Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η Συμφωνία για τις Βάσεις είναι κατάπτυστη γιατί μετατρέπει τη χώρα σε απέραντο ορμητήριο

«Κατάπτυστη και επικίνδυνη» χαρακτήρισε την ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της «ERT News», καθώς μετατρέπει ολόκληρη την χώρα, επ’ αόριστον, σε ορμητήριο για τα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Χαρακτήρισε «χρεοκοπημένο» το αφήγημα περί προστασίας της άμυνας της χώρας από την παρουσία ξένων δυνάμεων στην περιοχή, θυμίζοντας τόσο το τραγικό παράδειγμα της Κύπρου, όσο και τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ότι «δεν είναι καλή εποχή να μιλάει κανείς εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ». Προειδοποίησε δε ότι ετοιμάζεται συμβιβασμός για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Ακόμα, ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει περισσότερα ανταλλάγματα για την Συμφωνία, προτείνοντας περισσότερες βάσεις. Μάλιστα θύμισε την δήλωση του τέως πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, που είχε πει ότι έμεινε έκπληκτος από το γεγονός ότι η αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ.Επισήμανε επίσης ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να συνεργαστεί σε συνθήκες φιλίας με άλλους λαούς, στο πλαίσιο ειρήνης, εκτός ιμπεριαλιστικών οργανισμών και πολέμων.
Για βίντεο εδώ.

Related posts

Ο Ιανός δείχνει τα δόντια του στην Ηλεία τώρα.

admin

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

admin

«Έκθεση Ελέγχου σε κηπευτικά κ.α.- Αναγραφή ποικιλιών στα παραστατικά διακίνησης»

admin

Leave a Comment