Image default
ΑΡΧΙΚΗ

«Λουκέτο» την Τετάρτη 2/10 σε τράπεζες, σχολεία, νοσοκομεία, λιμάνια και Μέσα Μεταφοράς

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας απαντούν την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης τα εργατικά συνδικάτα από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, για τα εργασιακά.

Σύμφωνα με τα έως τώρα καλέσματα, την Τετάρτη, ακινητοποιημένο θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό (γραμμές 2 και 3), όπως και την Πέμπτη από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν ακόμη τα τραίνα και οι συρμοί του προαστιακού, καθώς και του ΗΣΑΠ, οι εργαζόμενοι στον οποίο αποφάσισαν και τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 12:00 έως τις 15:00, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους στο Μετρό.

Για την στήριξη των κινητοποιήσεων η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας αποφάσισαν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ, προκήρυξε 24ωρη απεργία και απευθύνει κάλεσμα για τις 10:30 το πρωί στα Προπύλαια.

Στο ρυθμό της απεργίας θα κινηθούν και τα σχολεία, αφού συμμετέχει η ΟΛΜΕ, καθώς και τα νοσοκομεία, λόγω της προκήρυξης πεντάωρης στάσης εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως και τις 15:00 το απόγευμα.

Την απεργία στηρίζει και η ΓΣΕΕ, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, οπότε κλειστές αναμένεται να παραμείνουν και οι τράπεζες.

Ακινητοποιημένα, τέλος θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της συμμετοχής της απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ« και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Related posts

Καλαντζάκης: «Είμαστε ένα βήμα πριν από την έναρξη της διαδικασίας της δημοπράτησης του έργου του Βιολογικού στον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού»

admin

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ: «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ»

admin

Ονομασία νεόδμητου θέατρου στο οικόπεδο του πρώην ΜΙΝΩΣ.

admin

Leave a Comment