Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει ενεργά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει ενεργά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διεκδικεί πρόσθετους πόρους και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων».

Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Κρήτης και Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ στην εκδήλωση «Υγειονομική Κρίση του COVID-19 και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Απειλές και Προκλήσεις» που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ

«Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως έκανε μέχρι σήμερα, αναγνωρίζοντας την συμβολή του στην τοπική οικονομία και στην προσφορά θέσεων εργασίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Κρήτης διεκδικεί «πρόσθετους πόρους και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων», στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση «Υγειονομική Κρίση του COVID-19 και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Απειλές και Προκλήσεις» που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στο Ηράκλειο, ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως ανοίγει μια συζήτηση που ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τους τοπικούς φορείς του εμπορίου, των επαγγελματιών, τους εκπροσώπους των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και τη ΓΕΣΕΒΕΕ, «διατηρήσαμε στο προσκήνιο μέσα από τη σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης με στόχο τη διερεύνηση των επιπτώσεων της πανδημίας στην επίδοση των επιχειρήσεων του νησιού». 

Αναφερόμενος στα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε το ΕΛΜΕΠΑ για λογαριασμό της Περιφέρειας, ο Στ. Αρναουτάκης ανέφερε πως «σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις στην Κρήτη επηρεάστηκαν από την οικονομική ύφεση των χρόνων της πανδημίας, καθώς τα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί αν και κρίνονται από τους συμμετέχοντες στην έρευνα ως σημαντικά, παρόλα αυτά δεν φαίνεται να καλύπτουν πλήρως τις τρέχουσες ανάγκες των επιχειρήσεων. Με αυτά τα δεδομένα, από τη δική μας πλευρά από την έναρξη της πανδημικής κρίσης προσπαθήσαμε να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στους πόρους του Περιφερειακού μας Προγράμματος, με τη δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης», τόνισε.

Όπως εξήγησε, πρωταρχικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς χαιρετίζοντας την εκδήλωση εξέφρασε την πίστη πως η επιλογή της Περιφέρειας Κρήτης να συστήσει θεσμικό φορέα για την ανάδειξη του επισιτισμού θα αποτελέσει πιλότο και για τις άλλες 12 Περιφέρειες της χώρας. Ο κ. Καββαθάς, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ευχαρίστησε την πρόεδρο του Συνδέσμου του Ηρακλείου που πήρε την πρωτοβουλία αλλά και τον Περιφερειάρχη Κρήτης που έκανε αποδεκτή την πρόταση  να ιδρυθεί σε επίπεδο Περιφέρειας ένας τέτοιος φορέας. «Πρέπει να αποτελέσει πιλότο ώστε ανάλογες κινήσεις να γίνουν και στις υπόλοιπες 12 Περιφέρειες της χώρας. Ένας τέτοιος φορέας θα συμβάλλει και στην  προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας», τόνισε.

Την εκδήλωση «Υγειονομική Κρίση του COVID-19 και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Απειλές και Προκλήσεις» οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κρήτης και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης. Οικοδεσπότης ήταν ο ΑντιπεριφερειάρχηςΕπιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ενώ χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης, η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασσωτάκη και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης. Ο καθηγητής του ΕΛΜΕΠΑ Χρήστος Φλώρος παρουσίασε την έρευνα που έκανε το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (LAFIM) του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Επίσης, ο Σταμάτης Βαρδαρός, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ θα παρουσιάσει τα ευρήματα πανελλήνιας έρευνας για τις μικρές επιχειρήσεις με ειδική αναφορά και στην Κρήτη.

Related posts

Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας

admin

Αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης στην Ιεράπετρα

admin

Πρόγραμμα  Κυρβείων 2022

admin

Leave a Comment