Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η σύζυγος και τα δυο παιδιά,  του επιχειρηματία σήμερα , τέως τερματοφύλακα του ΟΦ Ιεράπετρας Μανόλη Σκύβαλου, ο οποίος υπέστη έμφραγμα ανήμερα των Χριστουγέννων και σώθηκε επειδή  εφημέρευε η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, οπου ταχύτατα έγιναν οι απαιτούμενες ιατρικές πράξεις,  ώστε να κερδηθεί ο απαιτούμενος χρόνος  και να σωθεί ζωή ενός νέου ανθρώπου , αισθάνθηκαν την ανάγκη να δημοσιεύσουν στον Τύπο, το χρονικό της περιπέτειας και της σωτηρίας του δικού τους ανθρώπου μέσα στη μοναδική δημόσια δομή υγείας που σε λίγες μέρες , όπως η Παθολογική και η Καρδιολογική της Κλινική θα εφημερεύει μόνο 7 μέρες το μήνα, αφού και αυτή θα μείνει με έναν μόνο γιατρό.

«Με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια υγείας του πατέρα μας Μανόλη Σκύβαλου, που υπέστη έμφραγμα, ταυτόχρονα με τον κίνδυνο υποβάθμισης και κλεισίματος του Νοσοκομείου της πόλης μας στην Ιεράπετρα το οποίο τελικά του έσωσε τη ζωή, γράψαμε ένα κείμενο οικογενειακώς για την ενημέρωση και αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας. Παρακαλούμε αν θα μπορούσατε να το δημοσιεύσετε για την ανάδειξη της κρισιμότητας της κατάστασης», μας έγραψαν τα δυο παιδιά του  Μανόλη Σκύβαλου Μιχάλης και Αντώνης.

Το χρονικό ενός, παραλίγο, προαναγγελθέντος ΘΑΝΑΤΟΥ 

25/12/2022  

Ώρα 2:30 π.μ. 

Έντονοι πόνοι στο στήθος στην περιοχή της καρδιάς.(Φόβος

Ωρα 2:45 π.μ.  

Μεταφορά στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας ενώ ο πόνος δυναμώνει. (Πανικός

Ώρα 2:50 π.μ 

Φτάνουμε στο νοσοκομείο πάμε στα επείγοντα και του κάνουν αμέσως καρδιογράφημα. Ο γιατρός στα Επείγοντα  κ. Χριστούδης διαπιστώνει ότι περνά έμφραγμα και ειδοποιεί άμεσα τον εφημερεύοντα καρδιολόγο,  κύριο Στασινό ενώ παράλληλα του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. 

Ο κύριος Στασινός έρχεται τάχιστα, τον παραλαμβάνει και τον μεταφέρει στην καρδιολογική κλινική  στον πρώτο όροφο, όπου πραγματοποιεί θρομβόλυση και του παρέχει την κατάλληλη φαρμακευτική  αγωγή. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει να ανοίξει έστω λίγο την βουλωμένη κεντρική  αρτηρία και να σταθεροποιήσει την κατάσταση, σε συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό του  ορόφου που με άρτιο επαγγελματισμό και ανθρώπινη συμπεριφορά έδωσε το δικό του αγώνα. 

Ο κ. Στασινός επικοινωνεί αφενός με το ΠΑΓΝΗ προκειμένου να εξασφαλίσει κρεβάτι στη ΜΕΘ και αφετέρου με το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά.  

Ειδοποιείται και έρχεται ξημερώματα ο κ. Πετράκης , προσωρινός αναπληρωτής διοικητής του  νοσοκομείο, για τη διευθέτηση της διακομιδής συνοδεία γιατρού. 

Ώρα 7:00 π.μ.  

Αλλάζει η βάρδια και έρχεται μια ισάξια πολύ ευγενική νοσηλεύτρια. (Ίσως να τα καταφέρουμε

Ώρα 9:10 π.μ. 

Μεταφορά με το ΕΚΑΒ για Ηράκλειο.

Στο ΠΑΓΝΗ ύστερα από στεφανιογραφία διαπιστώνεται ότι η κεντρική αρτηρία ήταν φραγμένη 100%.  αλλά η έγκαιρη και σωστή πρώτη αντιμετώπιση στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, που κατάφεραν να την  ανοίξουν 10%, τον κράτησε στη ζωή. Η έμφραξη της αρτηρίας ήταν τώρα στο 90% και αντιμετωπίστηκε  με “μπαλονάκι”. (Ανακούφιση-Ανησυχία

Στα κρίσιμα λεπτά που χωρίζει τη ζωή από το θάνατο ευτυχώς για εμάς,  υπήρχε  το Νοσοκομείο κοντά μας,  ευτυχώς για εμάς υπήρχαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έτοιμοι και πρόθυμοι να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους την κατάλληλη στιγμή και να προλάβουν το θάνατο… 

Ο δικός μας άνθρωπος  ήταν τόσο τυχερός,  γιατί εφημέρευε εκείνη την νύχτα της παραμονής  Χριστουγέννων, καρδιολόγος. Ήταν από τις λίγες μέρες του μήνα που υπήρχε εφημερεύοντας  καρδιολόγος. Τώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές μάθαμε  ότι ο δεύτερος καρδιολόγος που είχαμε θα  υπηρετεί πλέον στον Άγιο Νικόλαο. Θα έχουμε πλέον ένα καρδιολόγο που θα εφημερεύει μόνο 5-7  μέρες το μήνα . Ο επόμενος συντοπίτης μας με έμφραγμα θα πετύχει καρδιολόγο για να  προλάβει τον θάνατο; 

Το ευχαριστώ στους Γιατρούς και στο Νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ιεράπετρας για εμάς  είναι λίγο. Οι άνθρωποι αυτοί έσωσαν τον δικό μας άνθρωπο, τον πατέρα μας, τον σύζυγο μου. Δεν μας  αρκεί το ευχαριστώ, θέλουμε να σταθούμε μαζί τους και δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν από το  δικό τους μετερίζι καθημερινά, όχι μόνο για να παραμείνει αλλά και να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο  μας με τις κατάλληλες εργασιακές συνθήκες για εκείνους. 

Για εμας οι άνθρωποι μας δεν είναι αριθμοί σε ένα χαρτί … Τα δημόσια νοσοκομεία μας δεν είναι  επιχειρήσεις που “δεν βγαίνουν” οικονομικά και οι γιατροί δεν χρειάζεται να φτάνουν στο σημείο να  γίνονται ήρωες ούτε αρκεί να τους “παίζουμε παλαμάκια”.  

Για αυτούς τους λόγους  καλούμε όλο τον κόσμο  να είμαστε δίπλα στους γιατρούς μας και δίπλα ο ένας στον άλλο,  μακριά από κομματικές διαφορές και προσωπικές διαφωνίες, για να έχουμε ένα νοσοκομείο με τους  γιατρούς και το προσωπικό που απαιτείται ώστε να μην κινδυνεύσει καμιά ανθρώπινη ζωή. Για να μην  χάνονται κρίσιμα λεπτά και για να μην χάνονται ζωές γονιών, παιδιών και φίλων μας».

 Το κείμενο υπογράφουν η σύζυγος του Μανόλη Σκύβαλου Αγνή Γιάτσμαν και τα παιδιά του Μιχάλης και Αντώνης. 

Related posts

Γιάνης Βαρουφάκης: Αδιανόητο το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές και όχι για τους αγρότες

admin

Δημοτικές εκλογές – Οκτώβριος 2023

admin

ΑΓΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

admin

Leave a Comment