Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΤΟΙΜO ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ


Παρουσιάστηκαν σε  τηλεδιάσκεψη οι ολοκληρωμένες μελέτες αντικατάστασης και  εκσυγχρονισμού  του αγωγού μεταφοράς νερού ύδρευσης των  πηγών Σαρακίνας  Μύθων προς στην Κεντρική δεξαμενή της  πόλης της Ιεράπετρας από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιο  Ασπραδάκη και τον ανάδοχο Μελετητή, κ. Μιχάλη Παρασκευόπουλο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος της Δ.Υ.Α.Α. κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης,  δημοτικοί σύμβουλοι, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου και πρώην αντιδήμαρχος,  κ. Εμμανουήλ Λουτσέτης, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Γεώργιος  Κοϊνάς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας, κ. Γεώργιος Χατζάκης, οι  πρόεδροι των Κοινοτήτων Μύρτου και Ανατολής, προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας, καθώς και  ο  πρόεδρος του Συλλόγου ελευθέρων επαγγελματιών μηχανικών Ιεράπετρας

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης δήλωσε ότι, «μετά την αντικατάσταση τμήματος του δυτικού υδραγωγείου του Δήμου Ιεράπετρας από  τον Μύρτο έως την περιοχή Σωπάτες, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και την υποβολή  στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» της μελέτης για την αντικατάσταση  του αγωγού από την  περιοχή της Σαρακίνας έως και τον Μύρτο, προϋπολογισμού  3.584.000€, ολοκληρώθηκαν και οι μελέτες αντικατάστασης των αγωγών από τη Δεξαμενή  της Ανατολής ως τη Γρα Λυγιά και από τη Γρα Λυγιά μέχρι το νέο φρεάτιο διακλάδωσης  προς το αντλιοστάσιο των Κρεμαστών. Το συνολικό μήκος του νέου αγωγού ανέρχεται σε  8.330 μέτρα και είναι προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, συνεχίζεται η  εκπόνηση των υπόλοιπων απαραίτητων μελετών  για την ολοκλήρωση σχεδιασμού των  έργων μεταφοράς νερού  ύδρευσης στην πόλη της Ιεράπετρας.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι, μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, η  αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού ύδρευσης από τη Σαρακίνα ως την  Ιεράπετρα. Οι μεγάλες παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε, δημοπρατούμε και  υλοποιούμε θα λύσουν  προβλήματα δεκαετιών που σχετίζονται με  διακοπές νερού,  αφανείς διαρροές και χαμηλή πίεση υδροδότησης. Το συγκεκριμένο έργο θα προσφέρει  επαρκή ποσότητα νερού προς όφελος των κατοίκων της περιοχής του Μύρτου, του Στομίου, της Γρα Λυγιάς, της Νέας Ανατολής, της Βαϊνιάς, του Κεντριού και όλης της πόλης της  Ιεράπετρας.  Επόμενος στόχος μας είναι η άμεση ένταξη των ώριμων μελετών σε  χρηματοδοτικά προγράμματα από τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να δημοπρατηθεί και να  ολοκληρωθεί άμεσα το μεγαλύτερο έργο της ύδρευσης που έχει υλοποιηθεί ποτέ στον  Δήμο της Ιεράπετρας».

Παράλληλα ο νέος αντιδήμαρχος  ύδρευσης άρδευσης αποχέτευσης και καθημερινότητας κ Κώστας Αστροπεκάκης, αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το παλιό δίκτυο ύδρευσης.

 «Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι  προσπάθειες που γίνονται  για να αντικατασταθούν οι παλιές αμιαντοσωλήνες ώστε να μειωθούν τα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάστηκαν εντονότερα τον Αύγουστο, όταν οι καταναλώσεις νερού ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να σηκώσει το παλιό δίκτυο.

Τα συνεργεία μας έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες τους σε όλο το παλιό δίκτυο ύδρευσης της πόλης επισκευάζοντας καθημερινά σπασίματα και διαρροές , ενώ την ίδια  ώρα συνεχίζουν  να δουλεύουν σε προγραμματισμένες εργασίες υδροδότησης στην Καλαμαύκα , το Σελάκανο, το Κεντρί, τη Μακρυλιά και σε κάθε δημοτική κοινότητα , όπου παραδίδονται σε χρήση και υδροδότηση των χωριών,  πολλές καινούργιες και παλιές δεξαμενές αλλά και καινούργια δίκτυα διανομής νερού για τους  κατοίκους των χωριών της ενδοχώρας  μας», κατέληξε ο κ Αστροπεκάκης.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Τέλος επιτηδεύματος:Προς αναστολή η καταβολή του για τους αγρότες

admin

Προβολή της κρητικής διατροφής με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

admin

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment