Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Νεκρά δυο μέλη του πληρώματος – Σώθηκε ο πιλότος

Τραγωδία στη Σάμο, με δύο από τα μέλη του ελικοπτέρου Mi 8 που κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή βόρεια του Παλαιοχωρίου να εντοπίζονται νεκρά. Ο πιλότος του ελικοπτέρου εντοπίστηκε ζωντανός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σάμου, ενώ αγνοείται το τέταρτο μέλος του πληρώματος.

Οι πληροφορίες για την ταυτότητα των νεκρών είναι συγκεχυμένες, καθώς το πλήρωμα αποτελούταν από τον Ρουμάνο πιλότο, δυο Μολδαβούς και έναν Έλληνα σύνδεσμο που είχε τον ρόλο του μεταφραστή.

Το χρονικό της τραγωδίας με την πτώση του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο που κατέπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (13/07) στη Σάμο, είχε απογειωθεί από το νησί στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι πάνω από 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού. Λίγο μετά τις 18:40, βρέθηκε ο πιλότος από το λιμενικό και ένα ακόμα μέλος του πληρώματος ενώ συνεχίστηκε η έρευνα για τα υπόλοιπα μέλη.

Στην επιχείρηση της έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε άμεσα από τη Σκύρο και έσπευσε στο σημείο.

Ο κυβερνήτης που εντοπίστηκε σώος και συνομίλησε με τους ανθρώπους που διεξάγουν την έρευνα, φέρεται να είπε πως είδε όλα τα μέλη του πληρώματος να βγαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας.

Μάλιστα, ο πιλότος επιβιβάστηκε στη συνέχεια στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε απογειωθεί από τη Χίο, όπου έδινε πληροφορίες στα στελέχη που επιχειρούν στην έρευνα για την ανεύρεση του πληρώματος του ελικοπτέρου, το οποίο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία για να επιχειρεί στις πυρκαγιές.

Samos 24

Related posts

ΔΤ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΣΕ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

admin

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ

admin

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΛΙΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Leave a Comment