Image default
TOPIKA NEA

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: “ΝΑΙ ΣΤΗ BLACK FRIDAY”

 

Mε το μυαλό στην αναθέρμανση της τοπικής αγοράς, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ζητά από τα μέλη του να στηρίξουν τον ξενόφερτο θεσμό της Black Friday, να προσφέρουν μόνο για την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου τα εμπορεύματα τους σε πολύ πιο χαμηλές τιμές, και  από τους  καταναλωτές να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία , που δε θα κρατήσει για πολλές μέρες όπως κάνουν κάποια πολυκαταστήματα.

«Αν και είμαστε αντίθετοι γενικά με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, αποφασίσαμε  να υποστηρίξουμε το θεσμό της Black Friday, μόνο για την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου . Διαφωνούμε κάθετα με εκείνα τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες που εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και με αθέμιτο τρόπο προωθούν αυθαίρετα  το Black Weekend η τη Black Week.

Στην Ιεράπετρα όσα εμπορικά καταστήματα έχουν τη δυνατότητα, θα προσφέρουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές τα εμπορεύματα τους, από το πρωί μέχρι το βράδυ της  Παρασκευής 29 Νοεμβρίου», μας λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Στο μεταξύ το κλίμα στην τοπική αγορά της Ιεράπετρας 4 εβδομάδες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, παραμένει υποτονικό, με τους εμπόρους να διαμαρτύρονται, βλέποντας τα ταμεία τους άδεια και τις εβδομαδιαίες υποχρεώσεις να τρέχουν και να μην μπορούν να καλυφτούν.

«Δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στην αγορά, από τη στιγμή που ο χειμώνας αργεί να έρθει και ο κόσμος κυκλοφορεί ακόμα με τα κοντομάνικα. Από την άλλη τα αγροτικά εισοδήματα που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της τοπικής οικονομίας, είναι στη χειρότερη τους περίοδο. Οι παραγωγοί κηπευτικών δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη συγκομιδή και όσοι είχαν φυτέψει νωρίτερα δίνουν μεγάλη μάχη να εξασφαλίσουν τουλάχιστον το κόστος παραγωγής, με τις τιμές σε όλα σχεδόν τα πρώιμα κηπευτικά να έχουν πιάσει πάτο. Οι δε ελαιοπαραγωγοί δε μπορούν να πουλήσουν το λάδι τους που δεν είναι δυστυχώς μέχρι στιγμής καλής ποιότητας και αν καταφέρουν να το πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές, δε φτάνει να πληρώσουν ούτε τα εργατικά έξοδα.

Με αυτή την  γενική οικονομική αδυναμία που υπάρχει τους τελευταίους μήνες στην Ιεράπετρα, η τοπική αγορά δε μπορεί να κινηθεί ούτε με τις εκπτώσεις, ούτε και με τις προσφορές. Ελπίζουμε ο Δεκέμβρης να είναι καλύτερος, να ανεβούν οι τιμές των κηπευτικών και του λαδιού, να μπούν και οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς των αγροτών , για να δούμε κάτι να αρχίσει να κινείται στην τοπική αγορά», προσθέτει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας  κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η προετοιμασία και η διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την άσχημη ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα στηθεί άμεσα στην πλατεία Ελευθερίας και θα φωταγωγηθεί γύρω στις 15 Δεκεμβρίου  με την κάθοδο μεγάλου γνωστού τραγουδιστή η συγκροτήματος, στο οποίο δεν έχουν καταλήξει ακόμη. Θα φτιαχτούν επίσης κάποιες καινούργιες σιδερένιες και ξύλινες  κατασκευές και θα στηθούν τα ξύλινα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου χωριού όπου θα οργανώνονται διάφορες δράσεις για τα παιδιά.

Το σίγουρο είναι ότι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, θα έχει στηθεί τουλάχιστον το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να το θαυμάσουν όσοι καταναλωτές επιλέξουν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές της Black Friday, κάνοντας τα ψώνια τους στο εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας.

ΦΡΕΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ BLACK FRIDAY

Τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα , ο θεσμός της Black Friday.

Πρόκειται επί της ουσίας για την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου που κάθε χρόνο οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις αγορές προϊόντων με πολύ μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές.

Για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο η Black Friday είναι η πιο κατάλληλη μέρα για να κάνουν τις πιο σημαντικές χριστουγεννιάτικες αγορές.

Η Black Friday είναι η Παρασκευή που ακολουθεί την αμερικανική γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών και συνήθως πραγματοποιείται στο διάστημα μεταξύ 23-29 Νοεμβρίου.

Παρόλο που δεν αναγνωρίζεται ως επίσημη αργία, πολλοί Αμερικανοί εργαζόμενοι κάθε Black Friday έχουν ρεπό, εκτός φυσικά από τους εμπόρους που περιμένουν την εν λόγω μέρα προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους

Tα προϊόντα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση την Black Friday είναι συνήθως ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα , παπούτσια και παιχνίδια,  καθώς σε αυτά υπάρχουν και οι μεγαλύτερες εκπτώσεις.

            ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

admin

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

admin

Υπογραφή Σύμβασης για την αναβάθμιση της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας Εισερχόμενα x

admin

Leave a Comment