Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Εγκαίνια 5ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στ. Αρναουτάκης: «Το Λασίθι και η Κρήτη μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον τομέα της αγροτικής επιχειρηματικότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»

Εγκαίνια 5ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) 

Στην τελετή εγκαινίων της 5ης αγροτικής έκθεσης Ιεράπετρας παραβρέθηκε απόψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Χαιρετίζοντας την έκθεση ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε τη σπουδαιότητα του αγροδιατροφικού τομέα και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης  υλοποιεί ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο για τη στήριξη και ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας, την αναζωογόνηση της υπαίθρου, όπου οι παραγωγοί, οι επιχειρηματίες και οι γεωτέχνες μπορούν να ανοίξουν δρόμους για το μέλλον. 

«Η 5η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας, διεξάγεται σε μια από τις πιο παραγωγικές ζώνες της Ελλάδας και της Κρήτης, ιδιαίτερα στον τομέα των κηπευτικών και του ελαιόλαδου. Αποτελεί, επίσης, μια διοργάνωση που αποδεικνύει το γεγονός ότι το Λασίθι και η Κρήτη μπορεί να πρωταγωνιστήσουν στον τομέα της αγροτικής επιχειρηματικότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.  

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφέρεια Κρήτης, υλοποιώντας σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς την εφαρμογή ενός σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα που θα αντιμετωπίζει τις αδυναμίες του, θα αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και θα αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις από το πλήθος των εξωγενών απειλών. Υπογράμμισε δε πως οι παρεμβάσεις του σχεδίου χωρίζονται σε τρεις άξονες. 

Ο πρώτος άξονας σχετίζεται με τη θωράκιση δύο βασικών μας πλεονεκτημάτων, δηλαδή τη θωράκιση της ποιότητας της παραγωγής και την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου και της ποικιλομορφίας της Κρήτης.

Ο δεύτερος άξονας εστιάζει στην τόνωση δύο αλληλένδετων πεδίων, τις συνέργειες και την εξωστρέφεια, μια προτεραιότητα που υπηρετείται και στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και ο τρίτος άξονας αφορά τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να εφαρμοστούν με πολλαπλασιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Πάνω σε αυτό το σχέδιο, συνεχίζουμε όλοι μαζί, μέχρι τα κηπευτικά της Ιεράπετρας, το ελαιόλαδο της περιοχής και όλα τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στις διεθνείς αγορές», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης συγχαίροντας τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην έκθεση. 

Κλείνοντας υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα υποστηρίξει το μεγάλης πνοής έργο που αφορά την εγκατάσταση  της έκθεσης στην Ιεράπετρα με τις υποδομές που απαιτούνται και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το κράτος. 

Στην έκθεση τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος ενώ παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών Πρόεδρος ΕΒΕ Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, οι εκλεγμένοι βουλευτές  Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης και Κατερίνα Σπυριδάκη, ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Συντυχάκης, ο πρώην βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης, πρώην βουλευτές καθώς και από την Περιφέρεια Κρήτης οι Αντιπεριφερειάρχες Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πρωτογενή τομέα Λασιθίου Γιώργος Τσιφετάκης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γουλιδάκης εκπρόσωποι τοπικών φορέων κι αρχών. 

ΒΙΝΤΕΟ 

Related posts

«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

admin

Στάση εργασίας και κινητοποίηση την Τρίτη 21 Γενάρη 2020

admin

Κακοκαιρία: Προβλήματα από τη βροχή και το χαλάζι σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Χαλκιδική

admin

Leave a Comment