους, να ελέγξουμε για εσωτερικές αιμορραγίες. Ευτυχώς που έχουμε αυτό το κακό μας Νοσοκομείο και ευτυχώς που μπορούμε ακόμα να έχουμε λίγες ελπίδες,  οτι δεν θα θρηνούμε αβοήθητα θύματα στην άσφαλτο. Αλλοίμονο μας αν το στερηθούμε κι αυτό!  Αλλοίμονο αν χάσουμε κι αυτό το λίγο που έχουμε…», γράφει στην προσωπική της σελίδα η νοσηλεύτρια  και  γραμματέας  του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Μαρία Χρυσού.

Ακούει κανείς εκεί ψηλά στο Υπουργείο Υγείας;

                                                                                            ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΛΜΠΕΡΤ ΣΒΑΙΤΣΕΡ

admin

Προσφορά 80.000 μάσκες στην Περιφέρεια Κρήτης για τα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού

admin

Ευχαριστήριο για δωρεάν συντήρηση φίλτρου νερού 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment